Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Zemlja 2075: Mesec, Mars kolonije bujaju, vanzemaljski život pronađen

Kakav će život biti u 2075. godini? Naravno niko ne može tačno da predvidi toliko daleko unapred, ali posmatrajući sadašnje znanje, možemo doći do mogućih scenarija otkrivanja budućnosti.

Počinjemo od tehnologija koje su radikalno promenile naše živote i ponovo definisale značenje čoveka. Napredak u oblasti biotehnologije, nanotehnologije i informacionih tehnologija brzo vodi ka razvoju snažnih tela i umova otpornih na bolesti i starenje, i do 2040. godine, neodređen životni vek postao je standard. Roboti, zaranjanje u virtualnu realnost, i terabajtima merena Internet brzina pružaju nam uzbuđenje koje nas drži zauvek aktivnim u našim produženim životima.

Putovanja na mesec su nastavljena 2020. i istraživači su uspostavili prvu koloniju sa sigurnim staništima za stalno življenje. San ljudi-na-Marsu konačno je postao realnost. 2030. godine astronauti su prvi put sleteli na Mars i počeli izgradnju stalne baze. Putevi koji su u početku trajali 10 meseci u jednom smeru, sada traju samo 10 sati us pomoć upotrebe novih goriva.

Ceo tekst

Izvor: memebox.com/futureblogger

Pripremio: Marko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272