Vesti – Audio, Multimedia, Video

 

Ukupno 326 – Strana 1 od 17

 

1. "Pixela" predstavila novi kabal za prenos digitalnog videa

"Pixela" je predstavila novi kabal za prenos video podataka sa digitalnih kamera na PC bez firewire konekcije.

 

2. 10 činjenica o Srbima - Video, ja sam video, ti ćeš videti, oni su već gledali

Zamislite ima 10 fakata, činjenica koje najbolje objašnjavaju većinu Srba ili manjinu. Ili ne objašnjavaju. Nije ni bitno, ovo je samo prvi tom, prvi video. Znam da ćete vi napraviti svoj video, sa svojim prioritetima.

 

3. 125 godina Orijent Ekspresa

Kada se putuje vozom, svet se obilazi sa one strane koja je van svih puteva. Kada auto je prevoz samo za nas. Kada je avion prevoz da ništa ne vidite. Voz je...

 

4. 3.500 dolara za Ferrari Meridian F80

3.500 dolara za Ferrari Meridian F80

 

5. 3D skrinsejver sa vašim fotografijama

My Pictures 3D je 3D skrinsejver koji nudi virtuelne ture kroz različita okruženja kao što su zamkovi, egzibicije i svemirske stanice koje prikazuju na zidovima slike koje ste vi izabrali. To znači da možete da kreirate unikatne skrinsejvere tako što ćete dodati slike sa vašeg zadnjeg letovanja ili porodičnog skupa, koje će biti prikazane dok hodate kroz hodnike i holove.

 

6. 3D Video Panorame - Gledajte bilo gde unutar videa!

Sigurno ste videli Quicktime panorame koje su nastale spajanjem statičnih slika, ali ono što ćete videti u ovom videu je sasvim novo i slobodno možemo da kažemo revolucionarno.

 

7. Adobe izdaje novi plejer za oflajn reprodukovanje Flash-a

Na National Association of Broadcasters Show u Las Vegasu koji će se održati sledeće nedelje, očekuje se da će Adobe detaljno da prikaže novi plejer za preuzete medije koji će raditi sa Windows ili Mac desktopovima. Trenutno, Adobe nema način za prikazivanje Flash video snimaka izvan pretraživača.

 

8. Adobe je izdao ažuriranu verziju Flash player-a za mobilne telefone

Adobe je objavio da je dostupna sledeća generacija njihovog mobilnog Flash player-a. Na žalost, ne izgleda kao da ćete moći da instalirate ovaj softver na vaš mobilni telefon stare škole.

 

9. Adobe je lansirao Adobe Media Player

Adobe je zvanično čansirao aplikaciju  Adobe Media Player koja se nalazila u jevnoj beti od prošle godine. Adobe Media Player je desktop aplikacija izgrašena na Adobe AIR-u koja omogućuje korisnicima da gledaju strimovane i druge web video fajlove koje obezbeđuju njihovi partneri kao što su CBS, PBS, MTV, Revision3, i Blip.tv.

 

10. Adobe pokreće Adobe Media Player

Adobe je pokrenuo novi samostalni medija plejer koji predstavlja prelaz između Miro-a i Adobe Digital Editions-a. Iako je Adobe-ov Flash plejer postao standardni medija plejer u web pretraživačima za prikazivanje onlajn video klipova, izgleda da je kreiranje samostalmih medija plejera prešlo u pravu maniju.

 

11. Adobe želi da Flash video osvoji svet, ne samo web

Adobe-ov Flash plejer se već koristi na YouTube-u, Hulu-u i skoro 99% svih video snimaka koje vidite na webu koristi njega. Ali to Adobe-u nije dovoljno zato što je kompanija izdala Open Screen Project, sa ciljem da kreira Flash standard koji će jednako dobro raditi na različitim uređajima, uključujući računare, mobilne telefone i multimedijalne mašine.

 

12. Ako ste radio fan - porbajte Radio beta

Kada izađete napolje ništa se ne čuje sem buke automobila, ljudi koji se dovikuju, zviždaljke policajca, ali se ponekad čuje i ptica. Kada ste u kući možda slušate muziku sa svog MP3 plejera, ili preko interneta, jer je mnogo veb sajtova koji prikupljaju radio talase širom sveta.

 

13. Amazon pokreće digitalnu muzičku prodavnicu

Amazon je otvorio virtuelna vrata svoje digitalne muzičke prodavnice. Amazon MP3 prodaje fajlove oslobođene od DRM-a. I bilo je vreme da Amazom otvori svoju prodavnicu MP3 muzike pošto se već mesecima pričalo o tome.

 

14. Anatomija muzičkih instrumenata ili čovek kao muzički instrument

Kada se loše osećate, nekada smo mogli da čujemo da smo truba. Takođe, nemoj lupati kao bubanj. Ali, ovde je reč o dizajnu. Muzičkom dizajnu.

 

15. Anti video protesti jačaju na Flickr-u

Sada kada Flickr ima i video, neki postojeći korisnici Flickr-a nisu baš preterano sretni. Dok se jedni žale da treba da dobiju više prostora za slike, drugi tvrde da će uvođenje videa dovesti do toga da će ovaj servis za deljenje fotografija postati drugi MySpace ili YouTube.

 

16. AOL, RealNetworks, i Yahoo! duguju oko 100 miliona dolara za licenciranu muziku

Nekoliko kompanija koje emituju muziku preko Internet radio stanica, uključujući RealNetworks, Yahoo! i AOL duguju milione dolara za licence, kako navode u saveznom sudu u New Yorku. Iako sud još nije odredio tačnu sumu koju duguju, ASCAP tvrdi da bi cifra mogla da dostigne i 100 miliona dolara.

 

17. Apple protiv diskografskih kuća

Apple objavljuje da diskografske kuće traže povećanje cena za preuzimanje muzike sa Interneta.

 

18. Apple: Kako će izgledati sledeći MP3 plejer - iBangle

Muzika u narukvici. Apple priprema sledeći mp3 plejer.

 

19. Archos 705

Archos 705 je PVP i to ne bilo kakav, nego jedan od najjačih koji se mogu pronaći na tržištu. Ekran dijagonale 7 inča i čak 80, odnosno 160 GB memorije dovoljno govore za sebe, a očit je i nedostatak tastera, što bi značilo da se upravlja putem tač skrina.

 

20. Bahato parkiranje kao uslov za dobijanje nalepnice

Da li parkirate auto gde ima mesta ili tamo gde je dozvoljeno? Da li je vaš auto lepši na zelenoj površini ili na asfaltu? Da li pored vašeg parkiranog automobila može bezbedno da prođe samo tenk. 

 

12 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana