Vesti – Windows

 

Ukupno 142 – Strana 1 od 8

 

1. 10 najgorih saveta i trikova za Windows Vistu !!!

Znate kako svuda možete da pronađete različite članke koji opisuju tri, pet, dvadeset ili još više najboljih podešavanja za Windows Vistu? Svi ovi članci vam obećavaju da će vam dati moć da podešavate i personalizujete Vistu kakvu do sada niste imali. Naoružani takvim znanjem i sa potpuno novom kopijom Windows Viste možete da počnete sa obrađivanjem operativnog sistema kako biste ga podesili da bude po vašem ukusu.

 

2. 100 Windows Vista zakrpa čeka iza scene

Ovo je stiglo iz "moglo da bude istina" odeljenja. Tech blogger kaže da poseduje kolekciju od više od 100 Windows Vista zakrpa koje su namenjene da budu deo Vista Service Pack-a 1. Sajt gde on hostuje zakrpe, vistasp1.net, trenutno nije aktivan. Computerworld donosi detalje.

 

3. 12 sakrivenih Windows Vista mrežnih alatki

Windows Vista isporučuje impresivnu liniju mrežnih alatki koje mogu da se upotrebe za precizno kontrolisanje konekcije operativnog sistema. Ukupno 12 alatki iz komandne linije mogu da se upotrebe za upravljanje svim aspektima Vistinog rada u mreži. Korisnici će biti u mogućnosti ne samo da bolje kontrolišu mrežne aktivnosti platforme, već i da isprave mrežne konekcije. Ovi pomoćni programi nisu novost u Windows Visti, već su nastali u operativnom sistemu iz prethodnih Windows verzija.

 

4. 20 miliona prodatih Windows Mobile-a sledeće godine

Microsoft ima velike planove za sledeću godinu vezane za ekspanziji programa za mobilne telefone. Kompanija teži da dosegne broj od 20 miliona prodatih primeraka Windows Mobile-a širom sveta.

 

5. 5 besplatnih Start Menu aplikacija za Windows 8

5 besplantih Windows 8 aplikacija za Start Menu.Ako vam i dalje nedostaje.

 

6. 50 najboljih blogova o Microsoftu

50 Best Microsoft Blogs Microsoft, despite increasingly stiff competition, continues to remain at the forefront of software and computer innovation and progress. Tech fanatics who look to follow in the stead of Steve Jobs and Bill Gates would do well to track the ebbs and flows of their ingenious company and study its inner workings. Heading to a local library for a few books on the subject is a nice way to start. We recommend that those truly impassioned by Microsoft take a serious perusal of many of the 50 Microsoft blogs we've chosen to spotlight here. Updated daily, and all well written, you're guaranteed to become Microsoft savvy with every visit.

 

7. Acer tablet pod Windowsom 8 i ostale Windows 8 vesti

Acer je najavio tablet Iconia W700 sa Windowsom 8.Start meni Windowsa 8.

 

8. Aero Glass interface na Windowsu 8 i druge Windows 8 vesti

Aero Glass interfejs na Windowsu 8. Tržište Windowsa 8 u odnosu na Vistu, ali i OS X.Sony-jev prvi tablet pod Windowsom 8.

 

9. Automatizovanje isključivanja PC-ja

U današnje vreme, kada je struja toliko skupa možda se pitate da li postoji način da se za svaki dan automatizuje isključivanje PC-ja  pomoću određenih podešavanja? Nije loše pitanje. Sada ćemo da probamo da pronađemo odgovor na ovo pitanje.

 

10. CCleaner 2.0 čisti vaš računar

Nova verzija alata za uklanjanje bespotrebnih sadržaja sa vašeg računara, CCleaner ( što se odnosi na "Crap Cleaner") pojavila se ovde nedelje. Dodata je podrška za Firefox 3 beta, kao i neka unapređenja performansi i ispravke nekih grešaka.

 

11. Da li će XP biti mrtav do juna?

Microsoft kaže da je XP definitivno mrtav do juna, a sa druge strane Dell kaže da će ga oni i dalje instalirati. Steve Ballmer je prošle nedelje digao malo prašine kada je rekao da bi Microsoft mogao malo da se opameti i da nastavi da prodaje XP i posle 30. juna, pošto povratne informacije od potrošača govore da je on i dalje tražen. Međutim, kao što smo i očekivali, kompanija pokušava da opovrgne Balmerovu izjavu

 

12. Da li je kursor vašeg miša previše mali ili previše veliki?

Kursori miša koje vidite na ekranu računara su kursori koji spadaju u standardnu Windowsovu šemu za kursore miša. Šema govori Windowsu koju vrstu kursora da prikaže kada pomerate miš, kada je sistem zauzet, kada radite u pozadini, i za mnoge druge situacije. Ako vam se ne dopada standardna Windows šema, možete da izaberete drugu šemu ili čak da podesite različite opcije kursora tako da kursori miša rade i izgledaju onako kako vi želite.

 

13. Da li Microsoft treba da produži život XPa?

Windows korisnici koji obožavaju XP, kao i oni koji mrze Vistu nastavljaju da kukaju Microsoftu za milost u nadi da će XP biti pošteđen. Microsoft je najavio da će 30. juna povući Windows XP iz prodaje.

 

14. DExposE2 kao Expose za Mac samo bolji

Besplatna aplikacija DExposE2 je klon, za Windows Vista ili XP, Expose aplikacije sa Mac OS X operativnog sistema. Pored osnovnih Expose karakteristika, sa kojima sto se do sad mogli susresti u mnogim klonovima, DExpose2 nudi i dodatne mogućnosti kao interaktivni pregledi, vrući ćoškovi, podrška za više monitora i duge.

 

15. DIManager X desktop organizator (Windows)

Samo za Windows: Freeware program DIManager X vam omogućuje da kreirate, snimate i učitavate različite razmeštaje desktop ikona.

 

16. DriveSpacio – Otkriva čime vam je zatrpan hardisk

Analizirajte zauzetost vašeg hardiska i saznajte šta vam je progutalo prostor sa besplatnom aplikacijom DriveSpacio. U odnosu na druge programe ovog tipa, DriveSpacio postavlja drugačiji pristup prikazivanju iskorišćenosti vašeg diska, uz pomoć linijskog grafa i „pita” dijagrama.

 

17. Evernote Touch for Windows 8 nudi stilizovan tekst i još po nešto novo

Evernote Touch for Windows 8 je lepo dizajnirana verzija optimizovana za Windows 8 uređaje osetljive na dodir.Javite nam svoje prve impresije.

 

18. Fantastična ponuda - Kolorna knjiga Windows Vista za 432.00 dinara na kioscima Future

Na kioscima Future Prošle nedelje smo pustili u prodaju našu kolornu knjigu Windows Vista. Na kioscima se nalazi samo ograničen tiraž knjige.

 

19. Fatalne greške pri startovanju Windows XP-a

Fatalne greške pri startovanju Windows XP-a

 

20. Gejtsove izjave u kontradikciji sa Balmerovim

Gejtsove izjave u kontradikciji sa Balmerovim

 

Strane:
12 3 4 5 6 7 8