Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Veliki rat, ali u knjizi Aleksandra Gatalice, promocija u Narodnoj biblioteci

Veliki rat


Veliki rat je epski velik, a savremen roman o najvećemistorijskom preokretu na početku dvadesetog veka.Nije to samo portret izvanredno mnogo ljudskihsudbina, već ubedljiva slika sloma velike nade usrećnu budućnost čovečanstva. Usred tog potresnogdogađaja nižu se neodoljive epizode o nečemu štoje i stvarno i neverovatno, i izmišljeno i proživljeno,trijumfuju ljudska osećanja i senka pobede ostavljasvoj trag.

Prateći sudbine preko sedamdeset junaka, na svimzaraćenim stranama, Gatalica je oblikovao pobednikei poražene, generale i operske pevače, vojnike išpijune, male, obične ljude uspevajući da obuhvatičitavu epohu.

Ima u ovoj knjizi nesvakidašnje ambicije, tužnih iveselih sudbina, primera neviđenog, ali i sasvimuzaludnog heroizma. Veliki rat nijednog trenutka ne postaje istorijska hronika jer se od dokumenta razvija do neverovatnihotkrića gradeći jaku, upečatljivu priču pravog romanai velikog umetničkog dela.

NARUČITE KNJIGU.

PROMOCIJA KNJIGE

Ovo je bio poziv:

Pozivamo vas na promociju romana "Veliki rat" Aleksandra Gatalice i press konferenciju koje će se održati u prostorijama Narodne biblioteke Srbije u petak 14. septembra, tačno u 13 časova.



– Kada je pre 94 godine iz rejona Dobrog Sela počelo granatiranje pred proboj Solunskog fronta.



Učestvovali su: Dejan Ristić, v. d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, Aleksandar Jerkov, urednik izdanja, i autor.



Odlomke "Velikog rata" čitala je prvakinja Narodnog pozorišta Stella Ćetković.



Na premijeri se pokazuju ključni brojevi ratne Politike i sluša pevanje Riharda Taubera(1891–1948), najslavnijeg pevača iz doba Prvog svetskog rata, koji je poslužio kao uzor za lik Hansa Ditera Uisa.

Sajt koji možda niste posetili


ALEKSANDAR GATALICA


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272