Vesti – Baze podataka

 

Ukupno 11 – Strana 1 od 1

 

1. "Pošta Srbije" prva na Balkanu uvela "SAP" ERP softver

Javno preduzeće "Pošta Srbije" je prva pošta na Balkanu i 29. na svetu, koja je primenila SAP ERP softver, jedan od najmodernijih poslovnih softvera na svetu, izjavili su danas predstavnici tog preduzeća. Aplikaciju SAP ERP u PTT Srbije implementirala je kompanija "S&T" Srbija.

 

2. 10 knjiga kojima smo snizili cene - Access 2003 bez tajni i .....

Snizili smo cene pojedinim knjigama. Knjige su pred rasprodajom. Nadamo se da ćete među knjigama pronaći onu koja vam je potrebna.

 

3. Alltop je doživeo redizajn

Nije prošlo mnogo od kada je Gay Kawasaki pokrenuo Alltop, agregator koji je trebao svima da olakša pronalaženje informacija, i izbor istih.

 

4. Cloud je oblak, je svašta nešto, od kompjuterskog oblaka do ....

U Srbiji nema aktivnih vulkana, samo se ponekad zemlja trese. Vulkani prave oblake. Kakve?Cloud computing kako ga vidi Tatsuro Kiuchi.Knjiga: OpenNebula 3 Cloud Computing8-bitna cloud tetovaža.Cloud može da se pojede kada je hleb.

 

5. Kako izgleda ono što vidimo, a kako to naš mozak zapisuje i prikazuje na monitoru

Vidimo nešto, a zatim nešto drugo i slike smenjuju jedna drugu. Sve što vidimo se zapisuje u mozak. Osnovno pitanje je da li se takva slika može reprodukovati.

 

6. Open Content Alliance protiv Microsoft-a i Google Book Search-a

Naravno, Google i Microsoft mogu da govore o ambicioznim planovima da se omogući da celokupan tekst svake knjige bude dostupan onlajn za pretraživanje i čitanje. Ali New York Times izveštava da neke velike istraživačke biblioteke nisu zadovoljne sa uslovima koje nude Microsoft i Google.

 

7. Oracle izdao novi preview

Godinu dana nakon što je kompanija Oracle izdala prvu preview verziju Jdeveloper Java integrisanog razvojnog okruženja (IDE), ova kompanija je izdala i četvrtu preview verziju.

 

8. Otvoren "Datacentar.021" u Novom Sadu - jedinstveni centar za čuvanje podataka u Vojvodini

U Novom Sadu je 30. maja 2008. godine otvoren "Datacentar.021", koji je namenjen kompanijama iz Srbije.

 

9. Pack and Find - onlajn lista svih vaših starudija

Kreirajte i održavajte listu svih vaših stvari skladištenih u vašoj kući, studenstkom domu, ili kancelariji - Bez obzira da li ih trpate u kabinet ili u podrum - zahvaljujući web sajtu Pack and Find više nikada nećete imati problema da pronađete vaše stare dokumente ili godišnjake.

 

10. Rubikova ili V-kocka ili kako se rešava problem

Rubikova kocka je bila toliko popularna da je rešavanje problema pre nekoga za 10 sekundi bio fantastičan rezultat. Gledali smo i video u kom kompjuter rešava Rubikovu kocku. Prema tome, postoje varijante od 2 x 2, koja ima najmanje kockica koje se slažu, preko 3 x 3, 4 x 4, 5 x 5, 6 x 6 i na kraju, totalna ludnica 7 x 7.

 

11. Top 10 najvećih baza podataka na svetu

Trenutno postoje u svetu organizacije čiji je osnovni posao masovno sakupljanje stvari, i njihove kolekcije broje trilione objekata. U mnogim slučajevima ove kolekcije, ili baze podataka, se sastoje od stvari koje svakodnevno koristimo.