Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Apple - MAC OS X

Ukupno: 115, strana 1 od 6

10 principa Stiva Džobsa

 

 

 

1 - Težimo savršenstvu2 - Rad sa stručnjacima3 - Budite nemilosrdni4 - Fokus grupe je jedan čovek5 - Studija i istraživanje su beskrajan proces6 - Što jednostavnije7 - Čuvajte svoje tajne8 - Rad u malim timovima9 - Manje šargarepe, više štapa10 - Upotreba prototipovaBilo šta da se smisli, mora da se napraviti prototip. STIV DŽOBS i dalje živi.
 
   

15 esencijalnih alatki za Mac

 

 

 

Ma šta želeli da uradite sa svojim Mac-om, uvek postoje i besplatne alatke sa kojima je to moguće. Po Techradar. com evo spiska 12 alatki. GarageSale NetNewswire Camino MacFreePOPs Transmit Link i opisi svih.
 
   

15 iPhone-iOS aplikacija koje će vam možda trebati sa CodeCanyon

 

 

 

15 iPhone-iOS aplikacijaAngry Ninjas Sling Shot Game Starter Kit for iOSCODECANIONAppKit – E-Book Template for iPhone / iPadKUPOVINAiOs Ebook Starter Kit with Video Guide TutorialsKUPOVINAPREGLEDAJTE CELU KOLEKCIJU.
 
   

5 novih futrola za novi iPad

 

 

 

5 futrola za iPadSkoro i da se ne vidi. Vaš iPad, zaštićen od svih. Pametna pokrivka. Otvorite i radite. Origami i iPad. IZVOR
 
   

AJFON sajt koji možda niste posetili i dugi redovi koji se formiraju ispred Appleovih prodavnica

 

 

 

AjfonAJFONDugi redovi ispred Apple prodavnicaDugi redovi se stvaraju ispred Appleovih prodavnica zbog iPhone 5s/5c. AustralijaLINKPratite AjfonTviter: @ajfonrsLinkedIn: AjfonPinterest: Ajfon
 
   

Ako kupite novi iPod, platićete za igre koje već imate

 

 

 

Sigurno već znate bez da vam mi kažemo da Apple želi da vam proda jedan ili dva nova iPod-a svake godine. Iz tog razloga kompanija stalno izbacuje nove iPod-ove koji su sve tanji i čistijeg izgleda i imaju sve veće i veće kapacitete. Pošto 98. 9% populacije SAD-a već poseduje iPod, kompanija mora da izbacuje proizvode u odnosu na koje vaš MP3 plejer izgleda kao Sony Walkman, kako biste osećali sramotu i na samu pomisao da se šetate ulicom sa tako drevnom tehnologijom. Ali postoji određena cena koja mora da se plati za nadgradnju, i tu ne mislim na stotine dolara koje ćete potrošiti na kupovinu novog iPod-a. Izgleda da ako ste kupili igre dizajnirane za pokretanje na prethodnim verzijama iPod-a, sada morati ponovo da ih kupite kako bi radile na najnovijoj generaciji MP3 plejera. Zauzrat, dobijate neka minorna unapređenja u novim verzijama igre, jer su one "reformatirane" za nove uređaje. Ažurirane igre uključuju Tetris, Sudoku i Ms. Pac-Man. Igre će raditi na novom iPod Classic-u i Nano-u. 15 novih igara će uskoro biti dodato. Igre koštaju 5 dolara, i možda će biti neupotrebljive sledeći put kada kupite novi uređaj.
 
   

Anketa - kada jednom pređete na Mac - da li se i gde vraćate

 

 

 

Evo rezultata jedne ankete. Poruka je: Kada jednom pređete na Mac, vi se na Windows nikada nećete vratiti. Kada jednom obujete udobnu cipeli, više nikada nećete kupiti neudobnu. Link.
 
   

Aplikacija Prisma vašim fotografijama daje prepoznatljiv efekat poznatih umetnika

 

 

 

Naravno da najboljim fotografijama nije potrebna nikakva dorada, ali ponekad nam je potrebno da se malo i igramo. Nakon što ste snimili fotografiju, izaberite jedan od 33 filtera. Prisma aplikacija koristi kombinaciju neuronskih mreža sa veštačkom inteligencijom.   Vaša fotografija ostaje vaša, a novonastala slika je delo aplikacije.   Može li Prisma da od neke fotografije napravi da liči na umetničko delo? Naravno da može da liči. Pikaso. Mondrian. Jedna od boljih je i ova: https://www. instagram. com/ellinki/
 
   

Apple - Kada se Jabuka i jabuka sretnu, onda je to vrlo zdravo

 

 

 

Da li je Apple ušao u posao za zdravim jabukama? Ili je ovo genetska modifikacija, da samo neke od jabuka imaju na sebi neki od Appleovih proizvoda? Onda ne može komšija da kaže da se to njegove jabuke, ove su obeležene kao što je nakada obaležavana stoka u preriji. Ovo je jedna muzikalna jabbuka. Šta je starije jabuka ili Jabuka? Link.
 
