Vesti – Obrada teksta

 

Ukupno 12 – Strana 1 od 1

 

1. Adobe je lansirao javnu betu Buzzword-a

Tražite onlajn procesor reči ali vam se ne sviđa Google Docs, Zoho Writer, a ni ThinkFree? Adobe je lansirao javnu betu Buzzword-a. Nedavno ste još mogli da pristupite ovom onlajn alatu za pisanje i kolaboraciju samo po pozivu.

 

2. Budućnost obrazovanja

U budućnosti čitanje, pisanje pa čak i učionice biće samo deo prošlosti. Futurista Vilijam Krosman veruje da će uređaji u budućnosti upotrebljavati virtualne ekrane sa slikama i neće biti potrebe za čitanjem. On misli da će se to desiti u bliskoj budućnosti.

 

3. Corel WordPerfect X4

Nova verzija Corel WordPerfect X4 podržava najnovije Microsoft Office fajl formate (OOXML) i Open Document format (ODF).

 

4. Da li možete da otkrijete staromodnog čoveka na osnovu njegove poruke?

Moj sin ima teoriju. On kaže da možete da otkrijete koliko godina ima osoba tako što pogledate njegovu tekstualnu poruku. On je došao do ove teorije gledajući komentare koje su korisnici poslali na članak o Sidekick iD-u.

 

5. Da li znate šta je Wordle?

Wordle je igračka za generisanje “oblaka reči” od teksta koji vi obezbeđujete. Oblaci daju veći naglasak rečima koje se češće pojavljuju u izvornom tekstu.

 

6. IBM će u budućnosti podržavati OpenOffice

IBM je objavio da će se priključiti projektu OpenOffice.org. Takođe je obavestio javnost da će u svojim projektima i proizvodima sve više koristiti programe razvijene na principima otvorenog izvornog koda.

 

7. Izašao je WordPress verzija 2.2

15. maja izašao je WordPress verzija 2.2.

 

8. Najpopularniji besplatni WYSIWYG tekst editori

WYSIWYG (What You See Is What You Get – Šta vidiš to i dobijaš) koncept podrazumeva da će u završnoj formi, objavljenoj verziji, sadržaj imati sličnu strukturu i izgled napravljen tokom procesa uređivanja.

 

9. OpenOffice 3.0 beta je sada dostupan, dodaje izvornu OS X podršku

Windows/Mac/Linux (sve platforme): OpenOffice.org besplatni kancelarijski paket je izašao u verziji 3.0, donoseći nekoliko ključnih novina.

 

10. OpenOffice.org + ekstra = OxygenOffice Pro

Da li ste ikada poželeli da OpenOffice.org ima više ... svega? OxygenOffice Pro je modifikovana verzija OpenOffice.org-a. OxygenOffice sadrži sve osnovne funkcije OOo-a, uključujući obradu reči, rad sa tabelama, i prezentacioni program. Ali on takođe poseduje gomilu ekstra sadržaja kao što su klip art grafike i šabloni.

 

11. Sun menja licenciranje OpenOffice.org

Povlačenjem SISSL-a se ukida dvostruka licenca OpenOffice.org, a ostaje samo LGPL licenca.

 

12. Swiftword – pomaže vam da zapamtite ključne stvari

Kada po svaku cenu morate zapamtiti neke rečenice ili izraze, na primer za neku prezentaciju ili intervju, Besplatna Windows aplikacija Swiftscope vam može biti od koristi.