Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Ultra-tanki GPS PDA uređaji A686 i A696


Kompanija Asus je na tržište lansirala dva nova prenosiva uređaja opremljena GPS-om, A696 i A686. Osnovne razlike između ova dva uređaja se, kako izgleda, ogledaju u procesorskoj snazi i kapacitetu memorije, jer su po spoljnom dizajnu potpuno identični.

Oba u sebi imaju GPS SiRF Star III čipsetove, koji omogućavaju njihovu upotrebu kao mobilnih uređaja za navigaciju, i oba se odlikuju ultra-tankim telom, debljine svega 15.7 mm, što je veoma retka, ako ne i bez presedana, karakteristika kod ovakvih, kompletno opremljenih prenosivih uređaja.

PDA telefoni A696 i A686 imaju kućište izrađeno od nerđajućeg čelika i dva zvučnika sa prednje strane, QVGA displej dijagonale 3.5 inča i rezolucije 240x320 piksela, koji je osetljiv na dodir i “protiv-blješteći” (anti-glare), kao i podršku za Bluetooth EDR 2.0 i bežičnu Wi-Fi 802.11 b/g wireless Internet konekciju. Tu su još i integrisani mikrofon, mogućnost snimanja i reprodukcije u punom duplex režimu, te operativni sistem Windows Mobile 5.0, koji se na uređaju A686 izvršava na Intel-ovom Xscale 312 MHz procesoru, dok je u model A696 ugrađen procesor Intel Xscale 416 MHz.

Ovi uređaji takođe nude 64MB SDRAM RAM-a, zatim 128MB (na A686), odnosno 256MB (na A696) flash ROM memorije, zamenljivu bateriju kapaciteta 1200 mAh, imaju spoljne dimenzije 11.7 x 70.8 x 15.7 mm, a masa im iznosi svega 165 grama.

Čini se da će ovi PDA telefoni biti naročito omiljeni među biznismenima koji žele da sve budu sve vreme konektovani na Internet i kompjutersku mrežu svoje kompanije, naročito zbog postojanja Flash memorije u kojoj sve informacije ostaju sačuvane čak i u slučaju potpunog pražnjenja baterije.

Štaviše, kao dodatak svemu što je već rečeno, budući korisnici će moći da koriste integrisanu Remote Presenter aplikaciju, koja služi za povezivanje ili kontrolu kompjuterskih prezentacija, uz pomoć takozvane Enhanced Data Rate Bluetooth veze koja brzinu razmene podataka povećava za dva do tri puta u odnosu na konvencionalnu Bluetooth tehnologiju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272