Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Warner Brothers je dao korpu HD DVD-u

Već više od godinu dana vodi se bitka između  HD DVD-a i Blu-ray-a kojoj se ne nazire kraj. Svaka strana je imala svoje uspone i padove u zadnjih nekoliko meseci, ali oba tabora su ostala prilično izjednačena sa stanovišta popularnosti i podrške. 

Međutim, situacija će se izgleda promeniti, pošto je Warner Brothers objavio da napušta HD DVD i da će od sada koristiti samo Blu-ray. Sve do ove objave, Warner Brothers je bio jedna od kompanija koja je podržavala obe strane. Oni ovu svoju odluku zovu “strateška odluka na duge staze,” oduka koja će zadati strahoviti udarac Toshibinom HD DVD taboru. Analitičari već predviđaju da ovaj potez može da zada konalni udarac HD DVD-u i dovede do njegovog izumiranja.

Nakon ove izjave, Toshiba je izjavila da u potpunosti menja svoje planove o pojavljivanju na CES-u (Consumer Electronics Show) koji se održava u Las Vegasu. “Zbog tajminga video objave Warner Home Video-a, HD DVD Promotional Group je odlučio da otkaže 1:1 konferenciju za štampu na CES-u. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koje ova naša odluka može da izazove … Mi trenutno diskutujemo o potencijalnim posledicama ove izjave na naše partnerske HD DVD kompanije i procenjujemo mogućnosti za naš sledeći korak.”

Najtužniji deo čitave priče je to što je CES u velikoj meri sponzorisan od strane HD DVD tabora, koji je platio velike pare za reklamu a sada se neće pojaviti ni na konferenciji. Da li postoji ikakva nada za HD DVD? Počinjem da mislim da će iz ove borbe Blu-ray izaći kao ubedljivi pobednik

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272