Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Video iPod

Najnoviji iPod kompanije Apple ima nove mogućnosti – mogućnost reprodukcije videa – a takođe i novog snabdevača, kako tvrdi jedna firma za istraživanje tržišta koja je imala uvid u ovaj novi proizvod. Ova firma za istraživanje tržišta, iSuppli, tvrdi da je proizvođač čipova Broadcom (BRCM) novo ime na listi snabdevača čipovima i drugim komponentama, a ova lista se neznatno promenila od nastanka iPod modela.

Čip kompanije Broadcom će upravljati videom, dok su već dugo prisutni PortalPlayer i Wolfson Microelectronics i dalje zaduženi za audio čipove. Chris Crotty, analitičar iz firme iSuppli, kaže da dizajn koji donosi Broadcom može biti nov, ali sigurno neće biti stalan. Za PortalPlayer se zna da ima čip koji može istovremeno da upravlja i audio i video sadržajima. Međutim, u slučaju novog iPoda, Broadcom čip će biti zadužaen sano za video, a PortalPalayer čip samo za audio. u ovom trenutku su u Apple odlučili da ove funkcije budu razdvojene.

Međutim, kaže Crotty, vremenom ćete viđati sve više čipova koji mogu da obavljaju sve više zadataka. Ipak, u ovom trenutku je za kompaniju Apple isplatljivije da koristi odvojene čipove. Postavljanje svog čipa u iPod je nova pobeda za Broadcom, koji su unapredili svoje poslovanje isporučujući video čipove proizvođačima televizora. Međutim, tržište čipova se sve više okreće kategoriji prenosivih medija plejera, gde će video plejeri postati sve zastupljeniji. Kompanija Apple je ponovo pokazala neke slabosti na polju displeja.

Korisnici su se već žalili da su Nano displeji vrlo skloni ogrebotinama, a u nekim slučajevima i pucanju. Zbog toga Apple sada ima problem sa snabdevačima displeja. Displej za video iPod dolazi od samo jednog proizvođača – Toshiba-Matsushita. Zna se da je za Nano displeje Apple imao bar tri snabdevača, uključujući Optrex, Sharp Electronics i Toshiba-Matsushita, sve japanske kompanije. Apple je već obelodanio svoje nevolje sa snabdevačima komponenti za iPod Nano. Na konferenciji za štampu je Peter Oppenheimer rekao da bar jedna komponenta za Nano ima problema sa isporukom, ali je odbio da kaže koja komponenta. Ako vam sve ovo zvuči kao detektivska priča, nemojte da se čudite. Apple vrlo retko otkriva identitet snabdevača komponentama, a u slučaju displeja i sami snabdevači su učinili sve da sakriju svoj identitet.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272