Vesti – Ekologija

 

Ukupno 88 – Strana 1 od 5

 

1. "BIS IT" nastavlja kampanju "Green point" - prikupljanje mobilnih i fiksnih telefona za reciklažu na Sajmu komunalne opreme

"BIS IT" reciklažni centar nastavlja kampanju "Green point – tačka za reciklažu" na Međunarodnom sajmu komunalne opreme (KOMDEL), koji počinje sutra i traje do 6. juna u EXPO centru na Novom Beogradu.  

 

2. 10 vrhunskih eko proizvoda - Da li je anđeo ekološki

Ekološki proizvodi. Bašta bez bašte. Sigurnosna sijalica koju pokreće solarna energija.

 

3. 60 minuta - 60 sati - 60 dana - 60 godina - 60 vekova - Sat za našu planetu

Ovu vest smo objavili prošle, 2009. godine na sajtu. Akcija "Sat za našu planetu". Isključite svetla u kupatilu, kancelariji. U subotu 28. marta u 20:30 imate priliku da glasate za našu planetu isključivanjem svetla gde god da ste. Prenesite priču dalje. Priključite se.  Kažite prijateljima. Jedino što je ove godine dan ranije, 27. marta "Sat za našu planetu". Jer imamo sve manje vremena.

 

4. Ako je plastika mrtva, pretvorite je u nešto živo

Najčistija voda je upakovana u plastičnu flašu koja zagađuje izvore. Od plastičnih neupotrebljivih stvari može se napraviti stolicu i stočić za kućicu iz snova. Evo nekoliko ideja sa sajta Greenwala.

 

5. Audi planira da proizvede električni automobil u roku od deset godina

U intervjuu za nemački Welt am Sonntag, gospodin Stadler je istakao da on očekuje da dizel i tehnologije baterija počnu da dominiraju tržišem automobila u sledećih 5 do 10 godina. Takođe je rekao da će do tada Audi već nuditi automobile koji neće emitovati štetne gasove u atmosferu.

 

6. Bil Gejts će proizvoditi vodu za piće prerađenu iz toaleta

Pravo iz WC šolje u čašu! Ovako ukratko zvuči biznis plan BIla Gejtsa za finansiranje najnovijeg izuma koji će vodu koja se koristi u toaletima ponovo filtrirati u pijaću.Sajt koji možda niste posetili: Fondacija Bila i Melinde Gejts.

 

7. Čiste tehnologije - 10 eko zapovesti - Globalno zagrevanje vas rešava neprijatelja

Ecotopia - 10 eko zapovesti. Kako se globalno zagrevanje koristi umesto rata za obračun sa neprijateljima? Ekološka zgrada u ekološkoj zemlji.

 

8. Čiste tehnologije - Bugarski ekolozi su skoncentrisani na ekologiju

Uništavanje šuma u Bugarskoj doživljava zabrinjavajuće razmere. ispitivanje koje je sprovela "Alfa Research" i "WWF" je rađeno na uzorku od 999 građana.

 

9. Čiste tehnologije - Da li kupiti ili ne nova kola - Eko-gume Yokohama - Teslina prodavnica

Neko može na sebe da bude ponosan jer je kupio Tojotu Prius, kao što je Cat Linkoln. Postati vlasnik hibridnog automobila, to je san svakog ljubitelja čistih tehnologija. Svaki auto može da ima i eko-gume. Tesla je otvorio novu prodavnicu. Klimatske promene i veseli, zabrinuti pingvini u stripu. Ili napravite sapun, ili ga kupite od lokalnog proizvođača. E3Bank - drugačija banka.

 

10. Čiste tehnologije - da li vozite bicikl i pušite

Znamo da volite zdrav život, čiste tehnologije. Znamo i da možda volite da vozite bicikl. Šta radite dok vozite bicikl?

 

11. Čiste tehnologije - Doviđenja gasne stanice dobro došle elektrostanice

Lice Zemlje se svakoga dana menja, mada iz svemira se to i ne vidi. Lice stanica na kojima se automobili pune pogonskim gorivom, takođe se menja. Svet koji se menja,  kaže doviđenja gasnim i benziskim stanica. Dobro došle stanice za punjenje automobila na električni pogon.

 

12. Čiste tehnologije - Ekologija u Tvrđavi - Ekološka kuća - Pronalaženje Boga kroz ekologiju

E-tvrđava 2009. Kako izabrati ekološku kuću? Pronalaženje Boga kroz ekologiju.

 

13. Čiste tehnologije - Krompir kao izvor električne energije

Da li ste jeli prženi ili kuvani krompir danas? Isti može da se upotrebi i za nešto sasvim drugo. Na primer, da postane izvor električne energije.

 

14. Čiste tehnologije - LDP i lako do posla - Umesto mulja da plove brodovi - Zastava na pola koplja

LDP svi znamo da je skraćenica za Liberalno demokratsku partiju. Kakve veze ima sa ekologijom? Čemu služi kanal? Da mulj može da se oseti kao da je od zlata. Kada neko baca, uvek se pojavi neko kome je to potrebno. Zastava bez otpada, da bi se lepo vijorila na vetru.

 

15. Čiste tehnologije - Portreti na listovima - Ilustrovano voće - Stonehenge od automobila

Portreti na listovima. Ilustrovano voće. Carhange nisu napravili vanzemaljci.

 

16. Čiste tehnologije - prikupljanje elektronskog otpada

Šta čuvate u podrumu ili na tavanu? Radio koji je pokvaren. TV koji hvata samo prašinu. Pored uređaja koji rade, okruženi smo i starom, pokvarenom elektronikom koja ne radi. Ako niste umetnik, možete da postanete kao Anna.

 

17. Čiste tehnologije - Reciklaža papira - Ciscove mreže - Ekotopija - Zakoni u skupštini

Ako je kriza đubreta, sekundarnih sirovina, upotrebljenog pa bačenog imamo sasvim dovoljno da možemo da pokrenemo privredne tokove. Stari papir je unosan biznis.

 

18. Čiste tehnologije - Sadnja drveta na koje će da diše naše unuče - Japan Clean Tech

Kako to da su naše dede sadile po stotine drveta, najčešće voćki, a mi ni jedno? Ako su preci sadili drveće za sebe i za nas, vreme je da i mi posadimo neko drvo za sebe, svoju decu i za decu naše dece, koja će se tek roditi. Ekološki bonton.  

 

19. Čiste tehnologije - staro za novo Pežo - Ecotopia i Newsweek - Zgrada otvorenog krova

Šta je čista tehnologija? Kada odvezete stari auto kod prodavca automobila i on vam da novi i očosti vam džepove. Naravno da se šalimo. Kako javlja 24 časa: "Kompanija Verano motors, generalni uvoznik i distributer automobila „Pežo” za Srbiju, saopštila je da je počela akciju zamene korištenih automobila za nove, uz doplatu."

 

20. Čiste tehnologije - Zanimljivosti i više do toga

Ispraznili ste limenku. Nije bitno šta je unutra. Bacili ste je. Priča ima neki drugi kraj. Zanimljivost i više od toga: "Za recikliranje aluminijumske konzerve potrebno je samo četiri odsto energije potrebne za izradu nove iz sirove rude. Ostatak energije može da se upotrebi za .... " Politikin zabavnik.

 

Strane:
12 3 4 5