Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Web design

Ukupno: 195, strana 1 od 10

1.001 besplatni veb sajt za srpske preduzetnike

 

 

 

1001 besplatni sajt U ponudi je 5 različitih dizajn rešenja za sajt preduzetnika. Svako rešenje je jedinstveno po dizajnu i organizaciji, dok sva obuhvataju isti broj stranica i obim sadržaja. Sami sadržaji (tekstovi i fotografije) za sajtove pripremaju preduzetnik ili preduzeće u predefinisanom formatu, tj. u skladu sa uputstvima. Ukoliko ste preduzetnik ili malo preduzeće, a nemate svoju web prezentaciju, možete se prijaviti ostavljajući svoje podatke. Nakon toga, tim SBB-a će vas kontaktirati, izabraćete jedan od pet ponuđenih modela prezentacije, dostaviti svoje tekstove i fotografije i, najzad, izaći na globalnu svetsku mrežu i predstaviti svoje poslovanje. Osim nove prezentacije, svaki 1001 web sajt će dobiti svoje mesto i štand na Virtuelnom sajmu gde može da prezentuje svoje poslovanje prikazivanjem fotografija proizvoda, dokumenata ili video materijala. Uz 1001 web sajt preduzetnici i mala preduzeća dobijaju i Virtuelni štand sa 101 MB besplatnog uploada. "Imajući u vidu da u Srbiji ima oko 300. 000 registrovanih firmi, a samo oko 55. 000 sajtova na . rs domenu, od čega su jedna četvrtina lični blogovi, potreba za ovom vrstom komunikacije je više nego očigledna", navedeno je u saopštenju SBB-a. LINK.
 
   

10 blogova koji su dizajnirani na inovativan način

 

 

 

Web Design Ledger Naravno da je sadržaj bloga ono čemu se svaki posetilac vraća. Ali, ono što se prvo vidi je dizajn. Uložite u dizajn, jer ste već nešto uradili za sadržaj. Link. A, na blogu priča o Černobilu, i slika: New-To-York Link.  A, na blogu Malkovič: Jason Santa Maria Link.  Svakoga dana jedan od gostiju, jedna fotografija: Link. Kompletan pregled.  
 
   

11 besplatnih knjiga za veb dizajnere

 

 

 

11 besplatnih knjiga za veb dizajnereInfromacije o dizajnu, kreativnosti, vebu u knjigama koje možemo da dobijemo besplatno, ali legalno su pred vama. NAPOMENA: Kliknite knjigu da biste preuzeli PDF. Meet Your Type: A Field Guide to Typography20 Things I Learned About Browsers and the WebBook Of SpeedjQuery SuccinctlyBest of Smashing MagazineDesign Your ImaginationA Dialect of Our Own DesignCMS’s For DesignersIn Defense of Mobile DiversityA Designer’s Guide to Webfonts33 Things I Know About Art DirectionDETALJNIJA OBAVEŠTENJA O KNJIGAMA - WDL.
 
   

1O primera sajtova koji koriste prilagodljivi veb dizajn

 

 

 

1. Skinny Ties4. Tommy Hilfiger6. A Book Apart10. Visual Supply CoSVI PRIMERI. Preuzmite besplatnu knjigu: responsive Web Design eBookLINK.
 
   

30 primera sajtova koji izgledaju veoma, veoma čisto

 

 

 

Primeri sajtova koji izgledaju čistoPOSETITE SAJTPOSETITE SAJTPOSETITE SAJTPOSETITE SAJTKOMPLETNA LISTA.
 
   

53 CSS uputstava koje svako može da primeni

 

 

 

Postoje mnoge prednosti u dizajniranju pomoću kaskadnih lista stilova (Cascading Style Sheets, ili CSS). CSS je ekstremno lak za učenje i prerađivanje kada se jednom ugradi i primeni na osnovni okvir sajta. Web sajtovi, ili komponente web sajta mogu lako da se menjaju u nešto potpuno drugačije samo jednostavnom zamenom ili izmenom jednog jedinog CSS fajla, ili linije unutar CSS fajla. CSS dizajneri izgleda da uvek imaju nekoliko različitih elemenata koje standardno koriste iznova i iznova u svim dizajnovima kao što su elementi navigacije i polja formulara, između ostalih. Smashing Magazine je sastavio listu od 53 CSS Tehnike bez kojih ne biste mogli da živite, a koje vas uče kako da kreirate CSS navigaciju, navigaciju pomoću kartica, linije grafikona, zaobljene uglove, plutajuće efekte, mape slika, dugmad za prijavu, i napomene. Bez obzira da li ste novi u CSS-u ili ste već u njemu određeno vreme, ovo su odlična uputstva koje biste trebali uvak da imate uz sebe kao materijal za podsećanje i podršku.
 
