Vesti – Digitalna fotografija

 

Ukupno 741 – Strana 1 od 38

 

1. 10 najopasnijih gradova sveta u Hodurasu, Meksiku, Egiptu, SAD

Teško je napraviti listu najopasnijih gradova sveta, jer se svake godine situacija menja. Do skora je Čikago bio veoma opasno mesto, ali to je samo zbog bogate prošlosti.Pogledajte listu i fotografije iz najopasnijih gradova sveta.

 

2. 10 najpopularnijih fotografija na Pinterestu

Pinterest polako postaje sve popularnija društvena mreža, pa je prema najnovijem rangiranju izbio na treće mesto, odmah iza Fejsbuka i Tvitera. Žene čine ubedljivu većinu korisnika (procene se kreću od 58 do 97 procenata), a najveći deo postova čine recepti, "uradi sam" saveti, fotografije odeće... Predstavljamo vam 10 najpopularnijih fotografija sa Pinteresta.Sajt koji možda niste posetili - Pintereset.Pošaljite zahtev. Ako ste već na Pinterest mreži, javite nam se.

 

3. 10 neverovatnih monenata koji su ostali zabeleženi na fotografijama

Sajt koji možda niste posetili: Novosti u fotografijama.10 nezaboravnih uspomena uhvaćenih objektovom kamere.

 

4. 10 sitnica o Hariju Poteru koje možda niste videli

Hari Poter kao pozadina vašeg Twitter profila. Lego Hari Poter. Na blagajnama protiv Džejmsa Bonda. 

 

5. 100 metara postojanja, pokreta, dolazaka i odlazaka, aviona, srednjeg prsta

Svi ćemo umreti, jer su do sada svi umrli. Ali, dok smo živi nas mogu da fotografišu. Mi možemo da fotografišemo. od svih nas može da nastane jedna fotografija.

 

6. 12 fotografija ekstravagantnih osoba na Instagramu

Mashable je objavio kolekciju 12 fotografija ekstravagantnih osoba na Instagramu.75 rođendan Golden Gejt mosta.Slika dana na Instagramu.

 

7. 2. maja radimo da bi nam praznik rada bio još srećniji - poklanjamo knjigu

Kao prvo, srećan vam 1. maj praznik rada. Radili ne radili, trebate da ga slavite. Kao drugo, mi radimo 2. maja, u subotu. Zašto?

 

8. 2012. godina u slikama - I deo

Još jedna godina je došla i prošla i za sobom ostavila hiljade fotografija za istoriju. Slede neke od fotografija iz prva četiri meseca.

 

9. 3 puta Skarlet Johanson - Kako je vide Moet & Shandon - Brzo crtanje - Vudi Alen

Skarlet Johanson je postala novo lice Moet & Shandon. Kako je pozdravlja šampanjac kad napušta bocu? Šta uraditi sa toliko leda? Brzo crtanje u Photoshopu. Vudi Alen opušteno. Koje je najbolje mesto za ćašu?  

 

10. 33 spektakularna primera bokeh fotografije i sajt koji niste posetili ULTRALINX

VIKIPEDIJA: Bokeh je termin koji se koristi u svetu fotografije i označava dubinsku neizoštrenost pozadine. Taj ekeft je često dobrodošao kod portretiranja. Tehnički je moguć kod svakog SLR aparata na koji je stavljen objektiv sa kratkom blendom. Najčešće za dobar bokeh se koriste prime objektivi (za portrete) i makro objektiva (kod makro fotografije). Veći otvor blende daje i manju dubinsku oštrinu.Sajt koji možda niste posetili.

 

11. 3D Ana Kurnjikova u Maximu

Ruskinja Ana Kurnjikova (27), slikala se za 3D izdanje časopisa "Maxim". Posetite Anin oficijelni sajt. Ana Kurnjikova na Vikipediji. 

 

12. 4. maj 1980. godine Tito je pokazao da je čovek i umro je

Na današnji dan 1980. godije je umro Josip Broz Tito, predsednik SFRJ. Time je pokazao da je čovek. Mada su mnogi bili zbunjeni, jer su mislili da da će Tito nadživeti i njihove unuke. Mladi, rođeni posle 1980. godine iz priča roditelja Tita prihvataju na jedan ili drugi način. Neki misle sve najbolje, jer su im roditelji živeli dobro. Neki sve nejgore, jer im je roditelje režim sklonio da stranu, ili pod zemlju.

 

13. 40 portfolija poznatih fotografa sveta, danas TOM HOOPS

Od danas, ćemo vam svakog dana predstavljati jednog od fotografa.Tom Hoops.Blog.Tom Hoops na Facebooku, Twitteru, Instagramu.

 

14. 5 mesta koja treba posetiti dok ih globalno zagrevanje ne uništi

Green Daily je objavio kratak spisak, koji će se nažalost, povećavati, o 5 mesta koja treba posetiti dok ih globalno zagrevanje ne uništi.  

 

15. Adobe je izbacio novu verziju svog Camera Raw plugin-a

Adobe je izbacio novo ažuriranje svog Photoshop Camera Raw plug-ina, koji je dostupan za preuzimanje.

 

16. Adobe je razvio revolucionarnu fotografsku tehnologiju

Dave Story je nedavno demonstrirao jedini prototip Adobe-ovog 3D objektiva za fotoaparate, koji je deo kompanijine najnovije i revolucionarne fotografske tehnike.

 

17. Adobe razvija revolucionarnu alatku za utvrđivanje autentičnosti fotografija

Adobe razvija revolucionarnu alatku za utvrđivanje autentičnosti fotografija

 

18. Aeryon Scout omogućuje snimanje fotografija sa velike visine

Iako svakako nije prvi uređaj koji je dizajniran za snimanje fotografija iz visine, the Aeryon Scout je bolji od svih postojećih alternativa. Platforma koja lebdi omogućuje korisnicima da snimaju fotografije i video klipove iz visine, i mada može da se kontroliše na daljinu, načuli smo da ćete biti moguća i autonomna navigacija.

 

19. Ako dozvolite da po vama pišu i ostale inspiracije

Pisanje. Po telu. Može. Ali da ostanemo čitljivi.Savet: 5 koraka kako da dobijete odličnu panoramsku fotografiju.

 

20. Ako imate brkove treba da se takmičite, bilo da ste muškarac ili žena

Na starim fotografijama smo mogli da vidimo žene sa brkovima, danas ih ima samo na Tviteru na avatarima. Brkovi strani, a tvitovi naši.

 

12 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana