Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Šta će se desiti sa Yahoo-om?

Vesti koje dolaze od The New York Times-a i The Wall Street Journal-a govore da će Yahoo dati otkaz stotinama zaposlenih, i to veoma brzo. Ako pogledamo zadnjih nekoliko godina šta se dešavalo u Yahoo-u, sasvim je razumljivo zašto su ovi otkazi neizbežni i neophodni. Yahoo-ove akcije su se sunovratile za oko 50 posto od kraja 2005. godine do danas. Dodajte tome Google koji je potpuno porazio Yahoo na skoro svim poljima u zadnjih nekoliko godina i sve će vam biti jasno. Yahoo jednostavno mora nešto da uradi.

Koliko će otkaza Yahoo da uruči? E pa to se još tačno ne zna. A nećemo moći ništa sa sigurnošću da kažemo u vezi otkaza sve do 27. januara, kada će se sastati Yahoo-ovi akcionari.  Jedan insajder iz Silikonske doline kaže da je Yahoo napravio listu koja sadrži od 1500 do 2500 poslova koje mogu da eliminišu, ali krajnja cifra ne mora da bude ovako velika. Ako bi otpustili oko 1500 ljudi, to bi značilo da je oko 10 procenata njihove radne snage ostalo bez redovnih primanja.

Bez obzira na broj zaposlenih koji će dobiti otkaz u sledećih nekoliko nedelja, to će za rezultat imati porast Yahoo-ove profitabilnosti. Ali da li će to biti dovoljno da se oseti razlika i da vrednost Yahoo-ovih akcija počne polako da raste?

Iako Yahoo nije dao nikakve konkretne potvrde, portparol kompanije, Diana Wong je pričala sa New York Times-om i rekla sledeće: “Yahoo planira da investira u neka područja, smanji svoje pristustvo u drugim područjim i ukloni neka područja svog poslovanja koja ne podržavaju prioritete kompanije. Yahoo nastavlja da privlači i angažuje talente kako bi se učvrstila kompanijina ključna inicijativa da se kreira dugoročna i stabilna vrednost akcija.”

Imajući u vidu predstojeće otkaze, mnogi se pitaju šta će se na kraju desiti sa Yahoo-om. Neki su toliko pesimistični da čak predviđaju da će Yahoo da stavi katanac na kapiju.

To se sigurno neće dogoditi. Yahoo je uspešna firma (oni su jedan od lidera u webmail-u i jedan od najposećenijih pretraživača) koja je zapala u male probleme i postala preglomazna, što će brzo i efikasno biti rešeno otpuštanjem između 10 i 20 posto svoje radne snage. I to je sve.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272