Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Audio, Multimedia, Video

Ukupno: 391, strana 11 od 20

REČNIK - Dolby Surround

 

 

 

Dolby Surround je verzija originalnog Dolby višekanalnog analognog filmskog zvučnog formata – Dolby analog i Dolby SR (Spectral Recording) – namenjena najširem potrošačkom tržištu. Prilikom kreiranja Dolby Surround zvučne podloge (soundtrack), četiri kanala sa surround zvučnim informacijama (Left, Center, Right i Mono) kodiraju se u obliku matrice (matrix-encoding) i snimaju na dva paralelna zvučna zapisa (audio tracks). Ova dva zapisa se zatim prenose na odgovarajući medijum, kao što su video trake, ili se putem TV signala emituju ka slušocima, koji ih pomoću Dolby Pro Logic prijemnika mogu dekodirati i na taj način uživati u originalnom četvorokanalnom surround zvučnom okruženju. Uvođenjem Dolby Digital višekanalnog filmskog zvučnog formata zamenjen je originalni Dolby Surround audio format koji je do tada predstavljao standardnu tehnologiju za reprodukciju višekanalnog zvuka na DVD video plejerima, digitalnoj televiziji i kompjuterskim igricama. Iz najnovije knjige: Rečnik novih tehnologija
 
   

Reklama - Minimalizam će opstati

 

 

 

Minimalizam za Mini  
 
   

River T60 MP3 plejer

 

 

 

River T60 MP3 plejer ne spada u sam vrh ponude jer je moguće naći plejere koji će vam ponuditi mnogo više, ali će im zato cena biti veća. Ono što je najprivlačnije kod ovoga plejera je to što radi sve ono što bi trebao, a isključeno je sve ono što inače ne ulazi u standardne funkcije, čime je cena svedena na minimum. T60 se odlikuje i vrlo kvalitetnim zvukom, što nije nikakva novost za iRiverove plejere. T60 je vrlo zanimljivo oblikovan, dimenzije su mu 65 x 26 x 22 mm, a težina samo 24 grama, dakle reč je o kompaktnom „sviraču” koji će lako stati u džep. Što se podrške za formate tiče, osim MP3-a tu je i podrška za WMA, OGG i ASF. Iako ima ekran sa mogućnosti prikaza 65k boja, na njemu nema mogućnosti prikaza video zapisa što je sasvim logičan izbor jer bi pregled video zapisa na ekranu tih dimenzija bio besmislen. Navigacija kroz sadržaje je vrlo jednostavna zbog ugrađenog Jog Buttona koji deluje kao dosta dobro rešenje za ovakav plejer. Nikako ne treba zaboraviti i vrlo jak FM radio risiver i mogućnost snimanja glasa ili radio programa na internu memoriju. Ovaj model nema vlastitu bateriju, nego se napaja putem jedne AAA baterije koja radi do 19 sati. Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Robert Plant / Novi album Manu chao-a

 

 

 

Robert Plant Robert Plant je potvrdio da će se legendarni Led Zeppelin ponovo okupiti krajem ove godine, makar prema navodima obožavaoca koji je sa Plantom danas proćaskao na ulici. Iako su prvobitno odbačeni navodi o ponovnom okupljanju benda NME javlja da je Plant viđen kako odlazi na sastanak benda. Pročitajte više na adresi: http://www. kontra. org. yu/m-cms/ Novi album Manu chao-a Novi album Manu chao-a „La Radiolina“ naći u prodaji od 10. septembra 2007. godine. Peto izdanje popularnog francusko-španskog izvođača, koji je 2002 godine imao vrlo uspešan koncert u Beogradu, u prvih 7 dana prodaje će biti dostupno SAMO u B92 shopu u Makedonskoj ulici.
 
   

Robosapien

 

 

 

Robosapien RS Media je masivno unapređena multimedijalna verzija Robosapiena, sa gomilom ekstra funkcija i osobina koja se sada može i modifikovati kako bi reflektovao sve što se dešava u vašoj grozničavoj glavi! Kao što sami njegovi kreatori kažu, on predstavlja savršenu fuziju vrhunske tehnologije i softvera za modelovanje ličnosti. Iako se radi o velikoj izjavi oni su u pravu. To je kao da imate dete nad kojim možete da imate potpunu kontrolu! Ovaj robot može da pokreće MP3 i MPEG4 fajlove, a može i da fotografiše i snima filmove dok stupa u interakciju sa okruženjem. Na glavi ima kameru, u grudima kolorni LCD ekran, zaokruženi sistem zvučnika u oklopu, 40 MB interne memorije i slot za eksternu memorijsku karticu.
 
   

Robot koji pleše, ali zašto mnogo liči na gangstere iz 80-ih

 

 

 

Zato i ovaj robot koji je malo nakazan, ima glavu nekog mafijoze. Ovaj video je dodao 30 oktobra DotDotDash. 1,2, i 3 neka počne muzika, a roboto će je već pratiti. Link.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - 5min Life Videopedia

 

 

 

5min - Life Videopedia ako imate 5 minuta da se priključite. Nakon toga možete da ostanete satima na sajtu. Hrana, muzika, igre, roditeljstvo, tehnika, umetnost, kućni ljubimci. . . samo su neke od kategorije u kojima možete da nađete video koji vas interesuje. Danas je objavljen prvi video za Lenovo kompjuter sa dva ekrana. U grupi muzika, pogledajte odličan video, Sviranje gitare - Sweet Home Alabama: U grupi mobilni telefoni, video: Kako da otključate iPhone sa bilo kojom SIM i iz bilo koje zemlje: Prijatno istraživanje. Naravno da je teško takmičiti se sa Youtube, ali servis kakav je ovaj, uz svakodnevno dobijanje novih kvalitetnih materijala, ima svoju budućnost.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - ali pomnoženo sa 400 - Multimedija

