Vesti – Zdravlje

 

Ukupno 14 – Strana 1 od 1

 

1. 2033: ljudska evolucija stiže na raskrsnicu

Kakvi će naši životi biti za 25 godina? Naravno niko ne može predvideti budućnost sa tačnošću od 100 %, ali kombinovanjem sadašnjeg znanja i sa očekivanim naučnim i tehnološkim otkrićima, možemo napraviti moguć scenario o tome kakav bi život mogao biti u 2033. godini.

 

2. 3D mamogrami povećavaju uspešnost detekcije raka dojke za 23 posto

Naučnici su razvili stereo mamogram - X zrake za grudi sa specijalnim kamerama i višestrukim uglovima - za koje kažu da mogu da im pomognu da povećaju detekciju raka dojke za 23 procenata dok istovremeno smanjuju broj lažnih alarma za 46 posto.

 

3. Gvožđe može da ubije vaše dete!

Bezopasna tableta minerala koja poboljšava krvnu sliku može da bude fatalna za dete koje ga slučajno proguta. Tablete gvožđa su glavni uzrok smrti trovanjem među decom ispod šest godina.

 

4. Hlorisana voda, rizik od raka, kaže studija

Hlorisana voda, rizik od raka, kaže studija

 

5. Kako da vreme potrošite korisno, naročito ako ste malo depresivni

Ako vam je kod kuće uvek isto, a želite da malo promenite. Modeliranje papira je nešto što vas je ranije radovalo, zašto ne bi i sada?

 

6. KAKO Web pomaže u očuvanju zdravlja

Pored servisa za gikove kao što su FriendFeed, Twitter i Google Reader, na Internetu postoji čitav jedan drugi svet. Jedan od takvih svetova vezan je za zdravlje. Kliknite na sliku dole da biste pokrenuli video i znaćete o čemu govorim.

 

7. KNJIGA ZA DANAS: USPOSTAVITE RAVNOTEŽU - 9 principa uz pomoć kojih ćete stvoriti navike po svojoj želji

Za danas vam preporučujemo knjigu za vraćanje izgubljene ravnoteže.

 

8. Lansiran je Google Health

Mnogo ljudi pretražuje Internet kako bi sami dijagnostikovali svoje zdravstvene probleme, ili kako bi pronašli doktore i bolnice. Zato Google želi da sakupi sve ove informacije na tek lansiranom web sajtu Google Health.

 

9. Mekdonaldov hamburger iz 1996. godine je još dobro

Uvek sam mislio da je hamburger najbolji način da se  od čovekovog stomaka napravi kontejner. Dobro, kao za promenu, mogu da ga pojedem jednom mesečno.

 

10. Novi dokazi da crveno vino usporava starenje

Crveno vino je možda mnogo moćnije sredstvo za produženje ljudskog života nego što se mislilo, tvrde istraživači u izveštaju koji će dati novi vetar u jedra sve većem broju istraživanja lekova koji produžuju život.

 

11. Posetite sajt, nagrada

Danas mi je rođendan. Zato posetite sajt koji vam preporučujem. Čeka vas poklon.

 

12. Saznajte nakon koliko vremena morate da se otarasite namirnica

Ne treba kod svih proizvoda da se vodite rokom trajanja koji je ispisan na proizvodima. Pa kako ćete onda znati kada treba da se otarasite one flaše neotvorenog kečapa ili deterdženta za sudove? Pročitajte ovaj članak i saznaćete.

 

13. Ua automobili, ura bicikli

Dok je tržište automobila u krizi, tržište bicikala cveta. Najveći svetski proizvođač, Giant Manufacturing prodao je rekordnih 460 000 bicikala prošlog meseca, što će mu najverovatnije obezbediti najprofitabilniju godinu od osnivanja.

 

14. Wii Fit

Ima nade za nas! Ako će naš nešto naterati da razgibamo „zarđale” kukove, onda je to Wii Fit.