Vesti – Obrazovanje na daljinu

 

Ukupno 14 – Strana 1 od 1

 

1. Daunlodujte besplatne e-knjige na vaš računar

Svako među nama je barem jednom tražio besplatne ponude i besplatne knjige na Internetu, ali retko smo nailazili na vredna štiva za čitanje. Možda će ovaj put da bude drugačije.

 

2. Izašla je nova knjiga iz štampe - Metodika nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja

Uvođenjem opštetehničkog i informatičkog obrazovanja kao posebnog predmeta u osnovnim školama, u početku druge polovine XX veka javila se potreba za novim, ali obrazovanim nastavnim kadrom za taj predmet.

 

3. Kratak uvid u obrazovanje na daljinu

Vodič 1: Obrazovanje na daljinu: Pregled Šta predstavlja obrazovanje na daljinu? Da li je obrazovanje na daljinu efikasno? Kako se obavlja obrazovanje n

 

4. Microsoft je nabudžio Virtual Earth i Live Maps

Microsoft je izbacio stvarno veliko ažuriranje svog web zasnovanog Windows Live Maps-a i desktop Virtual Earth aplikacije. U nastavku teksta navešćemo samo neke od novina:

 

5. Najveći Uradi sam web sajt na svetu

U ovom članku predstavićemo vam najveći sajt sa instrukcijama za izvođenje svega i svačega od najjednostavnijih pa sve do najkomplikovanijih radnji. Web sajt se zove Instructables, i to je mesto na kojem ljudi pokazuju šta znaju i kako izvode to što znaju. Članovi mogu da sarađuju sadrugima, zabavljaju se i nauče puno toga u međuvremenu.

 

6. Nastavni razvoj obrazovanja na daljinu

Nastavni

 

7. Naučite novi jezik sa drugima pomoću LiveMocha

Naučite sami strane jezike i praktikujte razgovor sa drugim entuzijastima na web sajtu LiveMocha. Ako vam treba više individualnih instrukcija, LiveMocha čak omogućuje naprednim korisnicima da budu tutori ostalim članovima.

 

8. Procenjivanje koje vrše nastavnici na daljinu

Procenji

 

9. Računari u obrazovanju na daljinu

Računari u obrazovanju na daljinu

 

10. Računari u obrazovanju na daljinu

Računari u ob

 

11. Štampani materijal u obrazovanju na daljinu

Štampani mate

 

12. Strategije za učenje sa daljine

Strategije za učenje sa daljine

 

13. SuTree instrukcioni video sajt je dodao kurseve, vidžete i druge funkcije

U poslednjih šest meseci, SuTree je skupljao korisnički generisane video klipove koji vam pokazuju kako stvari rade. Tu ćete naći sve, od vođenja računa o kućnim ljubimcima pa sve do ubrzanja vašeg web pretraživača. Trenutno se onlajn nalazi preko 10,000 video fajlova. Sada je ovaj web sajt pokrenuo gomilu novih funkcija koje će vam olakšati pronalaženje video klipova koje tražite i podelite ih sa ostatkom sveta.

 

14. Zašto koristiti televiziju u nastavi

Zašto koristiti televiziju u nastavi