Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Internet

Ukupno: 1170, strana 44 od 59

Sajt koji možda niste otkrili - Namepedia

 

 

 

Vaš kum, roditelji, ili ko vam je već davao ime nekad je mislio na sebe, kada je vama davao ime, a, ponekad je mislio i na vas. Po Dušanu Radoviću, najbolje bi bilo da se sačeka da dete poraste pa tek onda da mu se da ime, ali svet je napravljen drugačije. Prvo ime, pa posle čovek. Ako želite da saznate šta znači vaše ime, i koje slavne ličnosti su se baš kao i vi zvale ili zovu, posetite Namepedia. Namepedia vam daje značenje imena, kao i istoriju imena, regionalno, ili slično značenje, i prevod za skoro svako ime. Knjiga posle imena - Na reci kod "Dve ptice" Link ka knjizi.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Navify - Wikipedija koja uključuje sliku, video i komentar

 

 

 

Wikipedia - tekst, slike i video Ako vam je potrebno više infomacija o određenoj osobi, ili na primer posetite Navify. Navify će svojim rezultatima Wikipediju učiniti boljom. U pojam za pretraživanje ukucajte: Twitter. Dobili ste kombinaciju Wikipedije, slika i videa sa interneta. Istražite slike i video koji pripadaju pronađenim rezultatima. Javite nam za prve utiske.  
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Notify.me - sa mojih omiljenih sajtova ono što mi treba

 

 

 

Servis Notyfy. me vas obaveštava o svim novostima sa sajta koji redovno posećujete. Sva ažuriranja možete da dobijete sa Facebook-a, LinkedIn-a, ili Evite, na različite načine: - SMS-om - Emailom Ono što je najbolje je da svoje interesovanje možete da ograničite na samo određene teme, ili oblasti. Registracija je obavezna. Nakon registracije, potrebno je da email koji dobijete od Notify. me verifikujete. Posle toga pokreće se čarobnjak koji od vas može da traži broj mobilnog telefona na koji će vam se slati SMS. Novosti stižu i na IM. Na raspolaganju su: Sledeći ekran služi za unošenje Feed-ova. Ako već koristite ovaj servis, javite nam svoja iskustva. Knjiga kao podsetnik - Milenijum u Beogradu Link ka knjizi.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - PDF magazini - arhitektura, kompjuteri, muzika, fotografija

 

 

 

Sajt koji danas predstavljamo je pdf-mags. Sajt je kreiran kao info baza za magazine u pdf fotmatu koji se kreiraju širom sveta. Ukoliko imate svoj pdf magazin, i urednik ste javite im se. Današnja fotografija, NIZ REKU, je uzeta iz pdf magazina bitFUUL #1. U bazi trenutno postoji 175 besplatnih pdf magazina. AA, #2, ako znate španski i volite umetnost, crtanje, ilustraciju Beplatan pdf magazin: AA Broj 2: I u njemu: Arhitektura - Wonderland broj 3 Link za preuzimanje besplatnog magazina. Linux - Full circle Magazine broj 22 Link za preuzimanje. Pogledajte, i preuzmite svih 175 najnovijih magazina. Uživajte.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - PenCake - kreirajte sami eCards

 

 

 

PenCake je web aplikacija koja vam omogućava da jednostavno  i lako nacrtate i pošaljete e-čestitke. Možete da izaberete boju za e-čestitku, da ubacite oblike i  tekst, da promenite debljinu četkice i još puno stvari. Kreirajte i pošaljite e-čestitke svojim prijateljima i  rodbini. Ceniće je mnogo više nego već kreirane čestitke koje se nalaze na  webu. Adresa: PenCake
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Pictaculous

 

 

 

Pictaculous je alatka za ekstrahovanje boja iz slika. Ova alatka vam  omogućava da ekstrahujete paletu boja iz bilo koje slike. Ona vam daje set boja  koje su sadržane u slici zajedno sa heksadecimalnim kodom svake boje.   Daunlodujte kreirane boje kao Adobe Swatch fajl (. aco) na računar ili kliknite  i pošaljite rezultat na vaš email. Adresa: Pictaculous
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Pinball blog - kada ste poslednji put igrali fliper

 

 

 