   

Apple - kako da ispečete pitu koja ima logo Apple-a

 

 

 

Kada se sve to sklopi, dobija se kreacija od koje polazi voda na usta. Malo se koristi laser, za dobijanje savršenog proreza do jabuka. Čitav postupak je prikazan na Gizmodo-u. Prijatno.
 
   

Apple - kako je izgledao sajt 1997. godine - danas uspevaju neke druge jabuke

 

 

 

Apple sajt iz 1997. godine Dobro došli u Apple. Link.
 
   

Apple - kratke vesti za 28.09.2008.

 

 

 

10 tema za Apple/Mac koje su nam bile najinteresantnije iz svetske ponude: Link. Safari 4 beta prvi pretraživač koji je dostigao 100% skora na Acid3 testu. MS Office 2008 protiv Apple iWork08. Prikaz knjige: Final Cut Pro. Deoba fajlova između dva Mac-a. Adobe Creative Suite 4 diskusije i analize. Google G1: da li je bolji od iPhone-a? Nadogradite memoriju za 3 minute u MacBook. Podesite Time Capsule-u. Humor: Operacija. Sa prijateljima kao što je Google, da li je Apple-u potreba Microsoft? Toliko za danas.  
 
   

Apple - Mac umetnost od Homera Simpsona do zaboravljenog ljubimca

 

 

 

Prase i Homer Simpson: Jedna jabuka dnevno vas čuva od Windowsa blog donosi ovu kreaciju: Nekada Mac znaju u brzini i da zaborave, kao Rob Dobi:  
 
   

Apple - Novi iPhone 4G - prve fotografije

 

 

 

Nekoliko fotografija Prednji izgled: Link.
 
   

Apple - Skype za iPhone besplatno

 

 

 

iPhone i Skype 23. marta se pojavio na iTunes. Ima 2. 7MB. Aplikacija omogućava besplatne Skype-Skype pozive. Ko je na mreži uz lako slanje poruka. Link za preuzimanje.
 
   

Apple - Steve Jobs mozaci

 

 

 

Ali, Stiv Džobs polako postaje ono što je stvorio, tako misli dizajner. Sastavljen od onoga što je stvorio. Link. Crni mozaik: Ovi mozaici portreta Stiva Džobsa su napravljeni kao ilustracija članka "Problemi sa Stivom" objavljeni u magazinu Fortune. Originalno kreirani u decembru 2007, korigovani su februara 2008 da bi uključili MacBook Air, iPod nano pink, itd. Korišćeni su Synthetik Studio Artist, Adobe Photoshop i Apple QuickTime Pro.   Link.  
 
   

Apple gura pop-up reklamiranje

 

 

 

Apple je uvek oko sebe imao oreol otmenosti i borio se da održi poštene odnose sa svojim potrošačima. Bez obzira na to, oni su nedavno napravili veliki broj sumnjivih izbora koji će se završiti tako što će njihova reputacija sigurno biti narušena na duge staze. Poslednji ovakav potez je pop-up reklamiranje.   Ako ste kompanija, nema ništa loše u tome što reklamirate svoje proizvode. Postoje i mnogi načini da to uradite. Štampa, televizija, radio i Internet su odlični načini da oglasite svoj proizvod, međutim, ova lista ne uključuje jednu stvar… personalni računar. Sa izdanjem iLive ’08, Apple je odlučio da reklamira svoje proizvode potrošačima tako što će im dati i lep pop-up koji se uključuje kada pokrenu određene programe kao što su iPhoto. Ovaj pop-up vam daje do znanja da je dostupna nova verzija i daje vam dobre savete za kupovinu uključujući sva poboljšanja koja možete da očekujete kada kupite novi program, kao i listu svih programa koji su uključeni u paket. Iako Apple nudi polje za potvrđivanje koje možete da upotrebite da biste se uverili da se poruka više neće prikazati, postoji nešto što je jako loše u vezi ovoga. Reklamiranje proizvoda je nešto što košta, u zavisnosti od toga gde i kako ga reklamirate, ali Apple ne plaća nijednom od svojih korisnika za pravo što zauzima deo prostora njihovog ekrana za svoju reklamu. Još gore, Apple na silu prikazuje reklame tamo gde ne bi trebale da se pojavljuju. Neki očekuju da vide reklame na TV-u, na radiju ili webu, zato što takve reklame plaćaju sadržaj u kojem ćete vi besplatno da uživate, ali kada vi ugurate reklamu na radni prostor korisnika, oni neće biti srećni. Kao i nedavno tajno ažuriranje za iPhone, ovo je narušavanje privatnosti koje ne bi trebalo da se desi. Ja se ne sećam da sam videla polje za potvrđivanje “Obavesti me o novim proizvodima” u okviru za dijalog sa parametrima.
 
