Vesti – Pozorište

 

Ukupno 16 – Strana 1 od 1

 

1. 40 godina BITEF-a Dokumenta Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala, 1967-2006

41. Bitef i Istorijski arhiv Beograda predstavljaju: Izložbu Velike nagrade Bitefa, 1967 – 2006. Publikaciju 40 godina BITEF-a  Dokumenta Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala, 1967-2006, u izdanju Istorijskog arhiva Beograda

 

2. 41. BITEF 07

Reč selektora

 

3. BITEF 2007.

Nove pozorišne tendencije

 

4. Buđenje fašizma na Balkanu

Knjaževsko-srpski teatar ponovo radi.Kada izađemo iz "Proklete avlije" vidimo da 50 godina nijedan naš pisac nije dobio Nobelovu nagradu za književnost.U kafani pre rata se pušilo i pilo. Onda je došao rat i prošao. Uskoro će biti zabranjeno pušenje, ali sa ratom je malo teže.

 

5. Danas sahrana glumca PETRA KRALJA

Dramski umetnik Petar Kralj biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Prethodno će biti održana komemoracija na velikoj sceni Ateljeu 212 sa početkom u 11.30 časova, dok je opelo na Novom groblju zakazano za 14 sati.

 

6. DNEVNIK JEDNOG LUDAKA u Albaniji

Monodrana „Dnevnik jednog ludaka“, po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Dušana Stanikića i izvođenju Ivana Vidosavljevića učestvuje na Međunarodnom festivalu monodrame „Albamono“, u gradu Korča, u Albaniji. Monodrama Knjaževsko-srpskog teatra izvodi se u okviru takmičarskog programa.Knjaževsko-srpski teatar na Vikipediji.

 

7. Kad čovek i pas postanu kumovi

„Kumovi“ su komad o prijateljstvu - rekao je Miki Manojlović, koji u predstavi pisca i reditelja Duška Kovačevića, čija se premijera očekuje 27. januara na sceni Zvezdara teatra, igra jednu od glavnih uloga. Proslavljeni glumac za „Blic“ govori o pomenutoj predstavi, o svojoj ulozi, prijateljstvu, situaciji u kulturi.

 

8. Malo pozorište “Duško Radović” - Rezervišite kartu za malog princa

Rezervišite kartu za “Malog princa”. Malo pozorište "DUŠKO RADOVIĆ" osnovano je 27. maja 1948. god. kao Pozorište lutaka NR Srbije, a svoju prvu premijeru Pepeljuga u režiji Predraga Dinulovića, izvelo je 23. oktobra 1949.god u hotelu Palas.

 

9. Nova sezona u JDP-u

Jugoslovensko dramsko pozorište započinje večeras novu sezonu sa predstavom "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" na velikoj sceni "Ljuba Tadić".

 

10. O knjizi Šekspir i družina u pozorištu

U Muzeju Narodnog pozorišta 25. januara u podne, biće predstavljena knjiga "Šekspir i družina" Stenlija Velsa. Da li ste čitali knjigu?

 

11. OTAC JE I DALJE NA SLUŽBENOM PUTU, a nagrade Ardilion su dobili...

BETA: Narodno pozorište iz Užica nagradilo je predstavu "Otac na službenom putu" beogradskog Ateljea 212 za najbolju predstavu, režiju i mušku ulogu.Nekada smo čekali Godoa, poslednjih godina čekamo da se otac vrati sa službenog puta.

 

12. Pozivnica za GOSPODAR NIKAKO DA DOĐE

Gospodar nikako da dođe, tako da ne znamo šta da radimo. Ali predstava GOSPODAR NIKAKO DA DOĐE dolazi, tako da gospodar i ne mora da dođe. Dobro došli u Teatar 78. 29. aprila 2011 godine,  u 20 časova. Teatar 78, Ulica Resavska 28, Beograd Dođite, ako već gospodar neće ili ne može da dođe.

 

13. Premijera tragikomedije GOSPODAR NIKAKO DA DOĐE

Ako ste u Čačku 24. februara 2011. godine. Vreme održavanja: 20 časova. Mesto održavanja: Dom Kulture Čačak, Trg ustanka 2-6, Čačak Šta će da se desi? Pozorišna predstava GOSPODAR NIKAKO DA DOĐE. BESPLATNE KARTE.

 

14. Slika dana, plakat za Noć pozorišta ili kako pametno da potrošimo 300 dinara

Prvi put, danas, biće održana manifestacija: "Noć pozorišta - noć kazališta".Od prikupljenih para biće obnovljeno Kraljevačko pozorište.Manifestacija je pre 3 godine pokrenuta u Hrvatskoj.Kako pametno da potrošimo 300 dinara?

 

15. Umro je Ivica Vidović

Poznati hrvatski i jugoslovenski glumac Ivica Vidović umro je 18. aprila u Zagrebu u 72. godini, nakon duge i teške borbe s rakom. Ivica Vidović rođen je u Beogradu 10. maja 1939. godine. Na Kazališnoj akademiji u Zagrebu diplomirao je 1963. godine, nakon toga radio je u zagrebačkom HNK, a tokom karijere bio je član i drugih pozorišnih kuća. Za svoje uloge u pozorištu višestruko je nagrađivan, ali ga publika najviše pamti po ulogama u filmovima i televizijskim serijama.

 

16. Večeras premijera TRI SESTRE u Bitef teatru

Nova verzija Čehovljeve drame "Tri sestre", u dramaturškoj obradi Slavenke Milovanović i režiji Ivane Vujić, biće premijerno izvedena večeras u Bitef teatru. "Tri sestre" je drama koju je Čehov napisao 1900. godine. Prvi put je izvedena 1901. godine.