Vesti – Mreže

 

Ukupno 24 – Strana 1 od 2

 

1. Alliance pravi privatne P2P mreže za razmenu datoteka

Alliance, besplatna aplikacija otvorenog koda za koja radi na više platformi i otklanja skoro sve brige oko sigurnosti i privatnosti prilikom peer-to-peer razmene datoteka, jer ste sami zaduženi za upravljanje svojom mrežom.

 

2. Angry IP scanner – smešno ime za solidnu alatku

IP skeniranje je nešto što privlači zle hakere koji pokušavaju da pronađu ranjivu tačku na mreži ali takođe postoje legitimni razlozi za upotrebu ovakve alatke. Na primer, možda ćete se naći u situaciji da radite na mreži koja koristi dinamičke IP adrese a treba daljinski da se povežete na specifični računar pomoću VNC-a ili nekog drugog programa za rad na daljinu.

 

3. Barem jedna trećina IT radnika čita vašu elektronsku poštu

Iznenađuje li vas ovo ili ne? Mi već znamo da većina IT odeljenja zabada nos u vaše web pretraživanje, ali je sada otkriveno da nova studija pokazuje da je trećina priznala da čitaju i e-mailove. Techworld ima priču o tome.

 

4. Cisco pomera zaštitu mreže na njene granice

Cisco Systems je predstavio ažuriranu verziju svog projekta Network Admission Control (NAC).

 

5. Hlađenje vaše kućne mreže gladne energije

Lifehacker uvek ima odlične savete i zahvaljujući njihovom genijalnom, prepunom blogu, pronašala sam nekoliko saveta koji će vam pomoći da uštedite malo energije tokom godine i na kraju uštedite novac. Kada sam delila kancelariju sa svojim suprugom primetili sam da je ona mnogo toplija od ostalih prostorija u kući. To se dešavalo zato što smo oboje imali dual monitore, desktopove, laptopove, televizor, štampače i ostale električne uređaje koji su bili nagomilani na malom prostoru u sobi sa samo jednim prozorom.

 

6. Integrisanje digitalnog videa i najnovije IP mrežne tehnologije

Izazovi sa kojima se susreće IP arhitektura napravljena za video i predstavljanje nekih od najoptimalnijih rešenja.

 

7. Istovremeno dva korisnika na jednom računaru?

Jedan korisnik je postavio veoma interesantno pitanje. Njegov računar ima GX2 video karticu i interesuje ga da li je moguće da kupi drugi monitor, tastaturu i miš i da ima istovremeno dva prava desktopa na istom računaru, sa različitim korisnicima tako da oni budu nezavisni jedan od drugog.

 

8. Kako IPv6 mreže donose revoluciju na Internet

Sajt koji možda niste posetili: MEMEBURN svakoga dana donosi informacije koje vam trebaju.Članak koji nas je danas privukao je: How IPv6 will revolutionise the internet

 

9. Kompanija "Extreme Networks" isporučila 20-milioniti eternet port - inteligentna i jednostavna rešenja za implementaciju računarskih mreža

Prema podacima "Dell’OroGroup", vodeće kompanije za istaživanje IT tržišta, kompanija "Extreme Networks" je isporučila svoj 20-milioniti port, što je dobar pokazatelj da ovi mrežni uređaji, koji su namenjeni firmama i drugim pružaocima usluga širom sveta, poseduju izuzetno visoke performanse, navedeno je u saopštenju kompanije "Extreme Networks".  

 

10. Komunikacija sa mačkama - kako razumeti nekoga ko ti je tako dalek

Komunikacija sa mačkama. Zašto me ona interesuje? Pa, zbog komunikacije sa ljudima. Raspoloženje mačke ima skoro podjednak uticaj na veličinu njenih zenica kao i količina svetla.  

 

11. Korišćenje Samba servera, treće izdanje

Korišćenje Samba servera, treće izdanje

 

12. Kućni audio bez žica

Kućni audio bez žica

 

13. Lak prenos podataka između PC-ja pomoću Tornada – bez dodatnog programa!

Kada je Data Drive Thru predstavio Tornado, uređaj za prenos podataka na CES Last Gadget Standing takmičenju, svi su bili skeptični. Evo o čemu se radi: priključite uobičajeni USB kabl na dva računara i možete da prenosite podatke između dva PC-ja bez instaliranja dodatnog programa.

 

14. Mreže: Potpisan Ugovor o umrežavanja javnih preduzeća, ustanova i mesnih zajednica sa područja apatinske opštine

Predstavnici svih javnih preduzeća, ustanova i mesnih zajednica sa područja apatinske opštine potpisali su Ugovor sa "Multimedia net", kako bi se umrežili i mogli delovati u okviru "Sistema 48", koji je uveden u rad opštinske uprave odmah posle prvomajskih praznika.  

 

15. Ne ostavljajte kućni ruter nezaštićen

Naišao sam na ovaj članak u PC World-u i pomislio da bih trebao da ga podelim sa vama. Kao što znate veoma je važno da promenite standardnu lozinku i ime administratora vaše mreže, zato što ako to ne uradite ona će biti ranjiva na napade. Istraživači u Symantecu i Indiana univerzitetu su objavili izveštaj koji nam daje malo više uvida u to kako hakeri mogu lako da preuzmu kućni ruter pomoću jednostavnog JavaScript koda.

 

16. Network Address Translation (NAT)

Mnogi od vas čuli su za NAT i kako on može da zaštiti vašu mrežu ili da jednostavno olakša povezivanje. Ali šta je tačno NAT? Za šta je to skraćenica? Kako radi? Malo njih može da odgovori na ova pitanja. Postoje različite definicije na webu ali mnoge od njih su neshvatljive za prosečnog korisnika.

 

17. Novi Airgo čipovi

Novi Airgo čipovi, zasnovani na MIMO tehnologiji, su četiri puta brži od Wi-Fi bežične tehnologije.

 

18. Parkiranje bicikla - Japansko iskustvo

Bicikl - kako to zdravo zvuči. Ali, nekada morate i da siđete sa tog dvo, ili trotočkaša. Prostor gde ga ostavljate je kod nas prepoznatljiv. Ali, u Japanu?

 

19. Prvi internet park u Srbiji

Studentski park u Beogradu, zahvaljujući Telenoru, postaće prvo mesto na otvorenom u kome će svi posetioci moći da proveravaju mailove i besplatno surfuju putem brzog Telenorovog interneta.

 

20. REČNIK - wide area file services

wide area file services – fajl servisi širokog podru~ja

 

Strane:
12