Vesti – Ostala izdanja

 

Ukupno 97 – Strana 1 od 5

 

1. 09.09.09 - Srbija - Francuska ili više volite matematiku 9+9+9=27=2+7=9

Kako se stiže u Južnu Afriku? Lep datum, 09.09.09. pa bi valjalo danas uraditi nešto za sećanje. Na primer, na Marakani. Srbija - Francuska. Meč počinje u 09 časova posle podne. Srpski fudbaleri su osuđeni na uspeh. Vehabije su osuđene na 27 godina zatvora. Ako volite pored fudbala i knjigu, onda - Fudbal. 

 

2. 900 - Nokia N900 - Novi telefon i novi Zakon o informisanju

Nokia N900 se polako "sklapa". Pokreće ga Maemo iza koga je Linux. Izglasan Zakon o informamisanju. Knjiga posle Zakona - Dragulji mudrosti.

 

3. Abortus ili kondom - kritika života

150000 do 200000 abortusa godišnje u Srbiji. Niti žene, niti muškarci ne koriste kontraceptivna sredstva. Knjiga posle seksa - Generalna proba samoubistva.

 

4. Aeromiting je otvoren 1909.-2009.- ali je put zatvoren

Aeromiting je otvoren na Batajnici - 1909. godina je tako blizu. Lakše je doleteti nego doći autom. Posle 100 godina kuda ide srpska avijacija? To je tajna.

 

5. Ako do sada niste našli ljubav ne očajavajte - kornjača je našla u 90. godini

Ovo je kratka vest za subotu. Kao vest posle posla uz kompjutere, probleme, nerazumevanje, nerviranje. Ljubav i kada će doći, ako već nije?

 

6. Ako kasnite na voz kupite sat sa ugrađenim vozom

Čitav voz može da stane u sat. Još kada bi se čuo pisak voza koji ulazi u stanicu, na primer kada je pun sat.

 

7. Besplatni softverski alati na srpskom jeziku sada dostupni svima

Jedini način da se Srbija razvija kao informaciono društvo jeste da osnovni softverski alati budu dostupni svima, a oni su sada prevedeni na srpski jezik, na ćirilicu i latinicu i mogu se besplatno preuzeti sa web stranice Ministarstva telekomunikacija www.mtid.sr.gov.yu, izjavila je juče ( 25. mart 2008. godine) ministarka Aleksandra Smiljanić u Privrednoj komori Srbije.

 

8. Biljke koje izgledaju kao životinje - zelena ajkula - Budina šaka - zombi pečurka

Priroda je stvorila i biljke i životinje. Nekada životinje izgledaju kao biljke. Nekada biljke izgledaju kao životinje. Ili samo podsećaju.

 

9. Bolt i avanture nevaljalog dečaka - Avanture nevaljale devojčice

Bolt je jedan nevaljao dečak koji obara svoje svetske rekorde. Kao što postoje nevaljali dečaci koji pomeraju granice sportskih rezultata, tako postoje i nevaljale devojčice.

 

10. Broj dana - 19 - godina ima ilustrator Zena Santos - Srbi XIX veka u elektronskoj formi

Zena Santos ima 19 godina. Ilustrator je iz Melburna. Znameniti Srbi XIX veka - digitalne kopije 3 fotografska albuma. PC Press broj 19 iz 1996. godine. Knjiga posle 19 sati - Princ brojeva.

 

11. Broj dana - 3 - Manje od tri - Volite li 3 brodogradilišta - Tri vojnika i tri civila ubijena

Manje od 3 može da bude više od 100. Kako, da li znate? Knjiga posle 3 - Manje od 3. Volite brodove, a brodogradilišta? Nemačka i Avganistan - tri vojnika i tri civila ubijena.

 

12. Čiste tehnologije - Poster koji sam svetli u mraku - Philips

Po danu je svaka reklama na posterima vidljiva. Ali, ako je reklama za štednju energije po danu vidljiva, postaje veoma bitno kako se ona prikazuje po mraku. Zašto? Jednostavno, onaj koji govori o štednji energije, mora da je štedi i kada pravi reklamnu kampanju. 

 

13. Dinkićeva tajna - 5 akcija od 500 dinara za NIS - Šekspirova tajna

Besplatne akcije - 5 pod 500 dinara. Koliko je to benzina ili dizela? Ili se možda Evro totalno srozao. Knjiga posle otkrivanja Dinkićeve tajne od transformaciji obećanih 1000 evra u malo više dinara. Knjiga je Šekspirova tajna. 

 

14. Dizajn - Devojka koja sluša muziku - Osećam se loše zbog svog vrata

Iz bogate kolekcije 70 najlepših CG devojaka. Posle onih koje su nacrtanje, jedan koja nije. Ali, ona se oseća loše zbog svog vrata.

 

15. Dizajn - Predsednik Tadić na kineskim kovertama - Moć sadašnjeg trenutka u praksi

Dizajn koverata i maraka u Kini obogaćen i likom našeg Predsednika Tadića. Kupite Predsednikovu sliku sa originalnim autogramom za $ 148.00. Iskoristite sadašnji trenutak.

 

16. Događaj dana - 16. maj - Noć muzeja

Noć muzeja - 16. put Noć muzeja biće održana 16. maja šesti put u Beogradu, a treći na nacionalnom nivou i to u rekordnih četrdesetak gradova, a zanimljivim izložbama, performansima, koncertima i revijama, posetioci će moći da uživaju ukupno na više od 200 lokacija, na kojima će biti predstavljeno više od 500 različitih sadržaja. Seecult.

 

17. Dosije o Prokletnicima - Dosije o Spelmanovima

„Sviđa mi se što je to moć kinematografije koja se bori protiv nacista. Ali ne samo kao metafora već i bukvalno,“ kaže Tarantino. U dosijeima svakog od prokletnika se nalazi 100 skalpova.  

 

18. ECDL – 7 modula u 6 knjiga - da biste naučili i znali

Knjige koje drugi preporučuju. Od Megatrend univerziteta, do škola kompjutera. 7 modula u 6 knjiga. Komplet koji će vam služiti za obuku na početku, a kasnije kao podsetnik i referenca.

 

19. Farma - spavanje u štali umesto sa ljudima - Vukodav

Farma - da li biste spavali u štali ili sa ostalim ukućanima? Nekada se rijaliti šou odigrava nad zemljom. Nikada do sada nije i pod zemljom. Na primer, u rudniku.

 

20. Forward protiv naci-Nemačke Kventin Tarantino - Forward Rusija - Knjiga Forward

Forward protiv naci-Nemačke Kventina Tarantina. Forward Rusija. Knjiga posle filma i muzike - Forward.  

 

Strane:
12 3 4 5