Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Yahoo je blokirao Pirate Bay

Ako u mašinama za pretraživanje kao što su Google i Yahoo potražite svetski najveći torent web sajt, The Pirate Bay, vi očekujete da on bude prvi u rezultatima pretraživanja za ključnu reč Pirate Bay.

Ako ovu pretragu izvršite na Google-u (the Piratebay, Piratebay) videćete da se ona stvarno nalazi na prvom mestu u rezultatima pretraživanja. Ali ako istu ovu pretragu sprovedete na Yahoo-u, vi ovaj domen nećete uopšte naći u rezultatima pretraživanja.

Pitanje je da li se ovde radi o nenamernoj grešci, ili je web sajt ručno uklonjen iz rezultata pretraživanja. Pretraživanje sa parametrom site otkriva 500000 indeksiranih stranica The Pirate Bay-a, što znači da on nije izbačen iz indeksa.

Da li ih je Yahoo namerno uklonio iz rezultata? Mi to ne znamo sa sigurnošću ali u ovom trenutku izgleda da je tako. Ako pretražite puno ime domena, na Yahoo-u ćete pronaći samo 30 rezultat za thepiratebay.org.

Iz prethodnog pitanja logički može da se izvede još jedno, možda još zanimljivije pitanje. Da li mašine za pretraživanje treba da filtiriraju rezultate pretraživanja bez sudskog naloga?

Mislim da ćemo trebati malo da sačekamo kako bismo saznali šta se stvarno dešava u ovom trenutku i zašto se rezultati za ovaj web sajt više ne pojavljuju na Yahoo-u.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272