Vesti – Posao

 

Ukupno 109 – Strana 1 od 6

 

1. 5-S ili kako da se manje brinete za svoju budućnost

Masaki Imai je tvorac "Kaizen" poslovne filozofije. Osnova je da nijedan dan u kompaniji ne sme da prođe, a da ne dođe do nekog poboljšanja. 5-S bi moglo da znači i Samo-svakodnevno-spremanje-spasava-slabe. Jer i naše 4S u narednoj godini mora da se pretvori u 5S. I to je napredak.

 

2. 75% posetilaca nikada neće videti reklame postavljene u dno stranice

Studija praćenja očiju koju je publikovao mediapost.com kaže da će reklamu koja je postavljena iznad glavnog sadržaja web stranice  videti 100% posetilaca sajta, iako će je samo 60% stvarno pročitati. U slučaju da su reklame postavljene ispod glavnog sadržaja, samo 25% posetilaca će stvarno videti reklamu.

 

3. Alexa modifikuje svoj sistem rangiranja kako bi dobili realnije rezultate

Servis za rangiranje web sajtova Alexa je već veoma dugo jedan od najkorišćenijih i jedan od najnerealnijih merila popularnosti web sajtova. Razlog za to je činjenica da je teško odrediti realni saobraćaj web sajta bez pristupa vlasnikovim privatnim podacima.

 

4. Bezvredan novac - ali, srećom ne kod nas

Kriza je svuda u svetu. Ali se negde piše sa velikim, a negde sa malim slovima. Neko ima problema u velikoj kući, a neko jer nema kuću.

 

5. Biblioteke polako postaju elektronske, a na mestu knjiga niču prodavnice, hoteli

Ako ne znate, izdavačka kuća PROSVETA Beograd uskoro ide na tender, i nadamo se da od nje neće nastati ono što je nastalo od NOLITA. Da na mestu knjiga budu gaće, mobilni telefoni, banke... Nekada je bila knjižara BIGZ-a, preko puta bioskopa ZVEZDA, a sada je banka. Nekada je bila JUGOSLOVENSKA KNJIGA, sada je parfimerija. Nekada je bila knjižara NOLIT 40, a sada je prodavnica ženskih... Nekada je bila knjižara NOLIT-ova na uglu kod Beograđanke, a uskoro će biti OPET NEKA PRODAVNICA gaća..... Ono što se dešava kod nas dešava se i u svetu. Mesto je Njujork. Donnel Library je zatvorena. Od 1955. godine, kada se ja još nisam rodio, ona je postala prepoznatljivo mesto u 53-ćoj ulici.

 

6. Budite kreativni - Poster za lako nalaženje posla

Imate posao, ali možda ga već sutra nećete imati. Ali tu naravno nije kraj. Gubitak jednog posla je sam prva stanica do novog posla.

 

7. Čiste tehnologije - jelka od recikliranih flaša

Kada sam bio mali, jelka je uvek bila zelena, i uvek je bila viša od mene. Bilo gde da sam stao, morao sam da podignem glavu da bih video vrh. Kasnije su jelke postajale manje, ali su i gubile zelenu boju. Počeo sam da razmišljam o jelci koja je u šumi posečena da bu "UKRASILA" nečiji dom. Kako može mrtvo drvo da ukrašava...

 

8. Cloud ili oblak je mesto kome ćemo se svi više okretati

Cloud je pojam koji se sve češće pominje u svakodnevnom poslu, ali i životu.Oblak je nešto što smo gledali sa zemlje ili kroz prozor aviona.Ali, da li je samo to?

 

9. Deda Mraz ima najopasniji posao na svetu kako pokazuje ova infografika

Da li je vaš posao dosadan ili opasan?Ako nikada niste glumili Deda Mraza, možda znate, a možda i ne da je njegov posao veoma opasan.Sledeća infografika to objašnjava.Da li se slažete?

 

10. Dobro izbalansiran doručak - draga neka jaje bude umetničko

Jaje, od prepelice, kokoške, krokodila, noja, zmije... U kom obliku ga volite za doručak?

 

11. Dušan Kovačević je postao član SANU - Balkanski zmaj i generalna proba samoubistva

U redovne članove Odeljenja jezika i književnosti SANU primljeni su književnici Dušan Kovačević i Svetlana Velmar Janković, kako javlja Blic. Starijima hvala, potrebni su mlađi, naslov je članka.

 

12. E-trgovina 2014, Palić od 15. - 17. aprila 2014. godine

Zašto učestvovati: Aktuelna predavanja, paneli i radionice na temu etrgovine i eposlovanja u Srbiji i regionu Razmena znanja, iskustva i informacija sa učesnicima Networking, druženje, novi poslovni kontakti

 

13. eBay testira novu stranicu za pretraživanje, isprobajte je i vi!

Juče sam pretraživao nešto na eBay.com-u i primetio sam da sam nasumično izabran da koristim drastično redizajniranu stranicu za pretraživanje. Novi dizajn je možda malo star, ali je ovo prvi put da sam ga testirao. Sada su rezultati pretraživanja razbijeni na dve različite kolone, ona na levoj strani prikazuje aukcije dok ona na desnoj strani prikazuje Buy It Now artikle.

 

14. Eko svetlo rad dizajnera Damjana Stankovića objavljen u Gvardijanu

Eko svetlo. Dizajner Damjan Stanković. Crveno se pali, ali kako? Članak je objavljen u Gvardijanu. Dizajnerska rešenja sa Reddot. Pogledajte i druge projekte ovog mladog i odličnog dizajnera.

 

15. Fokusirajte se na posao pomoću Dropcloth-a

Ovaj simpatičan programčić će vam omogućiti da pomoću jednog klika sa mišem potamnite ceo vaš desktop. Čemu to može da služi, možda se pitate. Stvar je u tome što iznad ovog potamnjenog sloja vi možete da postavite prozor bilo kog programa. Na taj način, koliko god da vam je šaren desktop, vi ćete se bez problema fokusirati na program u kojem radite jer će sve ostalo, sa vizuelne tačke gledišta, biti van fokusa. Pri tom ne morate kao pre da isključujete sve te programe. Svi programi ostaju otvoreni i aktivni samo će biti manje uočljivi.

 

16. Foxit 2.3: Da li želite da imate kartice u PDF čitaču?

Upravo je izdat Foxit Reader 2.3. Ne samo da je brži i da koristi manje resursa sistema već najnovija verzija dodaje gomilu korisnih funkcija kao što je prikazivanje na karticama.

 

17. Gomora - Knjiga - Film - svuda oko nas

Gomora kao roman Gomora kao film. Gomora kao stvarnost. Šta je prvo, stvarnost, knjiga, film?

 

18. Google i Microsoft se bore za Digg?

Popularni socijalni web sajt sa vestima Digg želi da ga neko kupi i vredno radi na tome sa svojom investicionom bankom. U ovom trenutku čuju se glasine da su četiri kompanije zainteresovane za njih. TechCrunch izveštava da su to dve medijske kompanije koje se bave vestima i dve “velike” Internet kompanije. Da li pretpostavljate o kojim Internet kompanijama je reč? Pa naravno, to su Google i Microsoft. Ko bi drugi mogao da bude?

 

19. Google najavljuje AdSense za video

Vreme je da YouTube počne da vraća silne pare koje su uložene u njega. Kada je Google kupio YouTube za 1.6 milijardi, mnogi su se pitali kako Google planira da zaradi novac od deljenja video sadržaja. Zato se već malo više od godinu dana priča o ugrađivanju reklama u YouTube video sadržaje. Pre izvesnog vremena, Google je čak počeo da nudi ružne reklamne jedinice koje se smeštaju u ivicu ugrađenog YouTube video sadržaja.

 

20. Gradacija - 1 $ - 10000 $ - 1.000.000 $ - 1.000.000.000 $ - 1.000.000.000.000 $

Da li ste videli novčanicu od 100 dolara? Naravno da jeste. Milion dolara, možda. Na filmu na primer. Hoćemo li da pitamo dalje, ili da stanemo?  

 

Strane:
12 3 4 5 6