Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Animacija

Ukupno: 53, strana 1 od 3

3D pozorište

 

 

 

Od samog svog nastanka pozorište traži sve bolje i bolje načine da se što realističnije predstavi publici. Zavese, bina, kružna pozornica i projekcije u pozadini – sve to doprinosi pozorišnoj magiji. Sada je došao Bogglevision – živa 3D iluzija koja omogućava da se virtuelni objekti kreću u prostoru i uživo komuniciraju sa svime što se dešava u publici. Sve ovo će prvi put isprobano ove nedelje u Birmingham Stage Company. U predstavi za decu, rađenoj po knjizi Horrible History pisca Terry Deary, oživeće istorijske ličnosti i događaji. Publika će videti likove kralja Henry VIII i kraljice Elizabeth I kako lebde iznad njihovih glava, sklanjaće se da izbegnu topovsku đulad i deliće dreveta kada se zapali brod španske armade. Objekti će doći pravo u publiku, zavaravajući njihove umove da poveruju da su zaista živi. Na pretpremijeri prethodne nedelje u Darlingtonu deca su uzbuđeno pokušavala da ih dohvate. Do sada je 3D tehnologija koja se koristila u pozorištu bila unapred snimana, tako da je izgubljen efekat živog performansa. Međutim, Bogglevision omogućava da se tehnologija prilagodi svemu što se dešava u pozorišnoj “tami” i uklanja granice između pozornice i publike. Na primer, dok u predstavi Horrible History likovi na sceni traže izgubljenu knjigu neko iz publike ih pita kako se zovu i istog momenta se njihova imena pojavljuju u 3D knjizi koja se iznenada pojavljuje i pleše u prostoru pravo ispred te osobe. Ovo je, posebno za decu, magičan trenutak. Neal Foster, umetnički direktor pozorišta Birmingham Stage Company je na početku prilično skeptično prihvatio ovu ideju, ali ga je demonstracija kompanije Amazing Interactives, koja je razvila Bogglevision, u potpunosti ubedila da prihvati ovakvu predstavu. Foster kaže da kada su topovi počela da pucaju na probi, čak i pored toga što je, naravno, znao da nisu pravi nije mogao da sedi mirno već je morao da se sagne kada je video kako ogromno đule ide pravo ka njegovoj glavi. Tim Dear iz Amazing Interctives kaže da je kompanija Disney koristila stereoviziju, ali nikada uživo. Sa druge strane, čitav softver razvijen za ovu predstavu se izvršava uživo. Ova tehnologija, koja se izvršava preko laptop računara, dopušta do 60 izmena postavke. Publika nosi specijalne polaroidne naočare. Tehnologija će postati dostupna i drugim kompanijama, mada će se posebno voditi računa da se ne koristi previše često i tako postane nešto sasvim obično.  
 
   

3DS MAX: Kako je napravljen Hemlock - od ideje do animacije

 

 

 

Postupak je ogoljen i pokazuje osnove kako je zamisao realizovana.   Hemlock - Making Of od Tyson Ibele na Vimeo. Animirani film - Hemlock Hemlock od Tyson Ibele na Vimeo. Šta ćete da sretnete u mraku? Ništa što nije biže mraka. Vaš komentar ćemo objaviti.
 
   

9 strip junaka u 2009. godini

 

 

 

ABC News i bivši pastor su postavili pitanje: "Šta bi Isus radio?" Jedno je učiti od Isusa. Drugo je raditi šta bi on radio. Da li bi gledao filmove? Animirane? Da li bi mu junak bio Betmen ili Super Devojka? Kompletan članak sa MSNBC: "9 karaktera iz knjiga stripova koje ćemo gledati u 2009. godini". Wolverine Batman (DV Comics) Supergirl Nick Fury Dr. Strange Green Lantern Norman Osborne Scarlet Witch  Power Girl Izvor i detaljni opisi.  
 
   

Adobe je lansirao Astro - Flash plejer v.10

 

 

 

Flash 10 nudi podršku za 3D objekte. Takođe je obezbeđena podrška za Adobeovu Pixel Bender tehnologiju filtriranja, koja je ranije bila vezana za Adobeov After Effects.   Demonstracija šta može Flash 10.
 
