Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

USB punjači za mobilne telefone marke Nokia

Da, tačno je! Sada možete svoje prijatelje slobodno pogledati u oči, jer oni više neće moći da se hvale kako su samo njihovi iPod uređaji sposobni da se napajaju direktno preko USB portova na personalnim računarima.

Vaša Nokia je upravo postala pametnija, zahvaljujući novom rešenju razvijenom od strane ovog čuvenog finskog proizvođača mobilnih telefona, koji će svakom vlasniku ove marke telefona omogućiti njegovo punjenje, bez potrebe da sa sobom nosi specijalno dizajnirani punjač.

Mada se neki od vas verovatno neće preterano uzbuditi zbog svega ovoga, a biće svakako i onih koji su poverovali glasinama da se baterija mobilnog telefona ne može u potpunosti napuniti preko računarskog USB porta, momcima iz kompanije Nokia se, jednostavno, mora odati priznanje za uložene napore da nam još jedan teret skinu s vrata. Naime, čak i ako se uzme u obzir da čitav koncept punjenja baterije mobilnog telefona na ovaj način uopšte nije nov niti naročito revolucionaran, činjenica je da u svetu postoji ogroman broj ljudi koji već duže vreme čekaju na uvođenje ove opcije na mobilnim telefonima marke Nokia.

Čak i ako im ova opcija nije bila neophodna sa čisto funkcionalnog aspekta, dovoljno je to što će sada i oni moći da se šepure unaokolo, kao što to često rade ponosni vlasnici iPod ili Palm PDA uređaja.

Dva uređaja na kojima se zasniva ova nova tehnologija (barem kada je Nokia u pitanju), jesu kabal za napajanje CA-100, koji je kompatibilan sa konektorom za napajanje prečnika 2.0 mm, te punjač kompatibilan sa konektorima od 3.5 mm, koji se priključuje na CA-70 USB port računara.

Ovde, međutim, postoje i neka ograničenja sa kojima bi trebalo da se upoznate, ukoliko ih već niste i sami pretpostavili. Naime, ukoliko odlučite da bateriju svog mobilnog telefona napunite preko USB porta na nekom laptop računaru, nemojte se iznenaditi ako vam se napunjena baterija isprazni za mnogo kraće vreme nego ikada ranije.

Osim toga, potrudite se da vaš računar, tokom punjenja baterije, ne uđe u takozvani stand-by mod ili režim hibernacije jer, barem prema onome što piše u uputstvuma za mobilne telefone Nokia, u tom slučaju može doći do prekida procesa punjenja.

Na kraju, još jedna mala napomena za one sa izraženim umetničkim sklonostima – ako odlučite da svoj tek kupljeni USB punjač ofarbate nekim živim bojama, imajte u vidu da time možete onemogućiti njegov ispravan rad. Prema tome, mnogo je bolje da sebi nabavite štos čistog belog papira po kojem ćete iscrtavati grafite, jer je USB punjač za mobilne telefone marke Nokia namenjen za nešto sasvim drugo!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272