Vesti – Programiranje

 

Ukupno 58 – Strana 1 od 3

 

1. 10 predictable findings from Stack Overflows 2018 survey

 

2. 6 novih programskih jezika koji su vredni vaše pažnje

 

3. Besplatne elektronske knjige za programere

Programiranje je ozbiljan posao i zanat koji se ne uči tako brzo. Zbog toga je svaka pomoć dobrodošla, kako početnicima, tako i okorelim programerima, zato što uvek ima nešto novo da se nauči i problema koji treba da se reše. Zbog toga vam u ovom članku donosimo listu besplatnih elektronskih knjiga koje se bave različitim temama vezanim za programiranje. Nadamo se da ćete naći barem jednu knjigu koja će vam biti od pomoći u daljem obrazovanju.

 

4. Budućnost računarstva

Budućnost računarstva ima mnogo različitih gledišta i nije mi namera da ovim tekstom sve objasnim, već da sa čitaocima koji su zainteresovani za budućnost računarstva podelim neke interesantne i provokativne podatke.

 

5. Django sajtovi, danas Pinterest

Možda ste na Pinterestu otvorili nalog. Kakve veze ima Pinterest sa Djangom?

 

6. Flex je postao besplatan za studente

Adobe je usmerio svoje interesovanje na studente i fakultete ponudivši im besplatno Flex Builder 2.

 

7. Gamedev.js weekly Issue 204

 

8. Gamedev.js Weekly Issue 225, Phaser 3.6.0 released

 

9. Golang informator

 

10. Google je lansirao Google App Engine

Google je pre nekoliko dana izbacio predizdanje Google App Engine-a, koji Google opisuje kao "alat za hostovanje aplikacija koji programeri mogu da koriste za kreiranje skalabilnih web aplikacija na Google-ovoj infrastrukturi." Mislite o njemu kao o Amazon-ovom web servisu, ali kao potpuno integrisanom rešenju.

 

11. Haskell - besplatna knjiga u izdanju Oreilly-ja

Zašto Haskell baš danas? Zato što je na Božić potrebno početi nešto novo. Dorbo došli u online kuću knjige "Real World Haskell" u izdanju Oreilly-ja. Ulazak u kuću je BESPLATAN. Prvo izdanje knjige je objavljeno u novembru 2008. godine. Cela knjiga je na raspolaganju besplatno online, ali može da se naruči i štampana kopija.

 

12. Infografika dana - izgradite svoj brend onlajn

 

13. Internet stvari broj 7 od 20.08.2015

Pametni uređaji menjaju sistem takmičenja.

 

14. Izdat PHP 5.2.2 i PHP 4.4.7

PHP programerski tim bi je objavio dostupnost PHP 5.2.2 i dostupnost PHP 4.4.7. Ova izdanja su osnovna poboljšanja stabilnosti i bezbednosti 5.x i 4.4 ogranaka, i svim korisnicima toplo preporučujemo da ih nadgrade što je pre moguće. Ostale detalje o PHP 5.2.2 izdanju možete da pronađete u objavi izdanja za 5.2.2, a cela lista promena je dostupna u ChangeLog za PHP 5. Detalji o PHP 4.4.7 izdanju nalaze se u objavi izdanja za 4.4.7, a cela lista promena je dostupna u ChangeLog za PHP 4.

 

15. Java je konačno besplatna i otvorena

Sun je objavio na JavaOne konferenciji da će izdati Java-u kao otvoreni kod, licenciranu pod GPL softverom. Ali iako je ona izdata pod GPL licencom, ona i dalje sadrži oko 5 posto vlasničkog koda, koji nije slobodan - takozvana Java zamka, kako je neki zovu.

 

16. Kućni roboti sutrašnjice biće, zadivljujuće razumni

Godinama preduzetnici pokušavaju da stvore robota koji će raditi težak fizički posao. Izrada mehaničkog tela je bila lak posao, ali stvaranje veštačkog uma koji će kontrolisati mehaničko telo bilo je frustrirajuće.

 

17. Limitirana izdanja koja će vam možda trebati - Delphi 7 - ASP.NET sa C# - CSS

Knjige koje su rasprodate ponovo smo štampali u ograničenom izdanju. To su: Delphi 7, ASP.NET sa C#, CSS naučite za 24 časa, Administriranje Linux sistema.

 

18. Naša knjiga Naučite Unity 5.x u svim boljim knjižarama u Srbiji

 

19. Nokia PC Suite 6.6

Novi paket PC aplikacija zasnovanih na Windowsu, razvijen posebno za upotrebu sa Nokia telefonima.

 

20. NOVA KNJIGA - Doing Objects with Visual Basic 2005

Doing Objects in Visual Basic 2005 je definitivan vodič za objekatski orijentisan dizajn, arhitekturu i programiranje pomoću Visual Basica 2005. Autor Deborah Kurata je utrošila više od jedne decenije radeći na VB objekatski orijentisanom programiranju i bila je počastvovana kada je primila Microsoft-ovu prestižnu MVP nagradu. Sada, u ovoj knjizi koja je bogata kodovima, ona objašnjava sve tehnike koje treba da znate – od apsolutnih osnova do Visual Basic-ovih mogućnosti za spajanje objekata.

 

Strane:
12 3