Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Audio, Multimedia, Video

Ukupno: 390, strana 19 od 20

Video: Kako do kvalitetnog HD Videa

 

 

 

Izvori na webu postoje. Rastu velikom brzinom.   Pobrojaćemo samo neke: 1. Apple. Od muzičkih spotova, filmskih trejlera, pa do sadržaja kao što su: 18 skulptura zvuka, koje možete da birate u nekoliko varijanti kvaliteta, sa rezolucijama 853x480 gde je fajl veliki 24. 9 MB do one 1920x1072 sa fajlom od 67,1 MB  2. Hulu. Video sa kojim upoznajete sve kvalitete i prednosti HD formata. Na primer, možete da odgledate i trejler za poslednjeg Bonda "Zrno utehe". Kompletan spisak vidite na webu.
 
   

Video: Kako je Rembrant na svojoj slici ostario - Novo na Youtube

 

 

 

Tako je i kreator ovo videa, od Rembranta u mladosti do Rembranta u starosti, kreirao video koji prikazuje lagano starenje, lagano menjanje oblika, lagano, ili baš i nije lagano. Neko se seća rembranta u mladosti, a neko onog sa poslednje slike. Link.
 
   

Video: Kako nacrtati Voltrona - Novo na Youtube

 

 

 

Na početku vidite Roberta Burdena pored platna, a onda samo platno i Voltrona koji se kinđuri.   Menjaju se boje, oblici.   Link. Voltron na Wikipediji. Oficijelan sajt Voltrona.
 
   

Video: Kamera u suši baru u Japanu - kako da sebi i drugima popravite raspoloženje

 

 

 

Kamera snima u suši baru Reakcije ljudi: Ćao tebi koja me snimaš. Ovo je odlično. . . . Onda je kamera otkrivena u kuhinji. Nastavila se da snima. Hvala za odličnu ideju i realizaciju. U restoranu u Hakaidu je jestivo i veselo. (Hvala pattora911). Da li je ovo mesto za rezervni točak ili za prevoz hrane Link. Knjiga za vas: Šta nas čeka - II izdanje Poglavlje: Stiven Kitridž Kaningem: O barmenima 63  Link ka knjizi.  
 
   

Video: Mister Bin vam pokazuje kako možete da obradujete svog medu...

 

 

 

Pogledajte video. Na sajtu: Life in The fast Line, odgovaraju na pitanje, kako to Deda Mraz stigne da svakom detetu donese poklon. U Portugalu je oboren svetski rekord sa 14000 Deda Mrazeva: Na Top Tenz: 10 najgorih filmova o Deda Mrazu.   Još malo dana je ostalo u 2008. godini, ali mnogo u onim godinama koje dolaze.
 
   

Video: Ovo je Japan

 

 

 

This is Japan! kreirao Eric Testroete postavio na Vimeo. Slike koje se smenjuju na Flickr mogu da se vide bez stresa, ako vam je ova brzina menjanja uznemirujuća. Softver koji je koriščen je Vegas. Da bi se sve fotografije UHVATILE Erik je koristio Pentax k20d. Šta vidim na vašem licu, osmeh? Pogledao sam ga 5 puta i uvek video neko druge slike. Plan ne postoji. Odlazak u Japan sa jednom namerom, a onda počinje da se priča neka druga priča. Ali, ipak priča. 6 sličica u sekundi. Knjiga za vas: PremierePro 2 praktične vežbe Link za detaljne podatke i naručivanje. Ljudi se povezuju preko videa, kako nam poručuje Vimeo.
 
   

Video: Posetite najhladniji grad na svetu

 

 

 

Da li je temperatura od -63 stepena Celzijusa dovoljno niska? Ali, stanovnici žive svoje živote, prilagođene takvoj temperaturi:   Da se ne biste izgubili, evo i mape: Putokazi na kraju sveta, da ne odete tamo gde niste želeli da stignete: Kada se gleda fotografija i nije toliko hladno. Knjiga posle beline - Beli tigar Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Video: Star Wars Simon Jansen's Asciimation

 

 

 

Simon Jansen vam predstavlja:   A, sada video Ratovi zvezda iz ugla 3-godišnje devojčice. Preko 10 miliona gledanja i preko 17000 komentara. Komentari više ne mogu da se dodaju. Šta tu ima još da se komentariše:
 
   

Video: Temu iz filma RAT ZVEZDA kao orkestar je otpevao ...

