Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Zaboravili ste lozinku, tu je prepoznavanje lica!

Zar ne bi bilo odlično kada ne bi nikada više trebali da pamtimo lozinke? Kada bismo samo mogli da sednemo ispred računara i da budemo automatski ulogovani? NECSoft BiodeLogon sistem koristi tehnologiju prepoznavanja lica da bi vas ulogovao na Windows, umesto da upotrebi lozinku. Sve što vam je potrebno je web kamera da biste pristupili svom PC-ju. Nema više komplikovanih, zbunjujućih lozinki koje treba da pamtite ili da menjate svakih nekoliko meseci. Jedini problem je taj što ovaj program postoji samo na japanskom jeziku.

Nakon male pretrage, otkrio sam da je ova vrsta tehnologije već dostupna korisnicima na engleskom jeziku putem relativno jeftinog programa koji se zove FaceCode. Program zahteva upotrebu web kamere za prepoznavanje i logovanje PC korisnika u njihove sisteme.

Možete da dodate onoliko korisnika koliko želite, pod pretpostavkom da svaki od njih ima Windows nalog. Ako sistem pogreši u prepoznavanju lica, možete da pozovete vaše  Windows korisničko ime i lozinku tako što ćete upotrebiti kombinaciju vrućih tastera da biste zaobišli sistem. Kada nabavim web kameru planiram da daunloudujem ovaj program ali ako iko od hrabrih duša među vama odluči da ga isproba, javite mi kako radi. Možete da preuzmete besplatnu probnu verziju da biste ga sami isprobali na FaceCode web sajtu. Bez obzira na sve ostalo, ovo zvuči kao odličan način da zadržite dosadne članove porodice dalje od vašeg račuara.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272