Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Građevinarstvo

Ukupno: 6, strana 1 od 1

Arhitekte studija “FARO Architects” su nedavno završili realizaciju projekta “Steigereiland 2.0”

 

 

 

Budući korisnici su želeli energetski neutralan dizajn, te upotrebu prirodnih organskih materijala. Tokom planiranja i izgradnje, objekat je bio veliki eksperiment moderne ekološki održive arhitekture, gde su korišteni materijali uz minimalan stepen mehaničke obrade i bez ikakvih hemijskih zaštitnih slojeva. Kao što se može zaključiti, osnovni materijal je drvo. Ovaj materijal je izabran zbog svoje estetike, izolacionih karakteristika i akustike. Fasada je napravljena od nadimljenih četinara, čiji se građevinski koreni mogu pronaći u japanskoj tradiciji. Ovo drvo poseduje “živu” unutrašnjost, dok je spoljašnji sloj nagoreo što pruža dobru zaštitu i postojanost drveta. Kompletan prikaz. Sajt koji možda niste otkrili Dizajn i arhitektura. LINK. WWW. DIA. RS - dnevno ažuriran sajt posvećen modernom dizajnu i arhitekturi!
 
   

Ginisova knjiga rekorda - Otvoren je najduži most na svetu Jiaozhou Bay bridge

 

 

 

Najduži most na svetu Najduži pomorski most na svetu Điaodžou Bej bridž (Jiaozhou Bay bridge) dug 42 kilometra otvoren je u Kini, nakon četiri godine gradnje. Foto: BetaKineska državna televizija Si-Si-Ti-Vi (CCTV) je javila da je most sa 5. 000 stubova koji povezuje istočnu kinesku luku Đingdao i ostrvo Huangdao koštao više od 1,5 milijardi dolara. Prema podacima Ginisove knjige rekorda, najduži most do sada bio je na jezeru Pontčartrejn, u saveznoj američkoj državi Luizijani. Taj most je dugačak 38,42 kilometra. LINK. LINK.
 
   

KOMB kuća Karima Rašida i sajt koji možda niste posetili

 

 

 

KOMB nije KOMBIB Unutrašnjost kuće Kupatilo. Spavaća soba. Kuhinja. Dnevna soba. KOMB kuća je ekološka kuća. Karim Rašid je mislio na ekologiju jer se voda greje sa solarnim panelima, kišnica se ponovo koristi, LED rasveta umesto. . . Eksterijer je napravljen od drveta. Kuća se lako može demontirati. Drvo, metal, staklo i solarni paneli, koji su korišćeni u izdradnji ponovo se mogu koristiti nakon demontaže. 4 osnovne aktivnosti su potencirane u KOMB kući: čitanje, jedenje, spavanje i ćišćenje. Sajt koji možda niste posetili LINK.  
 
   

MADE IN SERBIA i Generic City Miloša Živkovića

 

 

 

GENERIC CITY Nagrade i priznanja 1. nagrada na konkursu za Gradsku kuću u Roterdamu (OMA), 2009. 2. nagrada na anketnom konkursu za pijacu Skadarlija u Beogradu, 2009. 1. nagrada na 17. Međunarodnom Salonu urbanizma, 2008. 1. otkup na konkursu za Novobeogradski splav, 2008 1. nagrada na konkursu firme ESAL za najbolji studentski projekat godine 2. nagrada na konkursu firme REHAU za najbolji studentski projekat godine Sajt koji možda niste posetili LINK. Generic City. Grad je široko polje za razmenu informacija.
 
   

Novi koncep biblioteke Koh Samui Resort na Tajlandu

 

 

 

Biblioteka kakve ima na Tajnaldu Restoran, bazen, čitaonica.   Vrt koji gleda na okolne plaže.    Kako neko reče: "Ovde je čitanje pravo ludilo!" Knjige na belom.    Knjige koje se ogladaju u bazenima. LINK.
 
   

U Veneciji je zvanično otvoren 12. bijenale arhitekture i grupa Škart

 

 

 

12. bijenale arhitekture u Veneciji Na opšte iznenađenje, „Zlatni lav“ za najbolji nacionalni doprinos ove godine je dodeljen kraljevini Bahrejnu. Ova mala država u Persijskom zalivu spada među najmlađe učesnike od ukupno 56 nacija koje izlažu svoja dela u nacionalnim paviljonima u parku „Đardini“. Kako su objavili italijanski mediji, Bahrejn je pod nazivom „Ponovno osvajanje“ prikazao kolibe na plaži i pružio uverljiv dokaz brzih društvenih promena u arapskom svetu.   LINK. Bijenale arhitekture u Veneciji predstavlja u 12. izdanju 48 izlagača na centralnoj izložbi, posvećenoj arhitekturi kao mestu susreta ljudi, uz još 53 nacionalne izložbe, a prema rečima umetničke direktorke Kazujo Seđima (Kazuyo Sejima), prve žene na tom mestu, trebalo bi da da odgovori na pitanje da li arhitektura na samom početku 21. veka i nakon niza radikalnih promena, može da postavi nove vrednosti i novi životni stil za sadašnjost. Projekat "Klackalište" umetničke grupe Škart odabran je na javnom konkursu, u konkurenciji od 34 projekta. Arhitekta Jovan Mitrović, predsednik Saveza arhitekata Srbije je komesar izložbe za nastup Srbije na 12. Bijenalu arhitekture. Projekat s kojim će Srbija nastupiti u Veneciji neće biti nikakav klasičan primer iz reprezentativne arhitekture ili urbanističkih koncepata, već kontraobjekat preuzet iz svakodnevnog života, to jest, klackalice kao metafore poziva na igru, susret, dijalog, ali i okidača za ozbiljna pitanja. „Hteli smo da se pozabavimo igrom, jer je ona sama po sebi jedna frivolna stvar - svako može kad hoće, koliko hoće i s kim hoće da se igra, ali svaka igra ima i svoja pravila i nosi neku odgovornost sa sobom. Razmišljali smo šta bi bila objektna manifestacija igre i tako došli do motiva klackalice kao nestabilnog objekta i metafore ne samo našeg društva nego i stanja u svetu uopšte", ukazao je Dragan Protić jedan od članova Škarta. LINK. Trodnevni vernisaž 12. Bijenala arhitekture, čija je tema “People meet in architecture” (Ljudi se sreću u arhitekturi), počeo je 26. avgusta, a izložbe i niz pratećih događaja najšira javnost moći će da pogleda od 29. avgusta do 21. novembra. LINK.
 
   

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272