Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Sudije odbile zahtev za praćenje mobilnih telefona

Po treći put u poslednjih par meseci, federalni sud u SAD je odbio da dozvoli vladinim istražiteljima da prate građane preko njihovih mobilnih telefona u realnom vremenu bez pružanja bilo kakvih dokaza da je takva vrsta praćenja neophodna.

Sva tri zahteva za praćenje mobilnih telefona su pratila nešto tradicionalnije zahteve za snimanje telefonskih brojeva dolaznih i odlaznih poziva. Ovakvi nalozi zahtevaju da istražitelji samo dokažu da je ta informacija relevantna za istragu koja je u toku.

Sudije u Texasu i Long Islandu su odbili zahteve za praćenje lokacije na osnovu mobilnih telefona, zaključujući da istražitelji ne mogu da prate mobilne telefone bez prolaska kroz proceduru potrebnu za dobijanje tradicionalnih naloga za pretres. Istražitelji, pod uobičajenim okolnostima, moraju sudiji da podnesu dokaz da će praćenjem dobiti informacije relevantne za istragu.

U slučaju Long Island, ministarstvo pravde je tražilo da koristi informacije iz tzv. “kontrolnog kanala” mobilnog telefona, koji je odvojen od glasovnog kanala, što znači da ne bi slušali razgovor već bi mogli samo da odrede približnu lokaciju i kretanje korisnika mobilnog telefona.

Ministrastvo pravde u slučaju Texas je htelo informacije koje se odnose na jačinu, ugao i vreme signala merene na dve ili više lokacije – podatke koje bi istražitelji mogli da iskoriste za određivanje lokacije osobe upotrebom triangulacije.

Ministarstvo pravde, naravno, nije zadovoljno ovim odlukama. “Korisnik mobilnog telefona dobrovoljno prenosi signal do telefonske kompanije i prema tome “podrazumeva rizik” da će dobavljač telefonskih usluga pružiti informacije o lokaciji mobilnog telefona zakonskim organima”, kaže pomoćnik državnog tužioca Thomas Brown.

Ministarstvo pravde najavljuje da neće odustati od ovakvih zahteva.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272