Vesti – Slobodno vreme

 

Ukupno 11 – Strana 1 od 1

 

1. 10 međunarodni salon stripa u SKC-u

Mećunarodni salon stripa, i ove godine, od četvrtka do nedelje poslednje sedmice septembra.Žiri je radio u sastavu - strip scenarista Svetozar Obradović, strip autori Vladimir Krstić Laci i Siniša Radović, pisac Dejan Stojiljković i urednik strip edicije "Dylan Dog" Marko Šelić Marčelo.

 

2. 46ti BITEF - Izlet u istinu

Večeras u 20 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, predstavom Pastorov crni veo (Il velo nero del pastore) u režiji Romea Kastelučija, počinje 46. Bitef festival.

 

3. Besplatne stvari

Da li ima nešto besplatno na internetu

 

4. Infografika - Sve majice Šeldona Kupera

Idealna tema za infografiku! Sve majice koje je Šeldon Kuper nosio u popularnoj seriji Štreberi, u svakoj epizodi, svake sezone, od pilot epizode do sedme epizode šeste sezone.

 

5. Infografika: Ćurke i putovanja

Jedan od najznačajnijih praznika u SAD je Dan Zahvalnosti. Dan posvećen hrani, piću, dremanju, sportu i porodici mora se voleti. Ćurka, krompir, pasulj, nadevi, pite sosevi... Tako je danas ali, od početka obeležavanja ovog dana sadržaji trpeza, ali i načini proslave, pretrpeli su brojne promene.

 

6. Infografika: Noć veštica 2012 - Jeziva statistika

Na redu je nova Noć veštica! Kostimiranje, filmovi strave, Snupi i Čarli Braun. Jeziva statistika koju potpisuje Halloweencostumes.com prikazuje ovogodišnje trendove.

 

7. Inkvizicija

Bio je prelep dan, kraj leta, 1999. Ništa nije moglo da mi pokvari raspoloženje.

 

8. Istorija sveta - nije obavezno čitanje po redu, pra istorija se čita na kraju

Nekada davno istorija je bila učiteljica života, ali mnogo dosadna. Poznavaoci tvrde da svake godine učiteljicu siluju negde u svetu. Oni koji su silovali učiteljicu, kao prvi ulaze u istoriju. Oni koji morališu, pokušavaju da proglase učiteljicu za sveticu. Nije to predmet koji izučava mrtve, a muči žive, ali samo u slučaju ove knjige.

 

9. Sajt koji možda niste otkrili - Keep Tube

Keep Tube vam omogućava da sačuvate klipove sa Youtube-a, Dailymotion-a i sličnih sajtova.

 

10. SezamPRO dva puta brži ADSL - Dvaput je duplo!

Od 1. septembra 2007. se postojeći ADSL paketi zamenjuju novim, bržim paketima bez troškova i plaćanja za korisnike.

 

11. Umro Serđo Boneli

Serđo Boneli (Sergio Bonelli), tvorac popularnih strip junaka Zagora i Mistera Noa i izdavač "Teksa Vilera" i "Dilana Doga" umro je juče u Monci u 79. godini.