   

Amazon Web Services - Webscale computing

 

 

 

Webscale Computing - u novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, 7. aprila 2008. godine u 17:00. Predavanje Mike Culvera iz jedne od najvećih Web kompanija - Amazona. Što je moguće u svetu nakon Weba 2. 0? Inovacije se nastavljaju zapanjujućom brzinom, a ovo predavanje će prikazati neke od provokativnih smerova u kojima se kreću Web servisi. Prikazan će biti pregled Amazonovih Web servisa, uključujući viziju što znači skup Web servisa poput spremanja podataka “u oblaku”, virtualne servere prema potrebi, te bazu podataka kao Web servis. Prije svega biti će to prilika da se povede razgovor o inovacijama i preduzetničkim alatima novog doba. Amazon je proveo deset godina razvijajući vrhunsku tehnologiju i platformu koja pogoni Amazonove Web servise i svakodnevno ih isporučuje milionima korisnika. Većina ljudi na pominjanje reči “Amazon” pomišljaju na Web-knjižaru — no developerima je uzbudljivo kad otkriju da postoji čitava jedna odvojena grana kompanije, poznata kao Amazon Web Services ili AWS. Korišćenjem AWS-a moguće je stvoriti aplikacije koje koriste istu stabilnu, skalabilnu i pouzdanu tehnologiju koja pokreće Amazonovu maloprodaju. AWS je do sad pokrenuo deset servisa s otvorenim API-jem, rezultujući u preko 330. 000 developera koji su se registrovali na Amazonovom sajtu kako bi stvarali aplikacije na temelju tih servisa. Mike Culver je Amazonov stručnjak za AWS platformu. S preko petnaest godina iskustva u vođenju tehnoloških sektora u kompanijama kao što je npr. Microsoft te desetogodišnjem iskustvu u vođenju IT organizacije, Culver se 2006. godine priključuje Developer Relations grupi Amazon Web Services u Amazonu. Dužnost mu je i želja pomoći programerima te web preduzetnicima iskoristiti novi talas tehnologija koje menjaju način na koji razmišljamo o aplikacijama i o IT poslovanju. URL Amazon Web Services - http://www. amazonaws. com/
 
   

Besplatne desktop pozadine za avgust 2013. godine Smashing magazina

 

 

 

Avgust 2013Da li volite leto?Volim leto Dizajn Vector4free iz Poljske. Lav “Uvek sam voleo da učim o znakovima zodijaka. Od 23. jula do 23. avgusta je vreme Lava. Uživajte!” Dezajnirao  Franny Van Eyck SAD. Džoni Dep Dizajn Teo Yu Sheng iz Singapura. Avgust je svuda oko nas Dizajn Tattoo Temptation iz Velike Britanije. Costa De Los Pinos Leto je pri kraju, ali ostaje u mislima i na deskopu. Dizajn Jerome Cuenin ;o} iz Švajcarske/SAD. SMASHING MAGAZINE.
 
   

Besplatne desktop pozadine za decembar 2013. Smashing magazina

 

 

 

Decembar 2013Ninža Deda Mraz Dizajn Elise Vanoorbeek iz  Belgije. Sneško Dizajn Evacomics iz Singapura. Divlji decembar Dizajn Christina Hewitt iz Edmontona, Kanada. KOLEKCIJA SMASHING MAGAZINA.
 
   

Besplatne desktop pozadine za jul 2013. godine Smashing magazina

 

 

 

Jul 2013Sweet summer Dizajner Yuliia Bahniuk iz UkrajineMason Jar “Make the days count this summer!” — Dezajner Meghan Pascarella iz SAD. Tanabata Festival Dezajn Evacomics iz JapanaHot Air Balloon Dezajn Studcréa iz FrancuskeWalk in the sun Dezajn Justyna Dominika iz Poljske. SMASHING MAGAZIN - JUL 2013.
 
   

Besplatne desktop pozadine za maj 2013. godine Smashing magazina

 

 

 

Maj 2013Zeleni meda Dezajn Pedro Rolo iz Portugala. Mesec čitanja Dezajn Jill Hamilton iz Kanade. Ovo će biti bolje leto Dezajn Joeri Claes iz Belgije. Dan mentalnog zdravlja Dezajn Kay Karremans iz Belgije. Staro protiv novog Dezajn Wannes De ROy iz Belgije. Maj, mesec Fijeste Dezajn Pat Buenaobra sa Filipina. SMASHING MAGAZIN.
 
   

Besplatne desktop pozadine za novembar 2013. godine Smashing magazina

 

 

 

Novembar 2013Belgija Dezajn Bart Bonte iz Belgije. Movember Dezajner Will Barron iz Engleske. Red Leaves Dezajn Evacomics iz Singapura. Grad noću Dezajn Anna iz Rusije. Najbolje od novembra Dezajn Brandi Redd iz SAD. POGLEDAJTE I IZABERITE.
 
   

Besplatne desktop pozadine za oktobar 2013. godine Smashing magazina

 

 

 

Oktobar 2013. Happy Halloween Dezajn  Zanetine Web Design  iz Indije. Dan sporta u Japani Dizajn Evangeline Neo iz Japana. Divna jesen Dizajn Frank Miller iz Praga, Češka. Neka Lepota “Misao Jalal ad-Din Rumija i fantastička slika Tan Chuan-Yean. ” — Dizajn Aydin Demircioglu iz Nemačke. Pogledajte sve pozadine i izaberite one koji će vam ukrasiti desktop. SMASHING MAGAZINE.
 
