Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Popust cena: 960 rsd

Uskoro na filmu KONSTANTINOVO RASKRŠĆE

Konstantinovo raskršće na filmu

Uskoro bi trebalo da počne snimanje filma "Konstantinovo raskršće" nakon dve godine od objavljivanja istoimene knjige Dejana Stoiljkovića koji kaže da su dogovori u toku i da bi krajem jula treba da bude potpisan sporazum između grada Niša i producentskih kuća.

"Đorđe Milosavljević bi trebalo da adaptira delo za scenario filma, a reditelj bi trebalo da bude Miroslav Lekić, koji je režirao filmove 'Nož', 'Lavirint' i 'Bolje od bekstva'. Dobili smo pozitivan odgovor od predstavnika Grada Niša da će podržati projekat", rekao je Stoiljković, objavio je portal "Južne vesti".

Dejan Stojiljković na Vikipediji

Dejan Stojiljković je srpski pisac i strip scenarista rođen 1976. godine u Nišu[1], autor romana Konstantinovo raskršće.[2] sa kim je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i za koji je dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat.

Objavio je zbirku proze Leva strana druma (SKC Niš, 2007, Medivest Niš 2010)[3], zbirku priča inspirisanih mitovima i legendama rokenrola pod nazivom Low Life (NKC, 2008, edicija „Tragači“)[4] i istorijski roman Konstantinovo raskršće (IP Laguna, Beograd, 2009, 2010, 2011). Autor je nekoliko strip scenarija.[5] Dramski program Radio Beograda adaptirao je njegovu novelu Lopuže poput nas u radio-dramu koja je premijerno izvedena novembra 2008. Prvi je laureat nagrade za strip teoriju Nikola Mitrović Kokan. Redovan je saradnik internet magazina za popularnu kulturu PopBoks[6] a piše i za Politiku, Urban Bug, Večernje novosti, Gradinu, Korake, Think Tank... Idejni je tvorac i jedan od osnivača Treš festa[7], festivala andergraund književnosti koji se održava u Nišu.

Živi u Nišu gde radi kao glavni i odgovorni urednik internet portala NisCafe.[8]

Rekao je Dejan

Široj javnosti je malo poznato da je preko dvadeset rimskih imperatora rođeno na tlu Srbije, Konstantin je samo najpoznatiji i njegovo delo i život su nekako najmonumentalnijni i najuticajniji. Čitav njegov život bio je enigma, pa i sama smrt kojoj je prethodilo preobraćenje u hrišćanstvo. Opet, naš odnos prema njemu je paradoksalan, u Jorku postoji predivan spomenik na kome vidimo Konstantina kako drži Mač, dok ni u Nišu niti u celoj Srbiji nema ničeg sličnog. Medijana je zarasla u travu i trnje, carska palata leži zakopana negde ispod Gradskog polja, a Crkva podignuta u njegovu čast ima blindirana crna stakla i metalne venecijanere. Upravo ta enigma koja obavija Konstantina, pa i sam Nais o kome se zna vrlo malo ili ništa, dala mi je dosta prostora da pustim mašti na volju.

Knjiga pre filma



Naručite već danas.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272