Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Grafika, Dizajn, Štampa

Ukupno: 470, strana 21 od 24

Sajt koji možda niste otkrili -gDestinacija - da li biste jahali

 

 

 

Sajt gDestinacija:   Najbolji lek za zimsku melanholiju je odlazak na uzbudljiv izlet. Salaš Stremen u Jakovu predstavlja pravo mesto za aktivni odmor i druženje uz dobar zalogaj. I jahanje. Kao Tito što je jahao: Ako volite da letite, evo i jedne slike. Bela Crkva, letenje zmajem, i slika: Najbitnije je da se pertle ne odvežu. Ko će da ih veže. "Koliko vodopada treba videti da bi vam se dosadili?"  Jutarnja vožnja od Helle do Skaftafell regije kako bi posetili Seljalandsfoss, naš prvi vodopad dana. Vrlo zabavno, ali i jako mokro, jer je moguće hodati iza vodopada, iako je većina nas većinu vremena provela pokušavajući da zaštiti naše kamere nego zapravo uživajući u pogledu! "Dubrovnik, Yugo i BG tablice": Setajuci starim gradom Dubrovnikom sticete utisak da ste negde u Rimu ili Veneciji u najmanju ruku,to moram priznati javno. O sebi kažu, i ja im verujem:"Misija sajta je da objedini putopise i opise različitih destinacija, kako bi se o njima stvorila što realnija slika. Upravo u tome imamo nesebičnu pomoć naših posetioca, koji pišu, komentarišu, ocenjuju, dopunjavaju putopise, ali i traže više informacija. Autore najboljih putopisa nagrađujemo putovanjima ili sličnim nagradama, kako bi im se odužili za njihov trud. "
 
   

Sajt koji možda niste posetili i preko 30 primera logo dizajna sa lavovima

 

 

 

Crazy PixelsCRAZY PIXELS. LavSVIH PRIMERI. Da li vas interesuje dizajn logoa?Ukoliko vas interesuje logo dizajn, javite nam se.
 
   

Sajt koji možda niste posetili Photoshop ROADMAP i Photoshop uputstva i fajlovi za preuzimanje

 

 

 

Sajt koji možda niste posetili: Photoshop RoadmapPHOTOSHOPROADMAPPhotoFrame - besplatno preuzimanjeBesplatno preuzimanje> PhotoFrame. Pratite ih na Twitteru@PSRoadmap/
 
   

Šala: Nakon krize kako će izgledati logoi poznatih firmi - dizajn koji vas može nasmejati

 

 

 

Sajt Bussines Pundit donosi interesantan članak Nakon krize: Parodija na logoe poznatih kompanija. Ne mora da bude fijasko, ali da opada - opada.   Da li je za povratak osmeha potrebna i koja operacija? Nešto ne vidim dobro. Još malo pa se jabuka i ne vidi. Ovo nisu ogrisci, samo senke glava doktora koji žele da provere kako je jabuka.
 
   

Sat od satova pokazuje tačno vreme - Cristiaan Postma

 

 

 

150 satova radi u isto vreme i zajedno postaju jedan sat. Sada je tačno četiri sata. Ili kako posle tri časa, dolazi četiri.  Animacija prikazuje kako se menja vreme. Posetite ga. Na kraju, da li biste voleli ovakav kalendar da imate na zidu svoga stana. Sve lepo piše, kada će biti ili kada je bilo.
 
   

Scott Wade ili umetnost prljavih automobila - Bicikl nije za slikanje ili je za minijature

 

 

 

Umetnost prljavog automobila Ko je u automobilu? Svi su tako nepokretni. Scott je naslikao i Mona Lizu kako mirno ćuti. Scott je naslikao i ženu kako zvoca mužu. Šta biste vi naslikali? Link. Knjiga posle posla - Biciklistički dnevnici Bicikl je odličan za slikanje minijatura. Ovi dnevnici su beleške sa Birnovih putovanja po svetu u poslednjih desetak godina. Njegova svestrana umetnička priroda, muzičara, konceptualnog umetnika i dizajnera, našla je svoj zbir u pisanoj reči.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Serbia Open - tenis se otvara i u Srbiji

 

 

 

Zato što mladost donosi novo. Zato što je porodica uvek bitna. Zato što izgledaju kao pop zvezde. Karta za uživanje. Oni koji nisu došli i ne stvaraju istoriju. Oficijelni sajt na engleskom. LINK. Tennis Ball stolica Link. Frizura za ljubitelja tenisa Link. Pas za sakupljanje loptica na teniskom terenu Link. Drvo na kom "rastu" teniske lopte  Link.
 