Fliper Elektronska fliper mašina napravljena 1995. godine. Izvor Wikipedija. The Pinball Blog Mašine, ljudi, događaji. . . Da li ste igrali fliper pod vodom? Link. Sajt The Pinblaa Blog postoji već treću godinu. Poziv na svetski šampionat Link.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Power Plugs - vrste utičnica koje se koriste širom sveta

 

 

 

Da li planirate  da nosite vaš laptop na odmor? Ako planirate, verovatno želite i da proverite  koju vrstu utičnica koriste u zemlji u koju putujete. Svi EUROCOM  laptopovi dolaze sa AC adapterima koji se prebacuju između 110V i 240V što  omogućava upotrebu laptopa bilo gde u svetu. Međutim, možda nećete moći da  upotrebite adapter vašeg laptopa u inostranstvu tako da ćete možda trebati da  kupite novi adapter pre nego što krenete na put. Pogledajte ovu  web stranicu, gde ćete pronaći mapu sa vrstama utičnica koje se koriste u  zemljama širom sveta. Adresa: PlugsMap
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - SampleResumeTemplate

 

 

 

Ako nemate puno vremena a želite brzo da kreirate  jednostavnu prezentaciju, pogledajte uzorak šablona koji se nalazi na SampleResumeTemplate. net. Veoma je jednostavan za upotrebu, ima lep razmeštaj i omogućava  vam da ga brzo prilagodite i unesete vaše podatke. Jednostavno daunlodujte date fajlove i podesite glavni fajl (/srt-resume. html)  tako što ćete uneti informacije. Kada završite možete da aploudujete završene  fajlove na jedan od servera a zatim dobijeni URL podelite sa poslovnim  saradnicima ili prijateljima. Adresa: www. sampleresumetemplate. net
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Similar Sites

 

 

 

Slični, sličniji, najsličniji - Similar Sites Unesite na primer: www. kombib. rs Šta ćete da dobijete: Možete i da odredite da li je sajt stvarno sličan ili ne, koristeći imperatorov prstić.  Palac gore za jeste ili palac dole za nije. Rezultat možete da delite preko socijalne mreže. Istražujte, može da bude interesantno. Na primer, LDP, kome je slična: Ko je Googlu najsličniji: Na primer, Bing. com je manje sličan Googlu, nego Google Bingu: Probajte, pa nam javite šta ste dobili: Link. Knjiga posle - Kvardrat je sličan trouglu samo ima jednu stranu više Roman o odrastanju. Da li kada odrastete trougao postane kvadrat. Da li je san svakog trougla da postane kvadrat. Link ka knjizi.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Socyberty

 

 

 

Popularni tagovi i pisci Link. Konačan dokaz da vanzemaljci postoje ili ne Mišljene atronauta Edgara D. Mitchella, iz Apolloa 14. Link. Pet načina da nekome kažete da ga volite   Link. Zašto siromašni beže od policije Link. Naravno i strana, današnji dan u istoriji 23. aprila studenti u Americi protestuju protiv rata u Vijetnamu. Godina je 1968. Link.
 
   

Sajt koji mozda niste otkrili - Something Awful - Šta od pravi nas Internet

 

 

 

Tako i Internet, ako ne posećujete slepe ulice, uvek možete da doživite odlične priče, da vidite fotografije od kojih vam staje dah, da kupite knjigu, da stupite u kntakt sa starim prijateljima sa kojima se niste sreli već dugo. Ako dozvolite, Internet od vas može da napravi i budalu. Sajt Something Awful je humoristički sajt koji vam nudi šaljive sadržaje, forume, blogove, članke. Kreirao ga je Richard "Lowtax" Kyanka , ali je ubrzo prerastao lični sajt, i postao mesto svih nas. Logo sajta nije logo neke terorističke organizacije, ali jeste logo sajta koji se bori protiv zaglupljivanja: Baš nas interesuje šta ćete vi da pronađete na ovom sajtu. Probudite svoju mačku Imam košmarne snove. Da će neki glupak da zameni miša na kompjuteru sa nekim drugim uređajem. Kako bi izgledale ptice da su ljudi Da li ovo znači da bodi bilderi imaju ptički mozak? Naravno da ne, jer ni ptice namaju mišiće.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Šta se desilo sa našim ljubimcima

 

 

 

