Vesti – Rečnici

 

Ukupno 60 – Strana 1 od 3

 

1. Akcija u svim Vulkanovim knjižarama - knjiga sa 50% popusta

 

2. Baterije - rečnik pojmova

Baterije - rečnik pojmova

 

3. Infografika dana - Kako do retvita

 

4. Merriam-Webster-ova reč godine je … w00t!

Svake godine, popularni rečnik Merriam-Webster proglašava reč godine uz pomoć posetilaca njihovog web sajta. Oni dobijaju listu reči koje su poslali korisnici a zatim se od njih traži da glasaju za reč za koju smatraju da bi trebala da bude proglašena za reč godine.  Veliki pobednik ove godine je reč “w00t” - koja se koristi za “izražavanje radosti”. Iako su možda neki od vas čuli ovu reč, a možda je i koristili, većinom ćete je čuti u žargonu hardkor onlajn igrača.

 

5. Naučite još jedan jezik za samo 1700 dinara

Govorite li:NorveškiRuskiŠvedskiHolandskiGrčkiMađarskiEngleskiPoljski.

 

6. Nekoliko reči za danas

Nekoliko reči za danas

 

7. Prof. dr. Ivan Klajn

Prof. dr. Ivan Klajn rođen je u Beogradu, 1937. godine. Lingvist, istoričar jezika, redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Za dopisnog člana izabran je 1997. godine, a za redovnog 2003. godine. Završio je studije italijanskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Kao redovni profesor na istom fakultetu predaje italijanski jezik i uporednu gramatiku romanskih jezika. Oženjen je Aleksandrom sa kojom ima sina.

 

8. Prometejev “Veliki rečnik stranih reči i izraza” za 5950.00 dinara

“Kompjuter biblioteka” BeogradSamo za posetioce našeg sajta, obezbedili smo 12 primeraka knjige: VELIKI REČNIK STRANIH REČI I IZRAZAIvan Klajn i Milan Šipka Kategorija: Enciklopedijska izdanja

 

9. Računarski termini zbunjuju službenike

Istraživanja pokazuju da službenici tokom rada troše puno vremena na dešifrovanje računarskih termina.

 

10. REČNIK - data synchronization

data synchronization Rečnik iz najnovijeg rečnika "IT nove reči"

 

11. REčNIK: ADC (Analog-to-Digital Conversion)

Pretvaranje iz analognog u digitalni oblik.

 

12. REčNIK: AIR

Skraćeno od Adobe Integrated Runtime, AIR je Adobe okruženje i čini dodatni sloj softvera koji omogućava istom programu da se pokreće na različitim operativnim sistemima i hardveru, slično kao što se pokreće Java.

 

13. REčNIK: Alias

Drugo ime, alternativna oznaka, alternativni ulaz, pseudonim...

 

14. REČNIK: Anisotropic Filtering

Skraćeno AF, je izraz koji u 3D grafici označava tehniku korišćenu da poboljša kvalitet slike u video igrama. AF unapređuje teksture na površinama koje su daleko i pod velikim uglom (kose u odnosu na ugao kamere) da bi projekcija ovih tekstura delovala više kao pravougaonik ili trapez nego kao krug.

 

15. REČNIK: Bigwig

Formalno označavan sa < bigwig > to je programski jezik visokog nivoa za razvijanje interaktivnih internet servisa. Bigwig je kolekcija jezika koji se fokusiraju na različite aspekte interaktivnih Web servisa.

 

16. REČNIK: binary-coded decimal

binary-coded decimalSkraćeno BCD, binarno kodiranje dekadnih brojeva je format predstavljanja dekadnih brojeva (integer) u kojem je svaka cifra predstavljena sa četiri bita. Na primer, broj 375 bi bio predstavljen kao:

 

17. REČNIK: blog, blogosphere, faceosphere

BlogSkraćenica od Web log, blog je internet stranica koja služi kao svima dostupan dnevnik određene individue.

 

18. REčNIK: Cache

Cache – skrivena memorija, predmemorija, posebna memorija koja je brža od glavne memorije.

 

19. REČNIK: classroom amplification technology

classroom amplification technologyIli tehnologija pojačavanja za učionice, a skraćeno CAT, je infracrveni sistem ozvučenja koji se koristi u nekim školama danas. Ova tehnologija stvara okruženje u kome svako dete u učionici ima jednaku mogućnost da jasno razume nastavnikove reči.

 

20. REČNIK: Cluster virus

Tip kompjuterskog virusa koji se pridružuje izvršavanju programa.

 

Strane:
12 3