Vesti – Modeliranje podataka

 

Ukupno 16 – Strana 1 od 1

 

1. Amazon Web Services - Webscale computing

Što je moguće u svetu nakon Weba 2.0? Inovacije se nastavljaju zapanjujućom brzinom, a ovo predavanje će prikazati neke od provokativnih smerova u kojima se kreću Web servisi. Prikazan će biti pregled Amazonovih Web servisa, uključujući viziju što znači skup Web servisa poput spremanja podataka “u oblaku”, virtualne servere prema potrebi, te bazu podataka kao Web servis. Prije svega biti će to prilika da se povede razgovor o inovacijama i preduzetničkim alatima novog doba.

 

2. Gde smo bili , gde ćemo biti, ali i svi ostali sa nama - 2020. godina

Design You Trust je slikovito prikazao kako su se razvijali i postajali dominantni, radio, televizija, web sajtovi, blogovi, socijalne mreže... Stvari se menjaju. Sada je 2009. Srećna vam sasvim nova 2020. godina.

 

3. Kada Lego muzičari zasviraju sve mi se kockice u glavi preslože

Kada čujem dogru pesmu je isti osećaj kao kada se Rubikova kocka složi u dva poteze. Lego ima i svoje muzičke kreacije.

 

4. Kako da na našem sajtu dobijete ono što hoćete

Već više od mesec dana naš sajt svakodnevno posećuje preko 2000 posetilaca, koji su nam postavili brojna pitanja, na koja želimo sada da odgovorimo. Ovo je i kartko uputstvo za snalaženje u obilju postojećeg materijala.

 

5. Kako da svoj finansijki izveštaj prikažete u drvetu ili na neki drugi 3D način

Grafikoni se, danas, lako mogu transformisati u kompjuterski generisane 3D objekte. Vaše kretanje gradom je slika ili objekat. Svoj rast na tržištu izdavanja kompjuterskih knjiga možemo sada izrezati u drvetu.

 

6. Knjiga Informaciona tehnologija pod najpovoljnijim uslovima

Ovaj udžbenik smo vam obezbedili pod najpovoljnijim uslovima. Zakoračite u stvarnost sa ovom knjigom. Preko 120 stvarnih kompanija predstavljeno je kroz praktične studije i aktivnosti. Peti deo je posvećen aplikacijama koje se svakodnevno koriste u IT kompanijama.

 

7. Mathematica 7 - Kako da tačno i brzo računate

Najnovija verzija Mathematice 7 podržava procesiranje slika, OpenGL, i još mnogo toga. Mike Riley na Dr. Dobb's portalu dao je detaljan prikaz novina.

 

8. Miki Maus na ulici šeta sa vama, ali po zgradama, po ogradama

Miki Maus je proslavio rođendan, ali izgleda kao kada smo bili mladi. To kažu i naši roditelji. Ono što je na zgradama, ogradama, sada je pred vama. Ljubitelji Mikija Mausa sada uživaju.

 

9. Most - Malo slika, malo knjiga, malo video

Kada kažem most na šta mislim? TV zaljubljenik će reći, znam to je TV Most. Google će reći, MOST, udruženje za posredovanje u sokobima. Ali, mi nismo ni sa kim u sukobu.

 

10. Novi prilog za otkačenu istoriju - Knjige sa šašavim nazivima i temama

Knjiga može da se zove Knjiga bez naslova, što može da bude posebno interesantno. Još, ako je piše nepoznati autor, super. Ali tu tek počinje naša priča. O knjigama koje imaju malo iščašene naslove. Lepota kastracije. Kako da igrate šah sa mačkom, a da ne izgubite....

 

11. Pasoš za majmuna koji voli da putuje

Pasoši se menjaju. Prvo su bili crveni, pa onda plavi. Na svakom je pisala neka nova domovina. Bilo kakav pasoš, bilo kakva slika.

 

12. Pre nego što se sve na zemlji promeni

Vizije ledenih kapa na polovima u očima umetnika, pre nego što klimatske promene led istope, ili ga stvore na nekom drugom mestu. Aurora Borealis (1865) Frederica Edwina Churcha kada je led bio led.

 

13. Sajam tehnike 2009 - Beograd - Hala IV - čekamo vas

Od 11. do 15. maja smo na Sajmu Tehnike u Hali IV. Mi smo jedan od 850 izlagača. Srbija je jedna od 24 zemlje koje učestvuju na Sajmu.

 

14. Sajt koji možda niste otkrili - PRObjave - ono što biste saopštili za javnost

Pušten je u rad servis za distribuciju saopštenja za javnost. Besplatan je do 15. juna. 2009.

 

15. SPSS - Koliko se koristi kod nas

Od oktobra 2008. SPSS je na raspolaganju i na našem tržištu. SPSS Inc., vodeća svetska kompanija za prodaju alata i rešenja za prediktivnu analitiku, na tržište je lansirala SPSS Statistics 17.0, poslednju verziju analitičkog softverskog alata koji se koristi za rešavanje poslovnih i istraživačkih problema. SPSS Statistics 17.0 još intenzivnije nego do sad uključuje se na područje prediktivne analitike, kako u odnosu sa generalnim korisnicima koji ne poseduju mnogo tehničkog znanja, tako i u odnosu sa stručnjacima za programiranje i analize višeg reda. Sa novom verzijom, SPSS svojim korisnicima nudi dodatnu vrednost sa još doslednijim korišćenjem operativnih funkcija i poboljšane produktivnosti u procesima pripreme baza podataka, analiziranja i izveštavanja.  

 

16. Wolfram|Alpha - Da li znate da Beograd ima 7033 stanovnika

Wolfram|Alpha dolazi. Radi se o nečemu sasvim novom. Može da postane važno za Web kao što je postao Google. Za razliku od Googla, to nije mašina za pretraživanje, nego mašina za davanje odgovora.