Vesti – Zaštita i sigurnost

 

Ukupno 95 – Strana 1 od 5

 

1. 10 besplatnih alata za spasavanje podataka

Vaši podaci su zarobljeni na mrtvom računaru? Izgubili ste lozinku za logovanje? Nikada niste zapisali ključ produkta za Windows instalaciji koja ne radi? Vaš Macintosh neće da startuje?

 

2. 284 dana ranjivosti Internet Explorera u 2006. godini

284 dana ranjivosti Internet Explorera u 2006. godini

 

3. 6 saveta za očuvanje maksimalne brzine rada vašeg računara

6 saveta za očuvanje maksimalne brzine rada vašeg računara

 

4. ADrive - 50GB besplatnog prostora za skladištenje

ADrive je novi servis za onlajn skladištenje podataka koji besplatno daje više prostora za skladištenje od svih svojih konkurenata. Bilo kada i bilo gde. Mi ovde govorimo o 50GB prostora samo za vas!. Ali problem kod ovako velikog prostora za skladištenje je da će vam trebati dobar način za aploudovanje i preuzimanje fajlova. A to je nešto što ADrive trenutno nema.

 

5. Ako riba jede crve, šta jedu crvi? Muziku

Ako ste kao većina korisnika računara, verovatno imate oko 900 MP3 fajlova na računaru. Ako ste kao većina Download Squad čitaoca verovatno imate blizu 9.000 MP3 fajlova. Kako bilo da bilo, svi ti fajlovi bi mogu da nestanu za tren oka.

 

6. Alatka za uklanjanje zlonamernih programa

Microsoft Windows-ova alatka Malicious Software Removal Tool proverava računare koji pokreću Windows XP, Windows 2000 i Windows Server 2003 i utvrđuje da li su inficirani specifičnim, otpornim i zlonamernim programima, kao što su Blaster, Sasser i Mydoom – i pomaže u uklanjanju pronađenih infekcija. Kada je završen proces detekcije i uklanjanja, alatka prikazuje izveštaj koji prikazuje rezultat, uključujući i to koji, ako ih ima, sumnjivi program je detektovan i uklonjen.

 

7. Američki potrošači su izgubili rekordnu količinu novca na Internet prevarama

FBI izveštava da su američki potrošači izgubili rekordnih 239 miliona dolara na Internet prevarama tokom 2007. godine. Imajući u vidu rekordan broj poslatih spem e-mail-ova (od kojih 75% otpada na Internet prevare), i ogromnu količinu novca koju su prevaranti zaradili širom sveta, ovo ne treba da nas iznenađuje; to je kao da kažete da pečeni krompir ide odlično uz ćevape.

 

8. Amerikanci pomno prate pirateriju

Kina, Rusija i još deset nacija su se našli na meti Bušove administracije zato što su bili neuspešni u zaštiti Američkih proizvoda kao što su muzika, filmovi i drugi materijali zaštićeni autorskim pravima od široko rasprostranjene piraterije.Bušova administracija je stavila dvanaest zemalja na priotitetnu listu praćenja što znači da će biti podrobno istražena situacija u njima što na kraju može dovesti i do ekonomskih sankcija ako administraicja odluči da iznese ove slučajeve pred Svetsku Trgovačku Organizaciju.

 

9. Anonimusi u akciji godine u subotu obaraju ceo internet

London - Hakerska grupa "Anonimus" zapretila je da će u subotu, 31. marta potpuno zaustaviti internet u "Operaciji pomračenje", koja je na forumima na mreži pokrenula brojne rasprave o tome da li je i kako to moguće izvesti.ZOIN MIHAILO: Ako Anonimusi u subotu obore ceo internet, šta će u nedelju da hakuju?

 

10. Antibakterijska tastatura

Tastatura krije 400 puta više bakterija nego daska na WC-u. Posle upotrebe WC-a perete ruke ali razmislite hoćete li nakon upotrebe računara oprati ruke ili možda tastaturu.

 

11. Antivirusi čine naše računare ranjivim

Antivirusi čine naše računare ranjivim

 

12. Antivirusni softver: Avira AntiVir Personal

Nova verzija 8.1.0.331 može da se preuzme, i pomoćiće vam da zaštitite na nadgledate svoj PC.

 

13. Antivirusno rešenje = još jedan ranjivi računar

Dobro je poznata činjenica da morate da imate antivirusno rešenje da biste zaštitili računar od virusa, zlonamernih fajlova ili drugih pretnji koje mogu da oštete sistem. Ali šta se dešava ako su ti proizvodi za bezbednost koje instalirate na vaš računar isto tako ranjivi i hakeri mogu da ih upotrebe da bi upali u vaš sistem? Pa, izgleda da nije toliko bezbedno koristiti antivirusni program. Nedavno otkrivena ranjivost u Trend Micro OfficeScan-u to dokazuje, zato što su napadači uspeli da dobiju korisničke privilegije na napadnutom računaru. U izveštaju koji je juče objavljen, iDefence Labs informiše da poslovno rešenje ne zahteva autentifikaciju i lako može da se eksploatiše.

 

14. Avast označava uTorrent kao Trojanca

Avast Antivirus i uTorrent imaju samo nekoliko dodirnih tačaka i veoma su popularni među svojim segmentima korisnika. Prvi je naravno antivirusni program, a drugi je BitTorrent klijent. Oba su besplatna što im naravno diže popularnost među korisnicima

 

15. AVG 2008 – nova verzija besplatnog antivirus programa

Nova verzija AVG besplatnog antivirus paketa je dostupna za preuzimanje, objavio je Češki razvojni tim. Pored unapređenog izgleda, povećane brzine i par opcija vezanih za web sigurnost, nova verzija nudi LinkSkener sistem, koji je kompanija stekla kada je kupila Exploit Prevention Labs prošlog decembra.

 

16. Avionska kontrola ne može da veruje da je MacBook Air pravi laptop

Već se dešavalo da aerodromska kontrola u SAD-u pravi probleme u vezi Apple-ovih egzotičnijih proizvoda, ali za jednog konkretnog putnika, Apple-ov najtanji laptop izazvao je velike probleme. Nakon što je provukao svoj ultra tanki laptop kroz skener, bezbednost je otkrila na njemu dovoljno sumnjivih detalja da ga udalji iz reda i dodatno ga ispita.

 

17. Ažuriranja programa u martu 2008. godine

Nagradu za ažuriranje u ovoj listi ažuriranih programa dobio je Speedfan. Ovo je izvanredni pomoćni program koji reguliše brzinu sistemskih ventilatora. Ja volim da smanjim brzinu ventilatora kako bih smanjio buku. Više volim da mi je računar tih nego da ima ludačke preformanse (pogotovo kada kucam u Word-u).

 

18. Best Buy gubi računar, žena ih tuži za 54 Miliona dolara

Da ste odneli vaš računar u servis da ga poprave i oni ga izgube, šta biste vi tražili za kompenzaciju? Ja bih u najmanju ruku tražio onoliko novaca koliko vredi laptop i nešto ekstra preko toga zbog neprijatnosti i vremena koje sam izgubio. Mislim da bi to bilo pošteno. Jedna žena, Raelyn Campbell, ima potpuno drugačije mišljenje o kompenzaciji. Ona traži ni manje ni više nego 54 miliona dolara odštete!

 

19. Biometrija?

Uopšteno rečeno, biometrija je proučavanje merljivih bioloških karakteristika. Što se tiče zaštite računara, biometrija se odnosi na tehnike provere autentičnosti koje se oslanjaju ...

 

20. Čišćenje desktop PC-ja

Čišćenje desktop PC-ja

 

Strane:
12 3 4 5