Vesti – Zaštita i sigurnost

 

Ukupno 85 – Strana 3 od 5

 

41. Izdat je Endian Firewall 2.1.2

Endian tim je predstavio juče novu verziju (2.1.2) njihovog Open Source Endian Firewall Community Edition-a koji donosi SATA podršku i novog čarobnjaka koji će se pojaviti posle instalacije, tako da možete da podesite root lozinku. Pored toga, ova nova verzija nudi mogućnost vraćanja rezervne kopije direktno posle instalacije i blokiranja ulazeće konekcije koja dolazi kroz VPN (Virtual Private Network).

 

42. Kako da vaš računar ostane bezbedan - 5. deo

Nastavljamo seriju o bezbednosnim programima za vaš računar.

 

43. Kako zaustaviti hakere tinejdžere

Jedan od glavnih razloga zašto je „klince” hakere lakše zaustaviti od njihovih starijih, profesionalnih kolega je zato što su mađi hakeri željni određenog nivoa slave i popularnosti.

 

44. Kaspersky razvija antivirus za mobilne telefone

Kaspersky razvija antivirus za mobilne telefone

 

45. Kaspersky – jedan od najboljih

20. juna ove godine, Kaspersky Internet Security 7.0 i Kaspersky Anti-Virus su primili Certified for Vista logo od Microsofta. To samo potvrđuje ono što većina korisnika Kaspersky programa već znaju: Kaspersky je jedan od najmoćnijih i najpouzdanijih antivirusnih programa na tržištu danas. Ovo novo priznanje će samo potvrditi reči direktora Kaspersky Lab-a, Nalalya Kasperskog: “Mi smo počastvovani što su eksperti u Microsoftu potvrdili superiorni kvalitet i stabilnost nove generacije Kaspersky Lab proizvoda. Pošto je razvijena sedma verzija proizvoda za kućne korisnike sa karakteristikama i novim funkcijama koje imaju u vidu Windows Vistu, bio je očekivano uspešan završetak Veritest testiranja – mada bez obzira na sve ovo su odlične vesti”.

 

46. Koliko vrede vaši pokradeni podaci?

Mislite da su vaši lični podaci neprocenjivi? Naravno da mislite. Ali sve ima svoju cenu, čak i podaci o vašem ukradenom računu u banci.

 

47. Koristite lozinku i mislite da je sigurna, ipak proverite

Vrata postoje da bismo se malo zaštitili od slučajnih prolaznika. Na netu, ta vrata su lozinke koje nas štite od onih koji bi da nas rasture.

 

48. LinkedIN – Prevara 419

Eksperti iz SophosLabsa, Sophos-ove globalne mreže centara za analizu virusa, spyware-a i spama, upozorili su na opasnost povezivanja sa ljudima koje ne poznajete preko web sajta LinkedIn. Novi izveštaji ukazuju na to su sajber kriminalci okupirali LinkedIn.

 

49. Mesta na Zemlji koja izgledaju kao da su sa druge planete - Oddee

Nije sve kao u našem komšiluku. Nije sve kao na mestima gde smo bili. Na Zemlji postoje mesta koja izgledaju nestvarno, fantastično, zastrašujuće, lepo...

 

50. Microsoft je izdao dve sigurnosne zakrpe za Windows

Microsoft svaki mesec izdaje kolektivno sigurnosne zakrpe za Windows operativne sisteme. Nisam veliki pristalica ovakvog pristupa jer bih se osećao sigurnije i bezbednije ako bi izdavali zakrpe čim su spremne za izdavanje, što bi zaštitilo računare i skratilo vreme u kojem zlonamerni korisnici mogu da iskoriste ove ranjivosti.

 

51. Microsoft nadgrađuje Windows Live OneCare

Microsoft je tiho predstavio nadgradnju za Windows Live OneCare. Nadgradnja je bila dostupna istovremeno sa Windows Vistom krajem januara 2007. godine. OneCare predstavlja Microsoftov mali korak u bezbednosnu industriju. I dok ide direktno protiv velikih imena kao što su Symantec, McAfee, Sophos i Kaspersky, kompanija iz Redmonda nije imala lak put. U stvari, od pvih koraka u novoj branši, njegova prisutnost i budući uticaj na tržište bezbednosti bilo je podcenjeno od strane starih antivirusnih vukova.

 

52. MSN muzička prodavnica se gasi, a DRM muzika postaje neupotrebljiva

Microsoft je juče objavio da od 31. avgusta 2008. godine više neće izdavati ključeve za licenciranje pesama koje su kupljene od MSN Music niti će autorizovati dodatne računare.

 

53. Naučite sve što ste hteli da znate o virusima

Ovaj članak smo namenili onima među vama koji vole sami da istražuju i sami uče. Naravno, biće vam neophodno poznavanje engleskog jezika i puno strpljenja. A za ostalo smo se mi postarali.

 

54. Neuspeh "najboljih" antivirusnih programa na VB100 testu!

Virus Bulletin je napravio još jedan test “u divljini” kako bi video koliko od postojećih antivirusnih rešenja može da uhvati sve poznate viruse koji su ih napali. U normalnoj situaciji, od više od trideset aplikacija 5 ili 6 bi bile neuspešne, ali ovog puta 50% programa za zaštitu od virusa je pokleklo pod napadima.

 

55. Nezadovoljna radnica je izbrisala fajlove vredne 2.5 miliona dolara

Kada je Marie Cooley naišla na oglas u kojem se traži radnik za posao čiji opis je bio identičan poslu koji ona obavlja, bila je sigurna da će uskoro dobiti otkaz. I zato je odlučila da se osveti.

 

56. Norton Ghost 10

Symantec je predstavio svoj novi softver za rezervnu podršku, Norton Ghost 10.0.

 

57. Norton Internet Security

Ključne osobine novog Norton programa za Internet zaštitu.

 

58. Nove Phishing e-mail taktike

Ovi e-mail-ovi su danas sasvim uobičajeni i samim tim više nemaju isti efekat kao pre. Drugim rečima, sve manje korisnika pada na ove phishing e-mail-ove koji će vas, ako kliknete na linkove u njima, odvesti direktno na stranice sa Trojancima ili lažne web sajtove, umesto do zakrpe za ažuriranje. Međutim, sada se pojavila nova vrsta phishing e-mail-ova.

 

59. Novo oružje u borbi protiv napadača - baterijska lampa?

U pobunama i haotičnim situacijama, policija često koristi tejzere, gumene metke i sprej sa paprikom za kontrolisanje situacije i rasterivanje izgrednika. Ali možda će se uskoro pojaviti novo oružje u policijskom arsenalu: "hi-tech" baterijska lampa koja ima razarajući efekat na napadača.

 

60. Opasan Trojan koji se isporučuje emailovima

Generalno gledano, email spem je ekstremno opasan zato što može da sadrži zlonamerne fajlove koji mogu da izvode napade preko ranjivih sistema. U prošlosti, postojali su izveštaji o brojnim problemima koje su izazvali spemovi, neželjene poruke koje su mogle da izazovu čak i «smrt» računara. Ove nedelje, Internet je otkrio još jednu pretnju za sve vlasnike emaila nakon što su brojne poruke pokušavale da inficiraju računare pomoću Trojan.Peacomma.

 

Strane:
1 2 34 5