 

 

 

Poslušajte ovo pevanje jednog glasa u višeglasju.   Bravo. Još videa.
 
   

Video: Ubrzavanje i usporavanje kao prava hemijska reakcija života

 

 

 

"I am The Morning" je novi video koji je foogawz postavio na Video.  I Am The Morning from foohgawz on Vimeo. Kako rad naučnika može da bude uzbudljiv, vruć. Koje boje stvara vaš ulazak u prostoriju? Kojom bojom neko boji svoj um kada vas vidi na drugoj strani ulice?
 
   

Virtuelni Berlinski zid - Da su nekad postojale video igre ne bi ni bilo zidova

 

 

 

Virtuelni Berlinski zid Umesto da ga ruše, igrica se samo izbriše iz kompjutera. Itd. . . . .   Link.
 
   

Volkswagen i in-dash plejeri

 

 

 

Pošto digitalni muzički plejeri postaju sve prisutniji, Volkswagen AG je ponudio stereo komponentu koja omogućava vozačima da priključe sve vrste prenosivih digitalnih plejera - ne samo iPod – i upravljaju muzikom i podcsast emisijama na displeju digitalne komandne table (dashboard). Mada će in-dash CD plejeri još dugo opsati, izgleda da su digitalni uređaji sa USB konekcijom budućnost. Zbog toga Volkswagen, najveći evropski proizvođač automobila, pravi USB konekciju na svojim modelima Golf, Golf Plus i Touran, a sledeće godine će to uraditi i na svim ostalim modelima. Potrebno je samo priključiti uređaj u konzolu ugrađenu na sredini naslona za ruku. Opcija postoji u dve varijante, jedna za iPod, a druga za ostale plejere sa USB portom. Takođe, na međunarodbom sajmu automobila, Mazda je predstavila svoj novi koncept. Vozači umesto ključa koriste specijalni USB uređaj da zaključaju, otključaju u pokrenu auto. Na uređaju mogu da se nalaze i vaše omiljene pesme.
 
   

Vrste MP3 plejera

 

 

 

MP3 plejeri sa hard diskomMP3 plejeri zasnovani na hard disku su tipično veći i teži od konkurentnih zahvaljujući činjenici da sadrže u sebi hard drajv većeg kapaciteta. Međutim, to je najverovatnije njihova jedina mana. Ovi MP3 plejeri obezbeđuju najveće kapacitete skladištenja od svih MP3 plejera, deset gigabajta ili više. Pošto se deset gigabajta grubo poklapa sa 2,900 MP3 pesama, većina korisnika kupuje ove plejere zato što na njih može da stane njihova čitava MP3 kolekcija. Međutim, ako tražite MP3 plejer koji ćete nositi sa sobom na trčanje ili na rekreaciju, možda ovo nisu MP3 plejeri koji vama trebaju. Bilo kakav nagli pokret može da dovede do toga da interna mehanika hard diska preskoči deo pesme ili celu pesmu. MP3 plejeri sa mikro hard drajvom MP3 plejeri zasnovani na mikro hard drajvovima su slični svojoj velikoj braći, plejerima zasnovanim na hard diskovima, osim što su malo manji, kako fizički tako i u internom kapacitetu skladištenja. Ovi MP3 plejeri mogu da prime do šest gigabajta MP3 fajlova, što se grubo poklapa sa 1,700 pesama. Zahvaljujući tome što imaju pristojan kapacitet skladištenja, ovi MP3 plejeri su osvojili srca mnogih konzumenata zbog svoje male veličine i male težine. Međutim, i ovi plejeri su poznati po tome da znaju da preskoče numeru ako su izloženi naglim pokretima. Pored toga, i hard drajv i mikro hard drajv zasnovani plejeri često sadrže punjive baterije koje ne mogu da se zamene sa novim baterijama, već samo mogu da se pune. Ako je mala veličina i solidan kapacitet ono što vam treba, onda bi ova vrsta MP3 plejera mogla da vam odgovara. MP3 plejeri sa fleš memorijom Ako nijedan od opisanih filtera ne odgovara vašim potrebama, MP3 plejeri zasnovani na fleš memoriji će možda odgovarati vašim potrebama. Ovi ultra kompaktni MP3 plejeri malog kapaciteta ne sadrže delove koji se pomeraju i samim tim, nikada ne preskaču muziku. Još jedna prednost ovih plejera je to što im njihova veličina i nepostojanje delova koji se pomeraju omogućava da koriste mnogo manje energije, što dovodi do toga da će vam baterije mnogo duže trajati. Takođe, ovi plejeri skoro uvek koriste promenljive, potrošne baterije, što vam omogućuje da stavite nove baterije ako se vaš MP3 plejer ugasi usred slušanja. Međutim, MP3 plejeri zasnovani na fleš memoriji imaju kapacitet koji ide od 32 megabajta (grubo oko 10 pesama) pa do dva gigabajte (grubo oko 570 pesama. Zbog toga, većina korisnika sa velikom kolekcijom MP3 muzike beže od ovih MP3 plejera, ali zato sportisti znaju da cene ove robustne uređaje. U okviru ove tri vrste MP3 plejera postoje varijacije. Tako neki MP3 plejeri imaju male ekrane koji mogu da prikažu sliku i video klipove skladištene na uređaju. Opet neki drugi plejeri imaju funkciju za snimanje glasa i njegovo kasnije reprodukovanje.
 
