Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Tableti uskoro najprodavaniji računari

Da li imate svoj tablet?


- Tržište tableta na kraju će prestići tržište pi-sija, samo je pitanje kada - rekao je Kuk na konferenciji na kojoj je objavio nameru kompanije da svojim akcionarima isplati dividende.

Kuk je rekao da je "Epl" do sada prodao 55 miliona uređaja "ajped" i da je prodaja najnovije verzije ovog kompjutera premašila sve rekorde ovog vikenda.

- Imali smo rekordan vikend i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Gartner procenjuje da će tržište tableta u SAD dostići 325 miliona jedinica do 2015. godine - rekao je direktor "Epla".

Ros Rubin, direktor i glavni tržišni analitičar kompanije "NPD konektid intelidžens", smatra da bi masovan prelazak korisnika na tablet-kompjutere mogao da se desi već ove godine.

- Ukoliko se nastavi sadašnja stopa promene strukture tržišta, ima dokaza da će prodaja tablet-računara premašiti laptopove u SAD u bliskoj budućnosti, možda već ove godine - rekao je Rubun Foks njuzu.

"Epl" nije jedini koji očekuje ubrzan rast tržišta ovog tipa kompjutera. "Majkrosoftov" novi operativni sistem "vindous 8" je na mnoge načine prilagođen tabletima i predstavlja udaljavanje od tradicionalnih desktop i laptop kompjutera.

Kompanija "Gartner" u izveštaju od 8. marta navodi da će širom sveta ove godine prodaja desktop kompjutera biti povećana za 4,4 odsto, na 368 miliona uređaja i da će premašiti 400 miliona do 2013. godine.

BLIC - IT.

Zoin Mihailo - Komentar


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272