   

Skuplje gorivo će spasiti određene vrste riba

 

 

 

Ribari koji love sa mrežama sada će morati da daju više para za gorivo kako bi stigli na okean i mesta bogata ribom oko Autralije. To za rezultat može da da spasenje određenih vrsta riba koje us ugrožene. Na primer, riba po imenu Orange Roughy, iliti Slimehead, dostiže svoju zrelost sa 25 godina i, osim ako se previše ne lovi, živi duže od 100 godina. One se sada nalaze pred istrebljenjem. Međutim, vrlo brzo može da ih bude manje u samo poslugama, pošto ulov postaje sve skuplji, zahvaljujući rastu cena nafte. U međuvremenu, treba da zahvalimo Kini zato što subvencioniše motorno gorivo. Njihova nezajažljiva potreba za gorivom će omogućiti okeanima da žive.
 
   

Sladoled je najbolji zimi, u raznim varijantama

 

 

 

Uputstvo: Kako da kreirate sladoled na štapiću je objavljen na PSDTuts:   Kada vam kugla sladoleda padne na ulicu, ne nastaje ništa drugo nego umetnička kreacija, kao na festivalu slobodnih formi u Australiji: Sladoled umetnica Ingrid Funk vidi sasvim drugačije: Nekada je pokretna poslastičarnica išla gradom. Onda je grad porastao. Onda je Lego obeležio i taj deo naših života:  Na kraju na glavu stavite ovaj kačket. Sladoled se neće istopiti po vašem licu: Dobar je da vas zaštiti od snega koji će pasti.
 
   

Slika dana - gola plastika - pusti me napolje - Manolith

 

 

 

Posle kupovine ostaje gola plastika Pusti ne napolje Link. Plastika koja vrišti. Posetite Manolith.
 
   

Slika dana - Kako međunarodna mafija menja sistem poslovanja - Lovci na sreću

 

 

 

Mafija menja sistem poslovanja - NIK TITANIK Hrvatska, Srbija ili bilo koja zemlja. Da li je bitno. Pratite Nika na Facebooku. Pratite ih na webu. Pratite ih na Twitteru. Knjiga posle Mafije - Lovci na sreću Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Slika dana - Kako se karton pretvorio u lim - Nacrtan karton - Pametan karton

 

 

 

Kartonske kućice su se pretvorile u limene Dvadeset i pet romskih porodica iz naselja ispod mosta „Gazela” biće smešteno do kraja avgusta u specijalne kontejnere na Čukaričkoj padini. Njihove nove limene domove postavljene na uređenoj livadi nedaleko od makiške strane Ade Ciganlije, kako javlja Politika. Nacrtana kartonska kutija Link. Kada niste političar nego umetnik, kutiju možete da nacrtate. Pametan karton Sve može da se spakuje. Svaki problem može da se reši dobrim pakovanjem Kako se rešavaju problemi u firmi Smart Karton. Link. Jer svaki problem može da se reši dobrim pakovanjem. Makar dok se ne raspakuje. Knjiga posle preselenja - Idi, vreme je Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Da li devojci koju volite možete da poklonite ovu knjigu? Možete. Šta će da se desi? Ne znamo.
 
   

Slika dana - Novi Šekspirov portret - Pratite me, reče slon - Nove slušalice za telefon

 

 

 

Novi Šekspirov portret Profesor Stenli Vels prikazuje novootkriveni portret Šekspira koji je najverovatnije napravljen negde oko 1610. godine. Link. Pratite me, reče slon Prijateljstva u prirodi između različitih vrsta su veoma česta. Prema tome, ima nade i za ljude. Veliki mogu da se druže sa malima, ako mali hoće da ih prate. Link.   E, sad te dobro čujem Toliko su stvari smanjili, da mi je bila želja da se sve odjednom vrati u prethodno, početno stanje. tako su i nastale ove slušalice, kao veselo i praktično rešenje. Link.   Knjiga za vas: Tesla, portret među maskama Zašto? Tesla i Šekspir su nam objasnili svet bolje od drugih. Pratimo Teslu, a da toga nismo ni svesni. Rešenja do kojih dolazimo, nekada su našoj okolini veoma besmislena. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Slika dana - Robot beskućnik

 

 

 

Robot beskućnik Link. Šta mi se sve mota po glavi? Nekada je vozio kola danas je došao na bicikli. Roboti koji pročitaju njegovu poruku od 0 i 1 možda će mu pomoći. Poruku je napisao na kartonskoj kutiji u kojoj je nekada isporučen u delovima. Ko kaže da će za robote budućnost biti samo svetla, a za ljude mračna. Mračna je i za robote.
 