   

Animacija - letimo u krug, kamera kruži Njujorkom, lica kruže ogledalom

 

 

 

Ptice koje kruže Pogledajte. One kruže, ali nisu lešinari koji čekaju. Link.   Kamera koja se ne kreće u krug, ali se kreće lagano New York 2008 od Vicente Sahuc na Vimeo. 300 sminaka u sekundi. Male korekcije boja. Zatim, usporavanje na 24 snimka u sekundi, da bi sve postalo lako uošljivo. Fotografija koja se okreće u ogledalu Mislio sam da je znam. Kad bih je snimio, ona je istog trena okretala svoje drugo lice. Fotografija u ogledalu Andreas Stavrinides za Vogue Italija.
 
   

Animacija - Sergey Olifirenko projekat za film "Blue Beard"

 

 

 

Cela priča je bazirana na pričama francuskog autora Charlsa Peraulta i postaće prvi film koji je u Rusiji realizovan u IMAX 3D. "Blue Beard" je pravi mistični triler. Budžet mu je 3 miliona dolara.   Više o projektu: Link.
 
   

Animacija Evelien Lohbek Noteboek koja je dobila nagradu na NOFF festivalu

 

 

 

Pregledao sam sve knjige u svojoj biblioteci i nijedna ne ume uno što ume knjiga-Noteboek. Možete da posetite i njen sajt, koji je lepo iscrtan: Putovanje se završava i počinje na njenom blogu.
 
   

Bačena lizalica je početak nove avanture, a vi ste već daleko

 

 

 

Nastavo je ovaj video. Pogledajte ga.   Originalan naziv je Minuscule.
 
   

Bling Easy – dodajte simpatične efekte fotografijama

 

 

 

Sajt Blingeasy. com omogućava korisnicima da vrlo lako dodaju svojim fotografijama smešne i simpatične efekte. Autor sajt je Joe Daley koji je ovaj sajt napravio potpuno sam. Volim ovakve sajtove. Puno ljudi mašta i želi da se obogati preko noći ali sajtovi kao što je Bling Easy će preživeti vremenski test. Pogledajte kakve sam ja fotografije napravio. Probajte o vi da napravite smešne i duhovite fotografije a kada završite pošaljite link ka vašim fotografijama tako što ćete kliknuti na dugme „Ostavite komentar” ispod ovoga teksta. Izvor:http://www. shoemoney. com/2008/06/26/add-sweet-effects-to-your-photos-with-bling-easy/ Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Da li ste i vi imali neke interesantne ideje kao mali?

 

 

 

Da li možete da se setite u šta ste verovali i čega ste se  bojali kao deca? Možda će vam biti teško da se prisetite nekih stvari ali  pronašli smo stranicu koja će vas podsetiti koliko dete može da ima bujnu  maštu. I  used to believe je smešna i bizarna kolekcija ideja koje su odrasli imali i  mislili da su istinite dok su bili deca. Neke od njih čuli su od roditelja i  druge dece, a neke su nastale isključivo kao proizvod njihove mašte. Verovatno ste znali da se i druga deca boje čudovišta ispod kreveta ili veštica,  ali da li ste znali da su mnoga deca verovala da učitelji žive u školi, da se Bog  kugla kada grmi, i da će umreti ako progutaju žvakaću gumu? Ova stranica će vas zabavljati satima, dobro nasmejati, i podsetiti kako je  lepo biti dete sa bujnom maštom.
 
   

DANAS VAM POKLANJAMO KNJIGU VREME VLASTI II

 

 

 

Vest: "Vreme vlasti 2" je 16. knjiga porodične sage o Katićima i Dačićima u kojima Dobrica Ćosić ispisuje ljudske sudbine u 20. veku. "Vreme vlasti 2" je 16. knjiga porodične sage o Katićima i Dačićima u kojima Dobrica Ćosić ispisuje ljudske sudbine u 20. veku. U ovom delu poslednji Katić, Dušan, ispisuje hroniku vlasti Titove Jugoslavije. Roman se bavi idejom revolucije koju je Tito izneverio, propašću ideala, izopačenošću vlasti, dajući tako anatomiju te epohe zaključno sa demonstracijama 1991. Ovom knjigom Ćosić obeležava 85 godina života i 55 godina književnog rada. Pošaljite nam email na: kombib@gmail. com U telu poruke upišite kompletnu adresu na koju ćemo vam poslati knjigu, ili knjigu možete da preuzmete kod nas u Vojvode Stepe 34.
 
