Vesti – Gradovi

 

Ukupno 19 – Strana 1 od 1

 

1. Bitef: Danas pišem o predstavi "Sutra" koja je odigrana juče

Počeo je Bitef sa predstavom "Sutra". Ko je preživeo Sutra, danas će se boriti sa Plavim zmajem.

 

2. Čista tehnologija - papir nije za bacanje, kao ni svet

Rolna toalet papira. Posao je završen. Papir je otišao svojim putem. Stigli smo do kraja. Nema odmotavanja. Ali, može još nešto da se uradi, a da se ne baci u kantu za otpatke sa ostalim otpadom, jer to nije otpad.

 

3. Dizajn - iPhone "posađen" u drvo - Kupite kuću suosnivača Twittera - Dizelovi Bed Ass satovi

iPhone "posađen" u drvo. Kupite kuću suosnivača Twittera. Dizelovi "Bed Ass" satovi.

 

4. Dizajn - kalendar - ogrebi svoj dan

Ogrebi i blago tebi. Ogrebao sam godinu kada sam se rodio. U prošlom veku. Ogrebao sam i onu kada sam se rodila Maja.

 

5. Dizajn - Logo meseca - Logo kao inspiracija - Glasajte za logo Synergy Project

Logo Designer Blog je izabrao logo meseca maja 2009. godine. Logo je kreiran za Coffee CUP. Glasajte za najbolji logo za Synergy Project.  TweetPals logo.

 

6. Dizajn - Pariz u linorezu - Letnji vikend u belom - Tekstil Kvadrat

Svaki grad ima svoje ulice. Pariz, takođe. Da li biste proveli letnji vikend u belom? Tekstil Kvadrat.

 

7. Dizajn - torte koju možete da gledate ali ne morate da jedete

Uvek sam više voleo trtu koja je ukusna nego tortu koja lepo izgleda. Domaćici sam, zato, uvek opraštao dizajnerska rešenja, ali ukus nikada. Bolje je da kupite bombonjeru. Nemojte da budete od onih koje na svadbi pitaju: "Hoćete li da vam donesemo vašu tortu za sto?", a vi odgovarate: "Bili bismo vam zahvalni ako to ne biste uradili."

 

8. Dizajn: Ako ne možete da promenite svet možete tapete u svom domu

Svet se manja brzo kao i tapete u stanu. Samo to ne primećujemo. Ako ne možemo da ga promenimo, ili ne želimo, ostaju nam, na primer tapete.

 

9. Dizajner - ako volite kolaže - Mary Emma - i volite Njujork

Kolaž je lepak, odnosno likovna tehnika koja se za to koristi. Na jednoj površini se montiraju različiti materijali papir, tkanine. Koristili su ga i Pikaso, Anri Matis i drugi...

 

10. Kako da obučete drvenu jaknu - Livio de Marchi

Zamislite situaciju da okačite svoju kožnu jaknu na čiviluk. Kada krenete kući vidite da je vaša jakna postala drvena i da ne možete da je obučete.

 

11. Kako naduvati jedan balon udvoje - Otkačene priče

Ovo je samo između nas dvoje. Ovaj balon koji svakim našim izdisajem raste. Kada ti pušiš, ja živim duže. Ono što ti vidiš je meni iza leđa.

 

12. Kalendar koji ćete možda voleti, jahati ili sami napraviti

Vreme kalendara nije prošlo, svakoga dana gledamo u stone, zidne, džepne. Evo nekoliko rešenja koja ćete možda voleti. Zašto se ne biste igrali? Kalendar sa motivima vaših ljibimaca, konja. Zašto ne biste napravili kalendar, ali kako?

 

13. Lego - Sala za projekciju filmova - samo da sednete i gledate

Kao odgovor na pitanje "Zašto Lego junaci ne bi mogli da gledaju filmove u Lego projekcionoj sali", nastala je ova kreacija. Mala sala, kakve su sada najpopularnije.

 

14. Photoshop: Kako da kreirate logo Harley Davidson

Možete da volite vožnju na dva točka, ili četiri, ali kreiranje logoa neke poznate marke uvek je uzbudljivo. Danas ćemo se posvetiti dvotočkašima, i to onom najpoznatijem, Harleyu Davidsonu.

 

15. Reči kao slike - eksperiment sa zidom, rupom, mravima

Kako da predstavimo zid slovima, ali da se slova ne sruše na nas? Šta je rupa i kako može da se napiše, sem ako nije rupa na glavi? Da li će, kada napišemo MRAVI, oni da se razmile na sve strane?

 

16. Sajt koji možda niste otkrili - My Modern Metropolis - Geometrijski Pop-Art - Samoća

Kada želite da delite iskustvo ovog trenutka. Povod za dolazak: Linije i senke - Tadaomi Shibuya's Nastavak: Sami smo, ali sa fotografom nas je dvoje. My Modern Metropolis je socijalna mreža na kojoj se sadađnja iskustva dele, da bi se umnožila. Šta će se dogoditi, u kom restoranu je odlično, nova muzika, moderna umetnost. Došli smo zbog Tadaomi Shibuya, a onda smo ostali.   

 

17. Sajt koji možda niste otkrili - Arte

Arte Media d.o.o. Beograd je specijalizovana organizacija čija delatnost obuhvata marketing, animaciju i informacionu analitiku u oblasti kulture, umetnosti i komunikacija. Svoje poslovanje zasniva na osnovnim postavkama savremenih saznanja o menadžmentu u kulturi i umetnosti.

 

18. Srbija na Instagramu - Valjevo

 

19. Šta se događa po regionu

Saznajte šta se događalo zadnjih dana u našim gradovima širom Srbije.