   

Slika dana - U kakvoj su vezi Berluskoni, Obama i Čak Noris

 

 

 

Ko je Berluskoniju. . . Nekada je istina drugačija, ali poenta je uvek ista. Uradiš dobro nekome, a dobro ti vrati neko drugi. Uradiš loše nekome, a loše ti vrati neko drugi. Link ka izvoru. Knjiga posle Čaka Norisa - Božanstveni bežboznici Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Slika dana - zašto su žene komplikovanije od muškaraca i zato interesantnije

 

 

 

11 inovativnih reklama za pivo Folowing Data u petak, na kraju radne nedelje prikazuje kolekciju od 11 inovativnih i zabavnih reklama za pivo. Kada bi se muškarci pitali, svet bi bio ravan, samo sa jednom vrstom pića. . . . Očekujemo vaše komentare. Link.   PIVO JE ODGOVOR BEZ PITANJA ZA MUŠKARCE I PITANJE BEZ ODGOVORA ZA ŽENE, ŠTO REČE SOOKII na Vukajliji.
 
   

Slika dana: Tri puta LADY - Lady Gaga, Gvadalupe i Sloboda

 

 

 

Lady Gaga Link. Kako je vidi Summerforever Link. Obucite se u Lady Gagu Link. Knjige posle Lady - Ko je ta devojka Link ka knjizi.  
 
   

Slike HDR kvaliteta pomoću Qtpfsgui

 

 

 

Qtpfsgui (izgovorite ovo brzo ako možete) je program koji omogućuje korisnicima Linuxa da kreiraju super realistične slike High Dynamic Range (HDR kvaliteta) bez potrebe za većim programom kao što je na primer GIMP. Međutim, Qtpfsgui nije editor slika sam po sebi - on samo nudi specifične alate za spajanje različitih ekspozicija iste slike u HDR sliku, zato ako ste fotografisali iz ruke ili treba da poravnate jednu od vaših slika iz bilo kog razloga, Qtpfsgui nije alatka za taj zadatak. Qtpfsgui radi sa JPEG, TIFF i RAW formatima, ali budite pažljivi ako editujete bilo koju od ovih slika pre nego što je unesete u Qtpfsgui, pošto se on oslanja na podatke o ekspoziciji u EXIF tagu kako bi pravilno HDR-ovao vaše slike. Nathan Willis je na Linux. com pokrio još dosta toga Qtpfsgui može da uradi, a kopiju ovog programa možete da skinete sa SourceForge web sajta.
 
   

Slike za uglove u sobama ali i na ulici

 

 

 

Fotografija u okviru. Okvir se ne završava tamo gde zid prestaje. Okvir se nastavlja iza zida. Okvir je ugaoni. U stanu, ali može da izađe i na ulicu, jer su ulice pune kuća sa uglovima: Budite prvi u svojoj ulici ko će imati ovakav okvir. Ne stavljajte samo na Internet svoje fotografije. Izvor - Protojojo Store. Jer se najlepše uspomene kriju iza ugla. Još dobrih proizvoda iz prodavnice.
 
   

Smashing magazin i besplatne pozadine kalendara za april 2011 u 35 verzija

 

 

 

35 besplatnih pozadina Smashing magazina "Spring is finally here with its sweet Sakura’s flowers, which reminds me of my trip in Japan last year. Pray and support Japan !" Designed by Laurence Vagner from France. "Blooming tulips- a sign that spring is truly here. " Designed by Britt Wilcox from USA. "Enjoy the first warm sunrays in April! (at least in Middle Europe). " Designed by Marco Palma from Italy/Germany. "April showers bring May flowers and umbrellas. This is my daughter posing under the greenery. " Designed by Kerry Shellborn from Canada. "Everyone gets a chance to play the fool this coming April’s Fool. " Designed by Siewhui from Singapore. Designed by Pietje Precies from The Netherlands. "These scissors have made a trap in a quite recursive manner. It`s not supposed to blow your head out of laughing, but when it puts a smile on your face it`s just fine :). " Designed by Marek Chrenko from Slovakia. "A cheeky poster bunny just couldn’t resist the tempting easter egg. " Designed by Isis from Malaysia. "The wallpapers consist of about 5000 genuine, original, most beautiful twitter icons harvested over a period of time on twitter. The wallpaper sized 2000×2000 consists of all 5000, the rest fit less. " Designed by Agnieszka Anna from USA. KOMPLETNA LISTA SA IMENIMA AUTORA, POZADINAMA SA ILI BEZ KALENDARA.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272