What Ever Happen To. . - uvek se desi Šta se desilo? A, desilo se. Gde su sada? Negde sigurno jesu. Ličnosti koje vas interesuju možete da pretražujete po raznim kriterijumima. Na primer, da li pripadaju šou biznisu, herojima sporta, seksu i skandalima. Na primer Trejsi Lords je nekada davno igrala u porno filmovima kao maloletnica. Danas više nije maloletna. Da li je posetiocima sajta interesantna? Da, jer je strana pregledana pre 500 hiljada puta. Monika Levinski je manje interesantna, iako, na prvi pogled to možda ne biste očekivali, jer je strana pregledana samo preko 200 hiljada puta. Link. Predlog - Gde su i šta rade naši poznanici Nil Armstrong - nekada Nil Armstrong - danas Link. Knjiga posle posla - Pobednik je sam Znamo gde je Paulo Koeljo. A, na mestu pobednika se uvek nalazi neko drugi. Gde su prvi? Uvek na prvom mestu. Link ka knjizi i korpi za naručivanje. 21. jula 2009. - najtviteraši po broju pratilaca Pogledajmo prvog sa liste: Verifikovan račun. Pogledajte broj praćenih i broj onih koji prate ovaj Twitter profil. 3 miliona je pitanje dana. Da li je neko koga volite među prvih 10?
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Talon

 

 

 

Talon je nova onlajn alatka za snimanje ekrana. Pomoću nje možete odmah da snimite ekran skoro  svake web stranice. Talon je alatka  veoma jednostavna za upotrebu i ima puno korisnih funkcija. Postoji tri  načina na koje možete da upotrebite Talon:  Idite direktno  na sajt i unesite URL stranice koju želite da snimite.   Instalirajte  Firefox plagin ili bookmarklet i kliknite na njega da biste snimili stranicu.   Dodajte  aviary. com na početak URL-a stranice koju želite da snimite. Na primer:  aviary. com/http://kombib. rs. Možete da podesite rezoluciju, kvalitet i region snimka  ekrana. Kada je kreiran snimak ekrana možete da ga snimite u Clipboard, desktop  ili negde na internet. Možete da opsecate, menjate veličinu, rotirate, dodajete  efekte i kreirate kolor palete snimka ekrana. Adresa: www. aviary. com/launch/talon
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Tattoodle

 

 

 

Tattoodle - Google, Bing i Yahoo na jednom mestu Link. Da biste promenili dizajn prve strane, kliknite Change Tattoogle Design. Motori, motori, motori Izabrali smo Motorcycles1 dizajn, nakon čega je prva strana izgledala ovako: Druga opcija je još interesantnija. Okvir od porodičnih fotografija Ako kliknete Tattoodle Your Photos, u okvir ćete moži da ubacite i svoje slike, ili slike koje želite, na primer teniserke sa US Opena 2009. Ako želite da pretražujete internet i koristite rezultate koje daje Google, Bing i Yahoo, i to možete. Knjiga posle traženja - Nula Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - TechCrunch - Robot sa iPhone glavom - Nova Twitter home page

 

 

 

Robot sa iPhone glavom iPhone postaje sve pametniji. Za sada može da zameni glavu robota. Uskoro. . . . Link. Nova Twitter stranica   Link. Nova startna Twitter stranica namenja je i onima koji još nemaju otvoren nalog. Ako imate nalog, možete da se ulogujete. Kao prvo pretražite ono što je trend ovoga trenutka. Link.  
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Tiscali slike dana

 

 

 

Žao mi je što ne znam italijanski, ali portal na engleskom nas čeka. Tiscali. co. uk. Šta nas čeka na prvoj strani: Banka Engleske je snizila kamatne stope na 1%. Link koji vam ne omogućava da se zadužite. Ako kliknete na link neke od naših banaka, kod njih nije tolika zima kao u Britaniji, da bi kamata morala da se kreće oko NULE. Slavni blizanci Galerija blizanaca. Ko kaže da ih je teško razlikovati, pa desni ima pocepanije farmerke. Britanski pod duo Bros se rodio 29. septembra 1968. godine. Slika dana Slika dana svakoga dana priča svoju priču. Kako kriza deluje na restorane? Kriza ima ime: Plati-koliko-zeliš. Little Bay Restaurant  je svojim klijentima ponudio da plate onoliko koliko misle da vredi ono što su pojeli i popili: Konbar, vaša usluga će vas koštati danas 250. 00 dinara, pa ćeš sledeći put da budeš malo ljubazniji. Radnici se vraćaju na posao Nakon dva dana nezapamćenih poledica, hladnoće, 6,5 miliona radnika se vraća na posao.   Za naše nezaposlene poledica do zavoda za tržište rada je produžena do jula. Sutra nas čekaju neke nove slike.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Trazzler

