Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Wikipedia u štampanoj verziji

Oni koji kažu da Wikipedia nije jedan on najvažnijih internet servisa današnjice neka razmisle dvaput. Prema više izvora, Wikipedia će se pojaviti u štampanoj verziji u Nemačkoj najranije u septembru i prodavaće se za 19.95 evra. Wikipedia će zarađivati 1.59 dolara po prodatom primerku, kako obaveštava San Francisko Honikl.

Knjiga će sadržati 992 strane i oko 50 000 članaka koji su objavljeni na Wikipedia internet stranici.

Dodatno, izgleda kao da Wikimedia Fondacija ne planira da se zaustavi na tome i priprema se da iskoristi popularnost Wikipedije i na drugim stranama tržišta koje ne uključuju Internet. „Obavljamo stratešku analizu i postoji mogućnost da naše sadržaje prezentujemo i na druge načine, uz saradnju sa mobilnim operaterima, mobilnim platformama ili pak dugim internet sajtovima. Mi ne želimo da stavimo reklame na našu prezentaciju i bar za sada, to uopšte nije opcija.” - rekao je Kul Vadva.

Iako će knjiga biti dostupna prvo u Nemačkoj jer je prvenstveno orijentisana ka tom tržištu, Wikimedia Fondacija bi uskoro mogla da proizvede i druge verzije ove knjige u zavisnosti od uspeha koji enciklopedija postigne u Nemačkoj. Najverovatnije će sledeća verzija biti na Engleskom, ali za sada još nema zvanične potvrde.

Izvor: Softpedia.com

Pripremio: Marko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272