   

Apple ja ažurirao svoj popularni MacBook

 

 

 

15. maja 2007. godine Apple je ažurirao svoje MacBook notebookove sa bržim Intel Core 2 Duo procesorom, 1 GB memorije i većim hard diskom u svakom modelu. MacBook je debeo samo jedan inč i poseduje ugrađeno 802. 11n bežično umrežavanje koje oko pet puta brže i dva puta većeg dometa od 802. 11g. Svaki MacBook takođe ima ugrađeni iSight video kameru za video konferencije na putu, Apple-ov MagSafe Power Adapter koji se bezbedno diskonektuje i iLife '06, Apple-ov nagrađivani paket za primenu u digitalnom stilu života. MacBook je ogroman hit među kupcima i jedna je od razloga zašto prodaja Mac-ova ide tri puta brže od prodaje PC-ja. novi MacBook je brži, ima više memorije i prostora za skladištenje i idealan je notebook za kupce sa rastućom kolekcijom muzike, fotografija i filmova. Sa prelepim 13-inčnim ekranom, MacBook dolazi u tri modela: beli 2. 0 GHz i 2. 16 GHz MacBook modeli i predivni crni 2. 16 GHz MacBook model. MacBook poseduje ugrađeni iSight video kameru za video četovanje sa prijateljima ili familijom pomoću iChat AV, snimanje videa, podkasta ili iMoviećja pomoću iLife '06, ili snimanje zabavnih fotografija pomoću PhotoBooth. Dizajniran za mobilni stil života, MacBook poseudje MagSafe Power Adapter koji magnetski povezuje kabl za napajanje sa MacBook-om i bezbedno diskonektuje kad aje preopterećen i 802. 11n bežično umrežavanje velike brzine i dometa. MacBook dolazi sa iLife '06, sledećom generacijom Apple-ovog nagrađivanog paketa za digitalni stil života koji sadrži iPhoto®, iMovie HD, iDVD, GarageBand™ i iWeb™. MacBook takođe dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema Mac OS® X verzija 10. 4. 9 Tiger, koja uključuje Safari™, Mail, iCal®, iChat AV, Front Row i Photo Booth.
 
   

Apple je kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora

 

 

 

Svi mi znamo da je Steve Jobs manijak za kontrolom, tako da vest da je Apple kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora nije mnogo iznenađujuća. Kompanija se zove P. A. Semi i priča se da će Apple platiti 278 miliona dolara u kešu za njihovu kupovinu. Zašto bi Apple želeo da kupi kompaniju za dizajn mikroprocesora? Pa, s obzirom da je ova kompanija poznata po svojim sofisticiranim čipovima male potrošnje, Apple bi mogao da upotrebi njihove čipove u budućim iPhone i iPod uređajima. Apple je potvrdio da su kupili kompaniju ali niko neće da govori o tome šta planiraju da urade sa njom. Apple-ov predstavnik za štampu, Steve Dowling je naglasio da: "Apple s vremena na vreme kupuje manje tehnološke kompanije i mi generalno ne želimo da govorimo o našim namerama i planovima vezanim za njih". Kao vlasnik kompanije za dizajn mikroprocesora, Apple će imati veću kontrolu nad hardverom koji se ugrađuje u njihove uređaje, a moći će i da uštede dosta novca, a da istovremeno u iPhone i iPod uređaje ugrađuju najbolje moguće procesore. Ova kupovina verovatno nije usrećila Intel niti ARM zato što Apple koristi Intel za svoje Mac računare a ARM trenutno koristi za iPhone. Cena za koju je Apple kupio P. A. Semi je prilično velika za kompaniju sa samo 150 zaposlenih.
 
   

Apple je podneo zahtev za registraciju patenta za solarno punjenje

 

 

 

Apple je podneo zahtev za registraciju patenta za providne "photovoltaic" solarne ćelije koje mogu da se koriste u prenosivim uređajima, kao što su iPod, iPhone ili MacBook. Motorola već ima sličan patent, mada se on odnosi samo na primenu solarnih ćelija u području displeja. Iako još nije jasno koliko energije će ove ćelije generisati, svakako će biti lepo imati uređaje koji mogu sami da se pune kada ih ostavite na suncu.
 
   
Strane: 12 3 4 5 6

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272