Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Webinar - Osnove

Webinari su web zasnovani seminari, poznati i kao onlajn radionice. Mnoge komapnije su počele da nude webinare kao alternativu za tradicionalne seminare.

Webinari imaju mnogo prednosti koje se kreću u rasponu od velike fleksibilnosti pa sve do toga da su izuzetno jeftini. Ljudi ne moraju da putuju na webinare, već mogu da učestvuju u njima iz udobnosti sopstvenog doma. To je dobro za budžet kompanije jer se štedi na troškovima putovanja dok se istovremeno službenici usavršavaju na veoma konkurentnom tržištu.

Učesnici takođe mogu da učestvuju onda kada to njima odgovara. Materijal može da se daunloduje i odštampaju ili mogu da se čuvaju kao podsetnici. Uobičajeni model webinara nudi kurs od pet nedelja tokom kojeg se drugačiji modul ili lekcija postavlja svaki ponedeljak (ovo je samo primer). Učesnici imaju nedelju dana da savladaju sadržaj i za razliku od Webcast-a, webinari podstiču učestvovanje.

Webinari zamenjuju razgovor licem u lice sa diskusionim grupama koje služe za razmenu informacija i znanja. Na prvi pogled ovo može da izgleda kao manje efikasno od susreta licem u lice, ali na mnogo načina diskusione grupe su efikasnije od direktne komunikacije. Diskusije ostaju na Internetu tako da možete i kasnije da ih pregledate i nastavljaju da propagiraju na način na koji razgovor u stvarnom svetu ne može. Predavači takođe čestu učestvuju u diskusionim grupama.

Kada se aplouduju novi moduli na sajt webinara, prethodni moduli ostaju dostupni za dalje razmatranje. Ovo je još jedna prednost nad seminarima u stvarnom svetu, pošto materijal može da se koristi tokom čitavog trajanja seminara. Pored toga, linkovi mogu da vode učesnike do dinamičnih primera u stvarnom svetu, za razliku od radionica gde bi njihvo ekvivalent bila Power Point prezentacija.

I konačno, pošto su webinari digitalni, čitav kurs, diskusija i druge karakteristike se lako mogu arhivirati za upotrebu i u budućnosti. Neki webinari arhiviraju kurseve onlajn čak i po godinu dana, dok učesnici mogu na neograničeno vreme da snime materijal na svoj lokalni sistem (osim ako to nije zabranjeno).

Iako su živi seminari korisno sredstvo za biznis, webinari maksimalno koriste prednosti Internet komunikacije kako bi trenint bio maksimalno efikasan. Oni mogu da predstavljaju jeftina način da se radnicima obezbede napredne veštine koje su im potrebne dok se istovremeno štedi na finansijskim resursima. Webinari se izvode nezavisno i kako takvi imaju sopstvenu strukturu, pravila i uslove.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272