Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Šta obuhvata knjiga GraphQL i React Full-Stack veb razvoj

Šta obuhvata knjiga 

GraphQL i React Full-Stack veb razvoj

Poglavlje 1, Pripremanje razvojnog okruženja - na početku ovog poglavlja govorimo o arhitekturi aplikacije, opisom osnovnih koncepata i pripremanjem radne postavke Reacta. Videćemo kako se uklapaju React i webpack i opisaćemo neke osnovne scenarije upotrebe Reacta. Takođe ćemo pokazati kako da ispravite greške čeone komponente pomoću React Dev Tools alatki.

Poglavlje 2, Podešavanje GraphQL-a pomoću Express.js-a - u ovom poglavlju ćemo se fokusirati na Express.js kao primarni sistem za služenje pozadinske komponente. Naučićete kako da upotrebite funkcionalnost rutiranja Express.js-a za implementiranje različitih API-a. Štaviše, na kraju poglavlja ćete podesiti krajnju tačku koja prihvata GraphQL zahteve kroz Apollo Server paket. Da bismo bili sigurni da sve funkcioniše, upotrebićemo Postman za testiranje i potvrđivanje funkcionalnosti pozadinske komponente.

Poglavlje 3, Povezivanje sa bazom podataka - u ovom poglavlju govorimo o tome kako da upotrebite GraphQL za skladištenje podataka i izvršavanje upita za podatke. Kao primer, upotrebljen je tradicionalni SQL za izgradnju cele aplikacije sa MySQL bazom podataka. Da bismo pojednostavili kod baze podataka, koristićemo Sequelize alatku, koja nam omogućava da izvršavamo upit SQL Servera pomoću regularnog JavaScript objekta i takođe ga čuva otvorenim ako koristimo MySQL, MSSQL, PostgreSQL ili samo SQLite fajl. Izgradićemo modele i šeme za korisnike i postove u Apollou i Sequelizeu.

Poglavlje 4, Integrisanje Reacta u pozadinsku komponentu pomoću Apollo-a - u ovom poglavlju objasnićemo kako da povežete Appolo u React i izgradite cele čeone komponente. U ovom poglavlju nisu opisani osnovni tokovi rada Reacta, ali su objašnjene konfiguracije specifične za Apollo.

Poglavlje 5, Ponovo upotrebljive React komponente - u ovom poglavlju ćemo detaljno opisati pisanje složenijih React komponenti i deljenje podataka preko njih.

Poglavlje 6, Provera identiteta pomoću Apolloa i Reacta - objašnjava uobičajene načine provere identiteta korisnika na vebu i u GraphQL-u i razlike između njih. Vodićemo vas kroz izgradnju kompletnog toka provere identiteta upotrebom najbolje prakse.

Poglavlje 7, Obrada slanja slika - u ovom poglavlju obuhvaćeno je slanje slika putem Apolloa i snimanje slika u posebna skladišta objekta kao što je AWS S3.

Poglavlje 8, Rutiranje u Reactu - opisaćemo kako da implementirate još neke funkcije za krajnjeg korisnika, kao što je stranica profila. To ćemo postići instaliranjem React Routera.

Poglavlje 9, Implementiranje renderovanja na strani servera - objasnićemo zašto je za mnoge aplikacije renderovanje na strani servera obavezno. Važno je za SEO, ali takođe može imati pozitivne efekte na vaše krajnje korisnike. U ovom poglavlju ćemo se fokusirati na prebacivanje aktuelne aplikacije na postavku renderovanja na strani servera.

Poglavlje 10, Prijavljivanja u realnom vremenu - u ovom poglavlju ćemo se fokusirati na to kako da izgradimo funkcionalnost ćaskanja u realnom vremenu, uključujući i sistem za obaveštenja. Svake sekunde, nova poruka može da pristigne i korisnik može direktno da bude o tome obavešten. Ova funkcionalnost će biti implementirana pomoću manje-više eksperimentalne GraphQL i Apollo funkcije pod nazivom Subscriptions.

Poglavlje 11, Pisanje testova - u ovom poglavlju upotrebićemo Mocha i JavaScript radni okvir za testiranje koda. U ovom poglavlju ćemo se fokusirati primarno na testiranje GraphQL pozadinske komponente i pravilno testiranje React aplikacija.

Poglavlje 12, Optimizacija GraphQL-a pomoću Apollo Enginea - u ovom poglavlju odgovorićemo na pitanja kakva je performansa GraphQL API-a?, postoje li neke greške? I kako možemo da poboljšamo GraphQL šemu? U ovom poglavlju ćemo odgovoriti na ova pitanja upotrebom Apollo Enginea.

Poglavlje 13, Kontinualno raspoređivanje pomoću alatki CircleCI i Heroku - u ovom poglavlju ćemo opisati kako da podesimo Heroku aplikaciju i dobijemo opciju za izgradnju i raspoređivanje Docker imidža kroz kontinualno raspoređivanje.

KNJIGA IZLAZI IZ ŠTAMPE U AVGUSTU 2019.

REZERVIŠITE SVOJ PRIMERAK U PRETPLATI.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272