Vesti – Hardver

 

Ukupno 365 – Strana 1 od 19

 

1. "MP-soft Group", u saradnji sa Ministarstvom prosvete, isporučio informatičku opremu na više od 300 lokacija u Srbiji

Kompanija "MP-soft Group" isporučila je i instalirala informatičku opremu na više od 300 lokacija u Srbiji, u okviru zajedničkog projekta sa Ministarstvom prosvete "VET reforma srednjeg školstva", koji finansira Evropska agencija za rekonstrukciju.  

 

2. 150 godina star računar vraćen u život

Dizajnirana pre skoro 150 godina, ali nije napravljena sve do skoro, Diferencijska mašina br. 2 koju je dizajnirao Čarls Bebidž  (1791. do 1871.) je delo Vikorijanske tehnologije zamišljeno da se izbori sa logaritmima i trigonometrijom mnogo pre prvog modernog računara.

 

3. 6 razloga za kupovinu nove video kartice

6 razloga za kupovinu nove video kartice

 

4. Ako imate polomljen mobilni telefon ili iPod

Sajt koji kupuje staru elektoniku: http://www.buymytronics.com/

 

5. Alarmi za stare i onemoćale

Philips Electronics-ova Lifeline linija proizvoda ima u ponudi nekoliko alarmnih uređaja koje mogu da nose starije osobe, a koji se kreću u rasponu od ručnog sata do priveska. Stariji ljudi mogu da pritisnu dugme kada padnu ili osećaju približavanje srčanog napada.

 

6. Alienware Area-51 desktopovi će prvi koristiti NVIDIA GTX 280

NVIDIA je upravo lansirala svoje nove GeForce GTX 280 grafičke kartice, ali ludi momci u Alienware-u ne vole da čekaju - Dell-ovo odeljenje namenjeno igrama je već najavilo Area-51 konfiguracije koje uključuju nove kartice.

 

7. AMD GAME! je namenjen za igre

AMD možda trenutno nije sposoban da potuče Intel na tržištu, ali hej, to ne znači da ne treba da pokrenu novu marketinšku kampanju koja će da poboljša prodaju! Zato je AMD uveo GAME!, koji u suštini predstavlja AMD sertifikat za klasifikaciju vrhunskih igračkih PC uređaja

 

8. AMD igra opasnu igru

AMD se jako trudi da zadrži svoju poziciju i udeo na tržištu a taj posao je mnogo teži nego što vi možda mislite, zato što je Intel krenuo sa niskim cenama i direktnom borbom između proizvoda sa ciljem da uništi sve ostale igrače. Sa jedne strane, tu je AMD, koji je očajan u pokušajima da ne padne previše iza Intela u kontekstu udela na tržištu, a koji nema procesor koji bi direktno mogao da se poredi sa Core 2 Duo procesorom Intela. Jedini logičan potez iz AMD-a je da napadne Intel-ove skuplje proizvode tako što će značajno sniziti cenu sopstvenih proizvoda.

 

9. AMD je ponovo odložio lansiranje Phenom-a 9700 i 9900

Sunce nikako da zasija na AMD - prema podacima od nekoliko tajvanskih proizvođača matičnih ploča, AMD kaže da će četvorojezgarni Phenom 9700 i 9900 ponovo biti odloženi, ovaj put do kraja trećeg kvartala.

 

10. AMD je predstavio Pumu

Advanced Micro Devices je na Computexu predstavio novu procesorsku platformu za laptopove pod kodnim imenom Puma. Ova platforma je zasnovana na AMD-ovom Turion X2 Ultra Dual-Core procesoru.

 

11. AMD najavljuje novi set proširenja za x86

AMD je najavio novi set proširenja za x86-64 ISA koja će se moći ugraditi u buduće procesore. Nazvana Light-Wight Prifiling (LWP), nova tehnologija je prva u seriji inicijativa koje je AMD nazvao „Hardversko priširenje za softverski paralelizam“.

 

12. AMD najavljuje Opterone sa 6 i 12 jezgara

AMD je možda preokupiran rešavanjem problema sa svojim četvorojezgarnim provesorima i vredan na kreiranju potpuno drugačije arhitekture čipa, ali to ga ne sprečava da agresivno najavljuju buduće projekte

 

13. AMD planira da lansira procesore sa tri jezgra u februaru

Od kada je AMD objavio da namerava da proizvodi procesore sa tri jezgra (pod kodnim imenom Toliman) za desktop računare, korisnici i stručnjaci se pitaju kakav će biti odnos cene i performanse u ovakvom proizvodu. Prema DigiTimes-u, Toliman će biti zvanično lansiran u februaru, i možda ćemo konačno saznati zašto je AMD ima toliko problema u isporučivanju Barcelona i Phenom procesora.

 

14. AMD procesori su efikasniji nego Intel-ovi

U toku je rat. Rat između AMD-a i Intela koji je započeo čim je AMD dizajnirao i proizveo prvi x86 kompatibilan procesor koji je izbacio na tržište. Dugo vremena Intel je bio neosporni vođa na tržištu procesora i sila koja je uvodila inovacije u celu industriju računarskog hardvera. Onda se situacija dramatično promenila sa prvom serijom Athlon procesora od AMD-a i Intel je konačno bio primoran da udahne duboko i da prizna da je moćna kompanija uhvaćena nepripremljena od strane malog rivala.

 

15. AMD prodaje Intel procesore

Da, dobro ste pročitali i ne postoji ni greška u naslovu. AMD je u potpunosti izgubio rat sa Intel procesorima i izgleda da su izgubili i mozak na putu do potpunog poraza. Kada sam video ove vesti, malo je falilo da isključim računar i odem kući i pravim se da je sve ostalo isto kao što je bilo u zemlji AMD-a. Ali sam ipak otvorio pretraživač.

 

16. AMD-ov četvorojezgarni Phenom procesor ima probleme sa kompatibilnošću

Proizvodnja vrhunske klase AMD-ovih procesora je doživela debakl, jer se ispostavilo da je četvorojezgarni Phenom procesor nekompatibilan sa čipsetovima nekih popularnih osnovnih ploča.

 

17. Analitičari preporučuju Apple iPod mobilne telefone

Predviđa se da će Apple u narednim mesecima napraviti sopstvenu kombinaciju iPod/mobilnog telefona.

 

18. Apple treba uskoro da odabere mobilnog operatera za iPhone na području Evrope

Apple treba uskoro da odabere mobilnog operatera za iPhone na području Evrope

 

19. ASUS i MSI se istovremeno obrukali

Prema najnovijoj informaciji, ASUS i MSI su uhvaćeni kako koriste istu fotografiju za reklamiranje svojih proizvoda.

 

20. ASUS LS221H: najtanji 22-inčni LCD monitor na svetu

Ako volite da vaš desktop bude čist i oslobođen gomile otvorenih prozora, weblog AppleDoes ima odličan savet za vas koji vam omogućuje da otvorite fajl ili aplikaciju i istovremeno zatvorite prozor Finder-a iz kojeg ste ga pokrenuli.

 

12 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana