Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Posao

Ukupno: 194, strana 1 od 10

"BIS IT" nastavlja kampanju "Green point" - prikupljanje mobilnih i fiksnih telefona za reciklažu na Sajmu komunalne opreme

 

 

 

"BIS IT" reciklažni centar nastavlja kampanju "Green point – tačka za reciklažu" na Međunarodnom sajmu komunalne opreme (KOMDEL), koji počinje sutra i traje do 6. juna u EXPO centru na Novom Beogradu. Na punktovima "GREEN POINT", svi posetioci KOMDEL će moći da predaju na reciklažu svoj stari mobilni ili fiksni telefon, računar ili drugi e-otpad i uz to dobiju lep poklon. GREEN POINT će biti postavljen od 4. do 6. juna 2008. godine, u periodu od 10h do 18h. Izvor: www. ekapija. com Budite u toku. Pretplatite se.  
 
   

09.09.09 - Srbija - Francuska ili više volite matematiku 9+9+9=27=2+7=9

 

 

 

Srbija - Francuska - može i 1:0 Pitanje:Kako se stiže u Južnu Afriku? Odgovor: Pa, preko Marakane. Beograd bez video bima Iz tehničkih razloga Beograđani neće moći da prate prenos utakmice Srbija – Francuska na video bimu u centru grada, koji je trebalo da obezbede sponzori FSS, Karlsberg Srbija i Delta sport. U četiri grada u Srbiji biće postavljeni video bimovi sa TV slikom iz Beograda, a platna će biti postavljena na sledećim mestima: Novi Sad – stepenište ispred Spensa Čačak – ispred Skupštine opštine Kragujevac – na Trgu kod Krsta Niš – ispred crkve Svetog Save Link ka Blicu i celoj vesti. Vehabijama 27 godina robije 2 + 7 = 9 Četvorica vehabija, optuženi za pripremu terorističkih akcija i udruživanje radi protivustavne delatnosti, osuđeni su juče u Specijalnom sudu u Beogradu na zatvorske kazne od četiri do osam godina zatvora.   Link. Knjiga posle utakmice - Fudbal Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

2009. je godina Gorila - 100 slika koje možda biste videli - 1. deo

 

 

 

2009. Godina Gorila. Za njih sigurno neće biti krizna. Napisaću par rečenica, prikazati nekoliko slika, kao mali doprinos njihovom daljem postojanju na Zemlji. Na taj način ćemo pokazati da smo razumna bića. Sa sajta Mysterious Earth, Gorila kao skulptura: Majica sa likom gorile, za obezbeđenje: Cryptomundo i članak Gorilla Suite: Duboko u srcu Afrike, nalazi se grad skriven planinama i iluzijama. Grad Gorila: Origami gorila Ronald Koha: Gorila kao tetovaža:   Gorila koji crta. Levom. jedan od gorila koji razume svet znakova. Za decu Gorila PEZ figurice:   Pomozite malom gorili da pronađe put do šume:   Šta biste uneli u fasciklu Gorila? Gorile u Londonskoj trci: Gorila karte kako se krije u travi ili kako čuva bebu: Gorila statua za ljubitelja Bube:   Gorila stena na Madagaskaru:   Kako kreirati model Gorile: Priča se nastavlja.
 
   

5-S ili kako da se manje brinete za svoju budućnost

 

 

 

Na Vukajliji je objavljena interesantna definicija: "Kaizen je osoba kojoj se ne možeš uvlačiti. " Da počnemo od knjige:  Kai - Promeni, Zen - Na bolje. Koji od ove dvojice primenjuje Kaizen?  Kaizen aktivnost 3 dana i 4 aktivna člana, u sledećem članku: Možete i da naručite jelo u Kaizen suši baru: Prijatno.
 
   

75% posetilaca nikada neće videti reklame postavljene u dno stranice

 

 

 

Studija praćenja očiju koju je publikovao mediapost. com kaže da će reklamu koja je postavljena iznad glavnog sadržaja web stranice  videti 100% posetilaca sajta, iako će je samo 60% stvarno pročitati. U slučaju da su reklame postavljene ispod glavnog sadržaja, samo 25% posetilaca će stvarno videti reklamu. Ovo je veoma loša vest za one koji plaćaju reklamiranje na web sajtovima po CPM sistemu (cost per thousand). To znači da 75% saobraćaja na vašem web sajtu nikada neće videti reklamu postavljenu ispod glavnog sadržaja, iako će onaj ko se reklamira da plati kao da je 100% posetilaca videlo reklamu. Ovi procenti se dalje smanjuju čim pomerite reklamne jedinice iz centra na levu ili desnu stranu web sajta (vidite grafikon). Na ovom grafikonu od MarketingSherpa [PDF], donji deo plave linije predstavlja ukupne procente posetilaca koji su videli reklamu, dok gornji deo predstavlja ukupan broj posetilaca koji skroluju do tačke na kojoj su reklame vidljive na njihovom monitoru. Ovo je podatak koji nam govori da pored saobraćaja i broja otvorenih stranica, mesto na koje se postavljaju reklame je takođe veoma bitno za kompanije koje se reklamiraju, ako žele (naravno da žele) da postignu maksimalni efekat.
 
   

Aeromiting je otvoren 1909.-2009.- ali je put zatvoren

 

 

 

Aeromiting je otvoren na Batajnici 1909. -2009. Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je danas Međunarodni aeromiting "Batajnica 2009" na kojem, osim srpskog, učestvuju i predstavnici vazduhoplovstava još 14 država, sa 26 letelica, kako javlja Blic. Dok je na nebu fantastično, na zemlji je totalni kolaps. Preko 10000 posetilaca je stiglo na aeromiting, a skoro isto još putuje. Pošto traje do 17 časova, velike šanse su da poslednji posetioci stignu na zatvaranje. Ministar je podsetio da ovim aeromitingom u zemlji počinje obeležavanje 100 godina od osnivanja srpske avijacije, u znak sećanja na 1909. kada je ondašnja država nabavila tri balona, a prvi let je iste godine izveo prvi školovani srpski pilot Kosta Miletić, kako javljaB92. Lasta 95 Lasta-95 - prvi avion domaće konstrukcije napravljen nakon raspada SFRJ. Wikipedia. Knjiga posle letenja - Tajna Link ka knjizi.    
 
   

Ako je plastika mrtva, pretvorite je u nešto živo

 

 

 

Plastika u obliku srca Koliko ima plastike po plažama, srce je moglo da bude mnogo, mnogo veće. Samo sedite, ali da li ćete se odmoriti to ne znamo. Srećom, ovo nisu kamenčići iz bubrega nekog od ekologa. Link. Lako je biti zelen se lako oblači Link.    
 
   

Alexa modifikuje svoj sistem rangiranja kako bi dobili realnije rezultate

 

 

 

Servis za rangiranje web sajtova Alexa je već veoma dugo jedan od najkorišćenijih i jedan od najnerealnijih merila popularnosti web sajtova. Razlog za to je činjenica da je teško odrediti realni saobraćaj web sajta bez pristupa vlasnikovim privatnim podacima. Ali Alexa-ino oslanjanje na malu armiju korisnika koji su instalirali njihovu liniju alatki očigledno ima tendenciju da bolje rangira tehnološke sajtove i sajtove koji se bave IT industrijom. Sada Alexa koristi podatke iz više izvora" a ne samo podatke od Alexa linije alatki kako bi dobili objektivnije rangiranje. Kompanija nije rekla o kakvim izvorima se radi, ali će zato mnogi web sajtovi videti promene u njihovom rangu na Alexi. Takođe Alexa ne priznaje da je njihovo prethodno rangiranje bilo pogrešno, već da je samo bilo "drugačije. " Takođe ćete primetiti da možete da dobijete podatke i grafikone za samo 9 meseci saobraćaja. Alexa preračunava starije podatke i uskoro će biti dodat višegodišnji grafikon.
 
   

Auto gume koje trebaju vašim ljubimcima.

 

 

 

Neka vožnja bude zadovoljstvo! http://www. 4gume. com/ Letnjeg gume Gume ultra visokih performansi (UHP - Ultra High Performance) Ove gume su namenjene vozačima koji vole brzu sportsku vožnju, kojima visoke performanse i najbolje moguće prijanjanje znače daleko više od dugotrajnosti guma. Načinjene su od mekše smeše koja omogućava bolje prijanjanje i sigurnu, brzu vožnju u krivinama. S druge strane, nedostatak im je brže trošenje i kraći vek trajanja. Šara gazećeg sloja je dizajnirana tako da se postigne vrhunsko prijanjanje na suvom zarad slabijeg odvođenje vode na mokrom putu. Gume visokih performansi Gume visokih performansi su namenjene za gradsku vožnju i vožnju na auto putevima. Šara je sa plićim kanalima, performanse na mokrom su lošije, a bolje na suvom putu. Karakteristike gume koje određuju dobro ponašanje na suvom i mokrom putu, variraju od proizvođača do proizvođača i od modela do modela istog proizvođača. Proizvođači se takmiče ko će razviti gumu sa što bolje izbalansiranim svojstvima i za suv i za mokar put. Gume standardnih performansi Gume standardnih performansi namenjene su pretežno za gradsku vožnju i često se zovu gume za tri sezone. Optimizovane su za toplo vreme bilo za suv ili vlažan put. Nemaju dobre karakteristike na snegu i ledu tako da zimi moraju biti zamenjene. Gume standardnih performansi namenjene su pretežno za gradsku vožnju i često se zovu gume za tri sezone. Optimizovane su za toplo vreme bilo za suv ili vlažan put. Nemaju dobre karakteristike na snegu i ledu tako da zimi moraju biti zamenjene. Rečnik termina Asimetrična šara kada su naspramne strane šare gazeće površine različite. U rubrici tipovi šara je ovo detaljno objašnjeno. Akvaplaning (hidroplaning) Akvaplaning (hidroplaning), je pojava koja se događa kada se voda prikuplja na putu ispred guma brže nego što vozilo može svojom težinom da je istisne. Pritisak vode izdiže automobil i on kliza na tankom sloju vode koji se formira između gume i podloge. Balansiranje Balansiranje točkova je postupak kojim se uravnotežuju mase točkova na različitim stranama iste osovine dodavanjem olovnih tegova na felnu. Bias belted gume vrsta guma kod kojih su niti korda unutrašnjeg sloja karkase namotani radijalno, a spoljni dijagonalno. Bočni zid gume ili bočnica je bočni deo gume. Tanji je od protektora i osetljiviji je na oštećenja. Na njemu se nalaze oznake guma.   Posetite sajt.      
 
   

Bezvredan novac - ali, srećom ne kod nas

 

 

 

U prošlom veku smo živeli sa bezvrednim novcem. To što se dešavalo nama, zao što mečka putuje, sada se dešava nekom drugom. Bezvredan novac. Vredi on, ali je potrebno desetine hiljada, stotine hiljada, ili čak milioni odštampani na novčanicama, a, ona vredi samo par dolara, ili stotinak dinara. Za ručak vam u Zimbabveu treba samo 250. 000. 000 dolara. 10000 vredi samo $ 2,33 znači koliko i košta jedan ananas. 50000 vredi $ 5, što je dokaz da nula ne vredi ništa. Azijska kriza i eto kako se napravi novčanica koja vredi US $ 11. Embargo osamdesetih i Vijetnam gubi kontrolu nad cenama. Nule vrlo lako mogu da "obriju" onoga ko je na novčanici, a narod tek. Hvala na linku.
 
   

Biblioteke polako postaju elektronske, a na mestu knjiga niču prodavnice, hoteli

 

 

 

Ali, umni ljudi Njujorka su smislili da je baš to mesto odlično za jedan luksuzan hotel. Njujork tajm je pisao da će skore 2011. godine, kada se otvori hotel vredan 220. 000. 000 dolara, deo prvog sprata i podrum sa hotelom deliti i biblioteka. Pa će oni koji budu plaćali od 750 do 2000 dolara za noć moći. . . . . Eto kako vlast opravdava sklanjanje jednog i postavljanje drugog objakta. Da li vas ovo na nešto podseća? Cela priča. Evo malo slika. Tužnih slika. Šta mislite zašto se sve fotografije zovu: PEPEO-PEPELU?
 
   

Blog - šta se trenutno dešava

 

 

 

www. blog. co. yu Blogova: 3244    članaka: 25497    Komentara: 101501   www. blogoye. org Registrovanih Blogera: 2151  -  Napisanih postova: 26675  -  Ostavljenih komentara: 175721  -  Najnoviji bloger je:  subsistans,   registrovan: 29/05/2008   http://planetoid. srpski. org/   Blogera: 208, Unosa: 18404   Dodajte svoje blogove.  
 
   

Bolt i avanture nevaljalog dečaka - Avanture nevaljale devojčice

 

 

 

Bolt obara svoje svetske rekordeUsein Bolt je još jednom pokazao ko je najbrži na planeti - neverovatni Jamajčanin je pretrčao 200 metara za nestvarnih 19,19 sekundi, postavio novi svetski rekord i osvojio novo zlato na Svetskom prvenstvu u Berlinu! Link. Knjiga posle atletike - Avanture nevaljale devojčice Kakvo je pravo lice ljubavi?  Link ka knjizi i korpi za naručivanje.    
 
   

Budite kreativni - Poster za lako nalaženje posla

 

 

 

Budite kreativni, i uvek će pre vas videti nego onoga ko samo kuka. Ekonomija je sve lošija, ali ste zato vi sve bolji. Poster, sa porukom, a email može i na pantalonama.   Dan nije završen. završava se kada ja kažem. Još nije kasno. JA SAM KREATIVAN, A TAKAV VAM SIGURNO TREBA. Još odličnih ideja. Možda za ženidbu. Knjiga posle posla - Gospoda i igrači I kada tražite posao, igrate. Kada imate posao, onda ste kao gospodin ili gospođa. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Budućnost su leteći automobili - odnosi sa vanzemaljcima - Putovanje kroz vreme i .....

 

 

 

Budućnost u koju stižemo svakog dana Spiker: Uskoro stižemo u budućnost. Putnik: Hvala, ali ja bih da izađem na stanici pre. Gunaxin o nekim projektima za budućnost koji su. . . . Leteći auto Putovanje kroz vreme Pročitajte. Knjiga posle budućnost - Moć sadašnjeg trenutka Link ka knjizi.
 
   

Čista tehnologija - bela kuća na plaži

 

 

 

Posetite Richarda na vebu.   Jedan od projekata:
 
   

Čiste tehnologije - 10 eko zapovesti - Globalno zagrevanje vas rešava neprijatelja

 

 

 

Ecotopia - 10 eko zapovesti 1. Ako vaša jelka sama boravi u prostoriji, nije joj potrebna svetlost. 2. Reciklirajte jelku od plastike da bi vam sledeće godine bila drugačija. Link. Globalno zagrevanje vas rešava neprijatelja „Za Češku će globalno otopljavanje i dizanje nivoa okeana biti sjajna stvar jer će Čehe ratosiljati njihovih vekovnih neprijatelja“, a kada konačno dobiju svoje more, moći će da izgrade luksuzna primorska letovališta, kaže Klaus u lažnom intervjuu. Link. Ekološka zgrada u Podgorici Imali smo želju da napravimo eko zgradu na moru, ali crnogorska obala je prilično izgrađena i praktično bi trebali da srušimo neki objekat da bi je postavili. Zato smo odlučili da se ona gradi u Podgorici. U njoj će biti smješteni Ministarstvo turizma i Ministarstvo zaštite životne sredine. Link. Oko zgrada mora da se kreću i vozila koja ne emituju CO2. Kao izuzetno interesantan naveden je i pilot projekat za Perast, vezan za korišćenje transportnih sredstava bez emisije CO2. Naime, u transportu u ovom gradu eliminisala bi se sva motorna vozila, a saobraćaj bi se odvijao električnim vozilima i brodićima. Kompletno upravljanje biće kompjuterizovano.  
 
   

Čiste tehnologije - Akcija 500 limenki za jedan bicikl

 

 

 

Akcija 500 limenki za jedan bickl Kancelarija za mlade opštine Obrenovac poziva sugrađane da se aktivno uključe u kampanju menjanja sveta. Obezbeđeno je 10 bicikala za prvih 10 sugrađana koji donesu po 500 limenki u Kancelariju za mlade, Kralja Aleksandra Prvog 5, prizemlje Doma kulture. Limenke se donose odjednom, ne jedna po jedna. Ne smeju biti mašinski presovane, a sve donete limenke biće predate u Reciklažno dvorište JKP-a „Obrenovac”. Akcija „500 limenki, jedan bicikl” traje do 31. avgusta. Link. Kako da od limenki napravite bicikl?   Pročitajte više i naručite.
 
   

Čiste tehnologije - Da li kupiti ili ne nova kola - Eko-gume Yokohama - Teslina prodavnica

 

 

 

Tojota Prius - Zeleno i druge boje Koriščenje jednog automobila znači i da baterija posle isteka vremena mora da se zameni, problem koji je postojao kod prethodnih modela hibridnih automobila. Cela priča o tome kako ekološki prvenci se još uče ekologiji. KUPITI ILI NE DRUGI AUTOMOBIL? Imati samo jedan hibridni auto? Link. Ekološka guma na ekološkom putu Proizvođač guma Yokahoma odnedavno prodaje gume napravljene od 80% nenaftnog materijala. Taj materijal zamenjen je uljem iz pomorandžine kore koja sada čini osnovni sastojak vulkaniziranih guma. Ecotopia Srbija. Tesla otvara prvu prodavnicu van Kalifornije Prva prodavnica Tesla automobila van Kalifonije. Električni automobili nečujno dolaze u sve krajeve sveta. Link. Klimatske promene i zabavni pingvini Svakoga dana novi strip. Link. Napustili su Antarktik i naselili se na Arktik. Šta će im sve pasti na pamet. Pozdravljamo autorku Alexu Hallatovu.   Kupujte sapune koji su napravljeni u komšiluku Ono što je napravljeno i stvoreno u vašem komšiluku, najbolji je način da budete eko. Na primer, ako imate proivođača sapuna koji malom proizvodnjom zadovoljava potrebe malog ili većeg broja porodica, sve ono što je potrebno za distribuciju do udaljenih lokacija, deluje negativno na ekologiju. Kompletan članak. E3bank nova banka za zelenu ekonomiju Da li je pravo vreme za novu banku? Svako vreme je dobro za nešto novo, ukoliko je to stvarno novo. Drugačija banka. Posetite banku. Link ka kompletnom članku.   Možete da je pratite i na Twitteru. 12 najekološkijih automobila u 2009. godini Naravno i gorivo ulazi u eko sferu. 1. Tesla Roadster 2. Aptera 2e 3. Toyota Prius 4. Honda Civic Hybrid 5. Honda Insight Hybrid 6. Ford Fusion Hybrid 7. Smart Fortwo 8. Nissan Altima Hybrid 9. Toyota Camry Hybrid 10. Volkswagon Jetta TDI 11. Ford Escape Hybrid 12. Toyota Yaris Kompletan članak. LINK.      
 
   

Čiste tehnologije - Doviđenja gasne stanice dobro došle elektrostanice

 

 

 

Stanice za punjenje automobila na električni pogon   Auto se parkira, i dok popijete kafu: Više o EVE. Nisu vam potrebne rukavice, da biste zaštitili ruke od mirisa benzina, nafte, dizela. Dobro došli u budućnost. Svet se menja, hteli mi to ili ne. Ukljućite se u poslove budućnosti danas   Pročitajte više i naručite.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272