   

Besplatne desktop pozadine za septembar 2013. godine Smashing magazina

 

 

 

Besplatne desktop pozadine za septembar 2013Knjige koje ćemo voleti Dizajn The Smashing Team iz Nemačke. Put za školu Dezajn Ly Gia Phu iz Vijetnama. To je samo posao Dezajn Davide Vicariotto iz Italije. Ne brini, budi srećan Dezajn Tetyana Kovyrina iz Kanade. Broj 9 Dezajn  Erik Kuipers iz Holandije. SVE POZADINE.
 
   

Besplatne pozadine za avgust 2012 od umetnika Smashing magazina

 

 

 

Avgust 2012. Kliknite pozadinu, ili posetite Smashing Magazine da biste preuzeli pozadinu u formatu koji vam najviše odgovara. The Lady With Red Coat Designed by Viktor Mazhlekov from Bulgaria. Searching for Higgs Boson Designed by Vlad Gerasimov from Russia. Childhood Memories Designed by Francesco Paratici from Australia. Olympic Games Designed by Cortando Pixeles from Argentina. Cycling Holidays "“Nothing compares with the simple pleasure of a bike ride. ” – President John F. Kennedy. " Designed by Simona Gosu from Romania. NARAVNO, I IZ SRBIJEAugmented August "In summer things may seem different then they really are. Which is not necessarily a bad thing. " Designed by Sanja Vukasinovic from Serbia. SMASHING MAGAZINE - AVGUST WALLPAPER
 
   

Besplatne pozadine za decembar 2012. od dizajnera Smashing magazina

 

 

 

Decembar 2012Designed by Vlad Gerasimov from Russia. “A hand-drawn snowflake to get you in the holiday spirit!” Designed by Stephen Kistner from USA. Designed by Ljubinka Fuzinato from Bosnia and Herzegovina. Designed by Adrian Limbasan from Romania. “Best friends posing for a photo. ” Designed by Nenad S. Lazich from Serbia. SMASHING MAGAZINE - DECEMBAR 2012.
 
   

Besplatne pozadine za januar 2013. Smashing magazina

 

 

 

Smashing magazine - januar 2013. Array My WayVlad Gerasimov iz Rusije:New YearWebolution iz GrčkeMoustache 2013Lissa Sleeckx iz BelgijeWoobie Tetyana Kovyrina iz KanadeNothing Happened Michal Juszczyk iz PoljskeSMASHING MAGAZINE- DESKTOP WALLPAPER CALENDAR JANUARY 2013.
 
   

Besplatne pozadine za novembar 2012 Smashing magazina

 

 

 

Novembar 2012. Prva je od dizajnerke iz Srbije, Mirjane Babić. Days Go By “Days go by so slowly in Autumn. ” Designed by Mirjana Bajic from Serbia. November 2012 Designed by Vlad Gerasimov from Russia. Primavera “Here is a wallpaper that celebrates the arrival of the spring in the southern hemisphere. ” Designed by Finxduvey from Argentina. Bursting Chestnut Designed by Vlad Dusa from Romania. Fall Harvest “For this month, the Fall Harvest theme is done using a scan of my original oil painting. ” Designed by Beth Jenna from USA. CELA KOLEKCIJA.
 
   

Besplatne pozadine za oktobar 2012 vam poklanjuju dizajneri Smashing magazina

 

 

 

Smashing magazine - Oktobar 2012Halloween Dizajn: Mohamad Khatib iz Libana. Autumn Is The New Spring “Who says Autumn isn’t fun? It’s the new Spring, after all!” Designed by Marina Zhukov from USA. Pac Man “A tribute to the iconic video game, Pac Man. ” Designed by Simona Gosu from Romania. Halloween Designed by Katerina Bobkova from Ukraine. Blue October Designed by Elise Vanoorbeek from Belgium. Fancy Sugar Skull “Day of the Dead fanciness inspired by a make-up and rock and roll. ” Designed by Barbra Ignatiev from USA. SMASHING MAGAZINE.
 
   

Brojevi dana, 11. aprila 2014. godine, 100 dela iz zbirki MSU

 

 

 

15iZoin Mihailo: "Istraživačko novinarstvo nas je ove godine obavestilo da je prošlo 15 godina od ubistva Ćuruvije. Sledeće godine ćemo saznati nešto novo da je prošlo 16 godina. "890Samo 890 dinara košta knjiga. Naručite je. 100 Muzej savremene umetnosti vas poziva na tematsko vođenje kroz izložbu „100 dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti. Jugoslovenska umetnost od 1900. do 1945. “ u subotu, 12. aprila u 13 časova u Muzeju istorije Jugoslavije.   Koja je bila uloga umetnosti u Jugoslaviji između dva svetska rata? Koje okolnosti su uticale na ekspanziju socijalno-angažovane umetnosti? Zašto je grafika kao umetnički medijum doživela najznačajniji uspon?MREŽA2525 besplatnih WordPress tema za april 2014. 5ŽIVOT JE ŽIVOT, A NEKADA I BIZNIS.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272