   

Evolucija robota - evolucija predsednika - evolucija medveda

 

 

 

Sve je krenulo sa Laughing Squid. Tehnologija evoluira. Kako je od dinosaurusa robota nastao robot žena koja će da nam rađa decu kao iPodiće, sa programiranom muzikom. . . Evolucija predsednika: Isti dan, ali baloni su različiti: Posetite poslednje dane evolucije predsednika Buša. Predsednik je kao zaštićena životinja. Ona koju sada štitimo sigurno spašavamo i njenu evoluciju. Ali, kada čovek napiše knjigu Pomoć! Medved me jede, i zove se Mykle Hansen Pitanje, ako pomognete čoveku, zaustavljate evoluciju medveda. Ako pomognete medvedu, zaustavljate evoluciju pisca.
 
   

Fraktalni meda i drugi fraktalni specijaliteti i skelet od kolačića

 

 

 

Blog Buttons for Mouse kaže da se meda zove Mandelbrot. Kada smo već na njenom sajtu, da pogledamo šta to ona ima što nigde više nismo našli. Binarni palindromi isečak Binarni brojevi koji se sa leve i desne strane isto čitaju, kada se porešaju jedan ispod drugog kreiraju ovakvu šaru: List papira koji se obreže tako da prikazuje palindrome između 257 i 511: Skelet od kolačića Kolačići mogu da prime drugi ukus ako asociraju na nešto poznato. Ukoliko se opredelite da ne samo da umesite kolačiće, nego ih i dizajnirate, evo jednog rešenja. Odrasli mogu da se zgroze, ali deca će sigurno da od ovoga naprave igru.  
 
   

GIMP - Deda mraz se vozi na motoru

 

 

 

Ceo video je urađen u GIMP-u. Deda Mraz se vozi na motoru. Imamo i sneg. Poklone. Uzbrdo i nizbrdo.   Trud je pokazao rezultate. LINK.
 
   

Kada koristite sprej, dovoljan je 1 minut da naslikate piramidu i ....

 

 

 

Sledeći video prikazuje kako se za 1 minut može naslikati prepoznatljiv predeo sa Zemlje, ali uz dodatak nekih fantastičnih elemenata.  The 1 One Minute Painting - video powered by Metacafe Sajt SpacePaintings je najveća grupa na netu koja je posvećena crtanju, gde je osnovno sredstvo sprej. Možete da izaberete knjigu Spray Painting for Begginers, do naprednih tehnika. Obilje videa, obilje tehnika. Odličan izvor.
 
   

Kada postavite kameru na Coca-Colu ona je oplemeni odmah

 

 

 

Dobro došli na sajt - Link za video: Kamera na flašici Coca-Cole: Dobra ideja svakog dana. Posle ove dobre ideje, može li malo tenisa: Ima još ideja, i REALIZACIJA.  
 
   

Kada ste poslednji put bili u cirkusu, dizajn koji vas poziva na zadovoljstvo, magiju....

 

 

 

Živa muzika, neverovatni izvođači svrstavaju ih u sam vrh svetskog akrobatizma, i zabave. Od 1984. godine su kreirali i izveli preko 21 različitih šoua, gde je svaki od njih imao jedinstvenu temu. Ovaj poster je iz 1984. godine, i prvog predstavljanja: 1986. godine MAGIJA SE NASTAVLJA: Le Cirque Réinventé  je 1989. godine bio Emmy dobitnik nagrade za film: Mystère  slavi život: Kada ste pomislili da ste videli sve što je trebalo da se vidi, desi se nešto: Kompletna galerija.
 
   

Kako da kreirate dinosaurusa koji će da vas pojede virtuelno

 

 

 

Dinosaurus iz virtuelnog sveta jede vas, takođe virtuelno Sve je lepo osmišljeno i nacrtano. Nakon toga, sledi animacija. Čuje se. Vidi se. Ne okrećite mu leđa. Poješće vas. LINK. Knjiga posle dinosaurusa - SOJ Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Kako se obračunati sa CAD programima

 

 

 

Pogledajte u ovom veoma zabavnom videu kako će se Mark Biasotti, zaljubljenik u SolidWorks, na sebi svojstven način obračunati sa AutoCAD-om. Ovaj video je takođe odličan primer kako se kombinovanjem različitih 2D i 3D alata može kreirati impresivna animacija kao ova koju ćete videti. Kliknite na sliku da biste pokrenuli video.
 
   

Ko može da odoli malim ribicama koje znaju kada ste tu

 

 

 

Umetnik Adam Bovman je slobodni programer.   Njegova poruka je da uvek možemo svom sajtu, što sada i radimo, da dodamo malo dodira prirode.                     Da li ste otkrili kako male ribice znaju da ste na ovoj strani? Pokušajte klikom miša da ih nahranite.
 
   
Strane: 12 3

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272