   

Vudi Alen voli žene i mi volimo Skarlet, i Vol-ija i Hita Ledžera

 

 

 

Evo nekoliko isečaka iz filmova koje ćemo gledati još koji put, još koju godinu. Skarlet Johanson i Penelope Kruz i . . . u filmu Viki, Kristina i Barcelona: Pored plesa u mračnoj komori, u mračnom svemiru, svemirski ples, Vol-i (Voli me, ne volime, volime): Na kraju, vratimo se na Zemlju, stvarnim ličnostima, Betmenu, i Hitu Ledžeru: Da li biste videli jedan magični trik? Ostale scene koje su nam, vam, ostale u sećanju.  
 
   

Wolverine - prvi letnji hit - slike i sličice

 

 

 

Wolverine prvi letnji hit Link. Meksička premijera za obračun sa svinjskim gripom Meksiko Siti je blokiran. Grad apeluje na ljude da ostanu kod kuće. Škole su zatvorene. Ali glumac dolazi na premijeru. Osmeh na licu: Gde su te svi. . . . ? Link. Halle Berry daleko od svinjskog gripa Wolvorine u kazanu za kuvanje čvaraka Link. Kućna varijanta Wolverine Obucite mobilni sa Wolverine   Link. Wolverine na Amazonu Link. Na IMDb Link.    
 
   

WordPress.tv je vaš video resurs za sve što vas interesuje o Wordpressu

 

 

 

Wordpress. tv ili video uputstva za one koji su svoje sajtove pokrenuli na Wordpress platformi. Na primer, jedno od prvih uputstava je Kako da napišete i publikujete neki post. Članci koje biste valjalo da pročitate: Ako vam se WordPress 2. 7 ne sviša, promenite ga. Upozorenje: WordPress  2. 7 deoba komentara koja duplira sadržaj. Uskoro će se pojaviti WordPress 2. 7 i SQL Anywhere 11.  
 
   

Yahoo! će kompenzovati kupce DRM zaštićene muzike

 

 

 

Klijenti zatvorenog Yahoo! Music Store-a, počujte me! Samo nekoliko sati nakon što je Yahoo objavio da gase svoje servere za prodaju DRM zaštićene muzike, javio se portparol YAhoo-a i izjavio da ne treba da brinete da ćete biti prevareni. Prema Carrie Davis-u, kupci "će biti kompenzovani za iznos koji su platili za muziku," i nastavio sa izjavom da Yahoo "još nije odlučio kako će to biti odrađeno, ali će kupci svakako biti obeštećeni. " Neke od mogućnosti uključuju povraćaj novca potrošenog na muziku, ili dobijanje MP3 verzija zaštićene muzike. Na žalost, nema nikakvih informacija o tome kada će kupci dobiti nazad pare koje su potrošili na muziku koju mogu da slušaju samo na uređaju za koju su je licencirali.
 
