Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Tajvanski Acer kupuje američki Gateway

Tajvanski računarski div Acer Inc., četvrti po veličini svetski proizvođač personalnih računara u ponedeljak je obavestio javnost o kupovini Gateway Inc.-a vrednoj 710 miliona dolara. Gateway Inc. je treći po veličini američki proizvođač personalnih računara i vodeći svetski dobavljač personalnih računara za maloprodaju.



"Ovo spajanje će stvoriti kompaniju sa više od 15 milijardi dolara prihoda i godišnjim isporukama iznad 20 miliona ličnih računara", stoji u Acerovom obaveštenju.

Prema ovom sporazumu, Acer će objaviti gotovinski tender za kupovinu svih postojećih deonica Gatewaya po ceni od 1,9 dolara po deonici, čime je ukupna vrednost te kompanije utvrđena na otprilike 710 miliona dolara.



Ova akvizicija je odobrena od strane upravnih odbora obe kompanije, kaže se dalje u Acerovom obaveštenju. Acer je nadalje istakao da će se ovim preuzimanjem učvrstiti na poziciji treće kompanije u svetu u datom segmentu, odmah iza HP-a i Dell-a.

Osnovan 1976., Acer zapošljava 5.300 ljudi, koji pružaju podršku distributerima u više od 100 zemalja sveta. U 2006. je ostvario prihod od 11,32 milijarde dolara.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272