Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

QuarkXpress 4 za 14 dana

QuarkXpress 4 za 14 dana

Popust cena: 710 rsd

InDesign CS2 praktične vežbe

InDesign CS2 praktične vežbe

Popust cena: 1150 rsd

Stigao je Illustrator CS3

Sa izlaskom Adobe Creative Suite CS3 paketa svetlo dana je ugledao i Illustrator CS3, najnovija verzija Adobe-ovog profesionalnog programa za kreiranje vektorskih crteža. U ovom članku saznaćete kakve novotarije nam donosi ovaj vrhunski proram za kreiranje vektorskih ilustracija.

Live Color

Istražujte, primenjujte i kontrolišite varijacije boja pomoću Live Color funkcije, koja vam omogućuje da selektujete bilo koji rad i interaktivno editujete boje kako biste odmah videli rezultat. Upotrebite Color Guide panel da biste brzo podesili boje, nijanse ili harmonije kombinacija boja.

Integracija sa Adobe Flash-om

Importujte izvorne Illustrator fajlove u Adobe flash CS3 Professional, ili kopirajte i pejstujte radove iz Illustratora u flash zajedno sa putanjama, sidrišnim tačkama, gradijentima, maskama za odsecanje i simbolima. Slojevi, grupe i imena objekata će takođe biti sačuvani.



Alati i kontrole za crtanje

Crtaje u illustratoru brže i fluidnije nego ikada do sada. Lakše i fleksibilnije selektovanje sidrišnih tačaka, poboljšana brzina operacija i novi Eraser alat omogućuju vam da kreirate umetničke radove efikasnije i intuitivnije.

Uživajte u glatkijem i lakšem crtanju i editovanju ključnih operacija, uključujući brzo iscrtavanje ekrana, pomeranje objekata, skaliranje i transformisanje.

Control panel

Otkrijte još opcija i oslobodite radni prostor tako što ćete pristupiti kontrolama za tačke sidrenja, za maske za odsecanje i za deformacije preko Control panela osetljivog na kontekst.



Eraser tool

Brzo uklonite područja crteža pomoću Eraser alatke isto onako lako kao što brišete piksele u Photoshopu i uživajte potpunu kontrolu nad širinom, oblikom i glatkoćom brisanja.

Profili novih dokumenata

Lako kreirajte crteže tako što ćete selektovati predefinisane profile za različite vrste medija i snimajte sopstvene profile u kojima možete da specifikujete takve parametre kao što su dimenzije radne površine, stilovi i prostori boja.



Crop Area alatka

Definišite interaktivno područja opsecanja za štampanje ili eksportovanje. Izaberite predefinisane web proporcije ili video formate sa bezbednim područjima i intuitivno podesite oznake opsecanja. Definišite višestruka područja opsecanja i lako se pomerajte između njih.

Režim izolovanja

Editujte objekte u grupi bez ometanja drugih delova crteža. Lako selektujte objekte koji se teško pronalaze bez potrebe za menjanjem redosleda, zaključavanja ili sakrivanja slojeva.

Symboli za Flash

Upotrebite simbole da biste animirali objekte koji se ponavljaju dok istovremeno čuvate malu veličinu fajla. Definišite i imenujte atribute objekata simbola i sačuvajte ove karekteristike kada prebacujete rad u Flash CS3 Professional radi daljeg editovanja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272