Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Uštedite novac kada kupujete nove uređaje

Upravo se spremate da kupite novi gadžet. Treba vam novi A/V prijemnik, pa ste otišli na Amazon i naručili ga pouzećem. Verovatno plaćate više nego što bi trebalo, ali vam se žuri jer kada vam nešto treba onda vam treba odmah! Međutim,  sa malo strpljenja i zdravog razuma, mogli biste da prođete mnogo bolje.

Free Geek ima nekoliko korisnih vezanih za ovu temu, i ja vam preporučujem da ih pročitate. Neki od najboljih su:

  • Nikada nemojte da kupujete gadžet koji je tek izašao na tržište. To je osnovni razlog zbog čega ja još nemam DVD plejer visoke definicije. Proizvodi prve generacje koštaju mnogo ali njihove cene brzo padaju do pristupačnijeg nivoa. Uzmimo primer PC računarskih čipova na čijem tržištu su trgovci konstantno u ratu sa cenama. Niko vam neće reći da ako kupite malo stariji procesor koji ima manju brzinu kloka (razlika koju vi nećete nikada primetiti), možete da uštedite stotine dolara prilikom kupovine novog PC-ja. Isto važi i za sve ostale proizvode: Sony je izjavio da očekuje da će se njihovi Blu-ray plejeri (koji sada koštaju oko 1.000 dolara) do kraja godine prodavati po ceni od 299 dolara.
  • Uporedite cene na Internetu. Sajtovi kao što su Froogle, Pricegrabber, Ugenie, i naravno Yahoo! Shopping vam omogućava da proverite da li negde postoje povoljnije cene proizvoda koji vam treba. Međutim, čuvajte se lažnih sajtova.
  • Budite u toku. Iako autor preporučuje Digg (koji redovno postavlja linkove ka pojedinim proizvodima na velikom popustu), postoje i namenski sajtovi kao što su Woot i Jellyfish. Ja posebno volim The Hotlist, koji sakuplja popuste na sajtovima i postavlja ih na jednu stranicu.
  • Čekajte. Skoro uvek ćete dobiti bolju ponudu ako sačekate dan ili dva. Na taj način i sama kupovina vam neće predstavljati stres već pravi doživljaj.

Ovo su samo neki od velikog broja dobrih saveta koje ćete naći u članku. Pročitajte celu priču i slobodno dajte neke sugestije.

Adresa: How to Time Your Gadget Purchases: The Ultimate Guide 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272