   

Yahoo! Music Store gasi svoje DRM servere

 

 

 

U potezu koji sigurno nikoga nije iznenadio, Yahoo! je objavio da gase svoje Music Store DRM servere sa ključevim za licenciranje tačno 30. septembra. . . sprečavajući tako kupce DRM muzike da slušaju muziku koju su kupili na bilo kom računaru. Ikada. Jedini način na koji će kupci DRM muzike moći da slušaju DRM muziku koju su kupili je da narežu pesme na CD a onda ih ripuju nazad na računar - dobijajući tako najgori mogući kvalitet. U normalnoj situaciji, mi bismo očekivali masivne proteste u vezi ovakvog poteza, ali imajući u vidu beznačajnu ulogu Yahoo! Music Store-a, najverovatnije neće doći do oluje kakvu je Microsoft morao da preživi. Bez obzira na sve, ovo nas je još jednom podsetilo na neuspeh DRM-a u celini, a ljudi koji su bili toliko glupi da kupuju ovakvu muziku dobili su još jedan šamar. Nije da ih preterano žalimo.
 
   

YooouuuTuuube - Želite li da vas Alisa hipnotiše

 

 

 

Alisa nas hipnotiše u Zemlji čuda Putuje i menja se svaki okvir u kom se prikazuje Alisa u Zemlji Čuda. Muzika ne prestaje. Ponavlja se. Evo samo jednog malog ekrana: Pogledajte pa nam se javite. Ako možete. LINK.   Nastavak priče - Kreirajte svoj ekran ponavljanja LINK - LINK - LINK Otvoriće se sledeći ekran: Unesite sledeći URL. Kliknite dugme DO THIS. Počinje. . . . . . . . . . . . . . . . .  
 
   

YouTube daje još para korisnicima

 

 

 

U maju ove godine, YouTube je počeo proces deljenja svog bogatstva i plaćanja svojim top korisnicima za njihove jedinstvene video sadržaje.  Još specifičnije, prihvatili su 100 partnera u svoj YouTube Partner Program, koji su uspeli da zarade veoma pristojne pare (po izveštaju hiljade dolara mesečno). YouTube je odlučio da proširi program i sada će više ljudi moći da dobiju deo Google-ovih para.  Na žalost,  ovaj konkurs je otvoren samo za one u SAD-u i Kanadi. Takođe svi koji smatraju da njihovi radovi mogu da donesu zaradu treba da prođu kroz proces prijavljivanja i naravno, neće svi koji se prijave biti prihvaćeni. To znači da oni koji prethodno nisu bili deo programa a imali su veliku posećenost sada mogu da počnu da zarađuju pare. U objavi za javnost, YouTube kaže “mi mislimo da je važno da se nagrade naši najposvećeniji članovi: oni koji redovno aplouduju originalni sadržaj na YouTube. ” Tako da ako redovno aploudujete sadržaj na YouTube i imate “značajnu publiku,” postoji šansa da ćete biti prihvaćeni u program. Nema informacija da li će ovaj konkurs biti proširen i na korisnike koji imaju manji saobraćaj, ali smo saznali da će ova ponuda uskoro biti proširena i na druge države. Evo šta treba da uradite da biste konkurisali za partnerstvo sa YouTube-om: Vi kreirate originalni video materijal koji je pogodan za onlajn streaming Vi posedujete autorska prava i prava na distribuciju celokupnog audio i video sadržaja koij aploudujete - bez izuzetka Vi redovno aploudujete video sadržaje koje gleda na hiljade YouTube korisnika I kao što smo već rekli, živite u SAD-u i Kanadi Celokupan formular možete ovde da nađete, a kao što ćete videti traže se samo generalne informacije. Imajući u vidu da Revver i Metacafe nude slične programe već jedno vreme, vreme je bilo da i YouTube pokrene ovaj program. Stvarno im je trebalo mnogo vremena da pokrenu ovaj program a još više im je trebalo da ga otvore za više ljudi. Ono što mene zanima je koliko će još ljudi uspeti da zaradi pare od svojih video sadržaja, pošto YouTube nije dao nikakve informacije u vezi toga. Adresa za prijavljivanje: http://youtube. com/signup?next=/partners
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272