 

 

 

Trazzler je servis koji preporučuje destinacije za  putovanja. Servis vam preporučuje jedinstvena putovanja na osnovu  lokacije gde se nalazite, raspoloženju i omiljenih aktivnosti. Sajt vam  omogućava da pretražujete putovanja po regionima, po specifičnim tagovima ili  ključnim rečima. Adresa: Trazzler
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Tržišno rešenje je ponekad rešenja za svakog

 

 

 

Tržišno rešenje Prvo sam pogledao arhivu. Godina je 2006. Ukupno 309 postova.   Indeks bede u Srbiji. Link. Kada pogledamo unazad, videćemo zašto smo došli tu gde smo. Naslovi su takvi, da možemo da isključimo godinu, da isključimo osećanja. Da uključimo svetlo. Iskreno mrzim zemlju jer ona iskreno mrzi mene U tom mailu on opisuje svoje iskustvo sa srpskim zdravstvenom sistemom. Suština je u tome da su njegovo bolesno dete primili u bolnicu sa majkom koja nije imala krevet na kome da spava, da su detetu lekove dali tek posle četiri sata ležanja u bolnici, kao i da naravno u bolnici nema sapuna, toalet papira ili peškira. Takođe, navodi prilično potresnu priču o majci koja nema zdravstveno osiguranje, a došla je sa modrom osmomesečnom bebom koju su hteli da izbace iz bolnice, iako bebe u Srbiji imaju zdravstveno osiguranje po defaultu. Izvor. Nobelovac Brayan Caplan u svojoj knjizi The Myth of the Rational Voter na vrlo uprošćen način objašnjava različite pristupe u tumačenju problema demokratskih sistema. Oni koji misle da je demokratija savršena smatraju da:Demokratija funkcioniše jer vlada radi ono što ljudi želeSkeptici ili oni koji se slažu sa teorijom javnog izbora smatraju da:Demokratija ne funkcioniše jer vlada ne radi ono što ljudi želeBrayan Caplan smatra da:Demokratija ne funkcioniše jer vlada radi ono što ljudi žele Link. Lažni Marks Lažni Marksov citat koji je kružio internetom je dospeo i do Politike, najuglednijih domaćih novina, toliko uglednih da država mora da ima vlasništvo u njima. Boško Jakšić počinje ovim navodno proročkim Marksovim rečima iz Kapitala (i onda jednako kompetentno priča o neminovnosti socijalizma):Vlasnici kapitala i biznisa će kod radnika podsticati i stimulisati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujući ih pri tom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdrživosti. I na kraju ti neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka koje će morati da budu nacionalizovane, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam. (Karl Marks, "Kapital") Link. Tehnologija i magija Jedan od čuvena tri zakona Arthura C. Clarka je "Svaka dovoljno napredna tehnologija se ne razlikuje od magije. "Ovoga sam se setio gledajući prezentaciju Pattie Maes iz MIT Media Labsa, koju je održala na TED konferenciji u februaru. Predstavila je sistem koji se sastoji od veb kamere, malog projektora i mobilnog telefona, a koji služi za. . . Pa, teško je ukratko opisati čemu služi, a oni ga definišu kao "interfejs koji povezuje fizički svet oko nas sa digitalnim informacijama". Link. Ovom blogu ću se vraćati bez obzira koliko daleko odem.  
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - TwitChuck

 

 

 

Da li želite da  budete sigurni da ne pratite Twitter spemere? TwitChuck će vam u tome pomoći. Program vam omogućava da pokrenete brzu proveru za bilo kog  korisnika Twittera i otkrijete da li je on/ona potencijalni spemer. Program  pregleda aktivnosti, pratioce i postove datog korisnika i daje vam detaljne  povratne informacije zašto biste trebali ili ne biste trebali da pratite datog  korisnika. Funkcije:  Identifikuje Twitter spemere.   Obezbeđuje listu razloga zašto biste trebali (ili ne biste  trebali) nekoga da pratite.   Brz i jednostavan pristup. Adresa: www. twitchuck. com
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272