Vesti – Animacija

 

Ukupno 40 – Strana 1 od 2

 

1. 3D pozorište

Bogglevision –3D iluzija koja omogućava da se virtuelni objekti kreću u prostoru i komuniciraju sa publikom.

 

2. 3DS MAX: Kako je napravljen Hemlock - od ideje do animacije

Imate ideju? Imate i 3DS MAX. Realizacija može da spase ideju, ali realizacija bez ideje ništa ne spašava. Tyson Ibele - Hemlock i Kako je napravlje Hemlock.

 

3. 9 strip junaka u 2009. godini

Gledaćemo u 2009. godini. Wolverine do Power Girl. Kako ćemo potrošiti 2009. godinu još se ne zna. Nećemo biti kao onaj englez koji je celu 2008. godinu potrošio onako kako mu je Isus rekao.

 

4. Adobe je lansirao Astro - Flash plejer v.10

Posle nekoliko meseci u beta fazi, Adobe je ponudio Flash Player 10, samo dan nakon [to je Microsoft lansirao Silverlignt 2, koji je glavni konkurent Flashu. Plan je bio da se proizvod ponudi uz paket Creative Suite CS4. 

 

5. Animacija - letimo u krug, kamera kruži Njujorkom, lica kruže ogledalom

Idemo istim putem, na posao, sa posla. Da smo ptice leteli bismo u krug. Mi smo nekada oči kamere. Uvek smo u ogledalima kada nas neko posmatra.

 

6. Animacija - Sergey Olifirenko projekat za film "Blue Beard"

Sergey Olifirenko, koji poznat po kultnom filmu1981 "Bibigon" radi na novom filmu. Projekat nosi naziv "Blue Beard". Predprodukcijska faza je završena.

 

7. Animacija Evelien Lohbek Noteboek koja je dobila nagradu na NOFF festivalu

Knjiga na stolu, da li je knjiga. Nije knjiga ili jeste knjiga, posebna. Ako je Notebook, laptop, nije laptop, ili jeste, ali poseban. Uživajte u animaciji Evelien Lohbek.  

 

8. Bačena lizalica je početak nove avanture, a vi ste već daleko

Kada bi vam neko rekao da napravite animirani film od bačene lizalice, da li vam je dovoljno materjala za početak. U koporodukciji Francuske nacionalne TV i Diznijevog kanala nastala je ova kombinacija stvarng sveta i CGI insekata.

 

9. Evolucija robota - evolucija predsednika - evolucija medveda

Čovek je evoluirao. Naravno da i robot mora da evoluira. U videu i stvarnosti. Scott Beale je poslao ovaj video iz Nemačke. Ili, evolucija od Buša do Obame. Isti dan...

 

10. Fraktalni meda i drugi fraktalni specijaliteti i skelet od kolačića

Omiljena igračka skoro svakog deteta je plišani meda. Ako ovo mekano stvorenje spojite sa fraktalima i zovete se Jake von Slatt  dobijate fraktalnog medu. Ono koji se igraju, vole da i da pojedu kolačiće, makar oni izgledali kao skelet.

 

11. GIMP - Deda mraz se vozi na motoru

Ako \elite da koristite legalan softver za rad sa fotografijom, a nemate dovoljno novca za Photoshop, onda je odlično rešenje GIMP. Pogledajte rad jednog Italijana.

 

12. Kada koristite sprej, dovoljan je 1 minut da naslikate piramidu i ....

Koliko vam je vremena potrebno da naslikate piramidu? Možete da koristite olovku, četku, ili sprej.

 

13. Kada postavite kameru na Coca-Colu ona je oplemeni odmah

Gde možete da postavite kameru i da snimate šta se događa? Na bilo koje mesto. To mesto može da bude i flašica Coca-Cole.

 

14. Kada ste poslednji put bili u cirkusu, dizajn koji vas poziva na zadovoljstvo, magiju....

Cirque du Soleil™ je najslavniji moderni svetski cirkus. Bili su na svakom kontinentu.

 

15. Kako da kreirate dinosaurusa koji će da vas pojede virtuelno

Koristite 3DS MAX 2008 ili neki drugi. Obožavate praistoriju, mada ne biste voleli da živite u tako dalekoj prošlosti.

 

16. Kako se obračunati sa CAD programima

Pogledajte u ovom veoma zabavnom videu kako će se Mark Biasotti, zaljubljenik u SolidWorks, na sebi svojstven način obračunati sa AutoCAD-om

 

17. Ko može da odoli malim ribicama koje znaju kada ste tu

Mi znamo kada ste na našem sajtu. Uvek kada otvorite neku stranu, kada naručite knjigu, kada ostavite komentar. Ali, kako male ribice znaju da ste na našem sajtu?

 

18. Kompjuterska animacija: Dobro došli na SIGGRAPH

Jedan od najpopularnijih SIGGRAPH-ovih događaja je festival kompjuterska animacije. Na njemu su prikazane sve najnovije i najbolje animacije nastale širom sveta.

 

19. LDP - 8 mera za otklanjanje posledica gasne krize

LDP predlaže mere za otklanjanje gasne krize. Ovo je samo povod za priču. DONOŠENJE ODLUKE O UMANJIVANJU RAČUNA. DONOŠENJE ODLUKE O POSTUPKU UTVRĐIVANJA NASTALE ŠTETE . Podržavamo svaki napor, pa i ovaj.

 

20. Mutacija je animirani film Daniela Zagórskog o tome kako da organizujete svoj život

Daniel Zagórski je na Design You Trust objavio 3D animaciju Mutacija. Svoj život možete da organizujete, pogledajte kako. Imate mogućnosti. Šta još imate, i šta možete da dobijete.

 

Strane:
12