 

 

 

OpenJason je napravio odličnu kolekciju. Mi ćemo je samo zagrebati, ali ovde svako može da pronađe nešto za sebe, što ranije nije znao, da otkrije, počne da koristi. The Hype Mashine prati diskusije na muzičkim blogovima. Glomera pronalazi najlakši način da kreirate svoju web televiziju. LyricSpit pronalazi stihove pesama i "music video streaming".  ScreenToaster pronalazi besplatne online screen rekordere. Dorbo ste pročitali na početku, ovo je samo nekoliko sajtova. Posetite OpenJason-a i nađite svoj sajt koji vam nedostaje na spisku od 400.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Auditorium

 

 

 

Auditorium. Pogledajte i uključite se. Postoje brojni načini da se slože kockice. I drugi prikaz: Potrebi su i beta-testeri. Link.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Darao

 

 

 

Kada odete na Darao. tv ceo ekran se ispuni najnovijim sadržajima: Na primer, tu su i Daillymotion i drugi.   Da li vam je dosta videa?
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Džim Keri vam predstavlja sebe

 

 

 

Oko Džima Kerija Jedno lice u sto načija. Malo komuniciram sa vama malo sa vanzemaljcima. Cela naša biografija može da se zapiše u oku. LINK. Knjiga posle glumca - Posle fajronta   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Eksplozije na sve strane - Metacafe/Explosion

 

 

 

Metacafe/Explosions Naravno da je najviše puta viđena:  9/11 North Tower Floor Explodes - Funny bloopers are a click away Knjiga posle rušenja - Tesla, portret među maskama Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Fizy - muzika, video, pretraga

 

 

 

Fizy - pronađi muziku, gledaj i slušaj Preko 75 miliona MP3 pesama, koje se veoma brzo pronalaze. Možete da izaberete i pretragu prilagođenu, na primer Hrvatskom. Od vas se traži da navedete naziv pesme. Otkucali smo naziv pesme Bijelog dugmeta: Ruzica si bila, i dobili spisak sa vremenom trajanja i izvođačem. Izabrali smo Gorana Bregovića. Kliknuli smo i gledati video, nakon čega se pojavio video. Istražujte. Link.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - HowToSayThatName - a, kako se vi zovete?

 

 

 

Nije ni bitno što su teška, već je bitnije da se izgovaraju pravilno. Zato postoji sajt HowToSayThatName koji otkriva kako se neko TEŠKO ime pravilno izgovara. Pred vama je baza podataka koja sadrži audio fajlove pravlnog izgovora nekog imena. Ova baza može veoma da vam koristi ako ste u konatktu sa nekim, a niste sigurni kako se njegovo, ili njeno ime izgovara. Proverite da li se poznatom obraćate kako treba. Knjiga posle - Mati pirinča Link ka knjizi.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Moj svet muzike - može postati svačiji

 

 

 

Na Wikipediji piše: Termin harmonija u muzici ima višestruku upotrebu. Sa jedne strane označava jednu od muzičkih komponenata, dok se drugo značenje odnosi na nauku koja ovu komponentu proučava. Osnovni element harmonije je sazvučje (interval ili akord), pa stoga i nauka o harmoniji proučava vertikalne strukture kao i njihove međuodnose. Na Hrvatskoj Wikipediji piše: Harmonija je riječ grčkog porijekla i u starih Grka označava sporazum, način spajanja ili uravnoteživanja različitosti ili suprotnosti (od harmos = zglob, rame). U njih se taj pojam samo posredno odnosi na glazbu, jer se kroz odnos suzvučnih tonova sagledava kozmička harmonija sfera, tj. harmonija cijelog kozmosa. HARMONIJA. Nekome nešto počne u srednjoj školi, ali se ostvari kasnije. Tekstovi o harmoniji koji će biti interesantni svakom ljubitelju muzike. U kategorijama: “Za radoznale” i “Putovanje kroz vreme”. Naslovna strana: 10. 12. 2008. Naslovna strana danas, 27. 11. 2009. Ako ste neraspoloženi, prvo idite na MALO SMEHA. Ako imate utiske, nemojte ih zadržavati za sebe. Ovo je samo jedan članak sa ovog sajta koga treba posećivati da biste svet videli i nekim drugim očima: Tajna večera: Poznati kompozitor Hendl bio je čovek vesele naravi. Pošto je voleo društvo i muziku, vrlo često je u svom salonu organizovao druženje sa svojim mnogobrojnim prijateljima. Pri ovakvim susretima, obično je za goste (a i za domaćina) bila obezbeđena i bogata trpeza. Na žalost, u jednom periodu svog života, Hendl je imao finansijskih poteškoća. To ga je sprečavalo da svoje prijatelje bogato ugosti, ali ih je i dalje zvao na druženje. Na jednom od takvih okupljanja, Hendl je, usred razgovora, iznenada ustao, izvinio se prijateljima i rekao da hitno mora da ode u radnu sobu, jer mu je upravo pala na pamet jedna muzička ideja, koju mora odmah da zapiše, kako je ne bi zaboravio. Naravno da su njegovi prijatelji to razumeli. Međutim, posle nekog vremena, Hendl se i dalje nije pojavljivalo. Zabrinuti, prijatelji su krenuli da ga obiđu, da vide da li je sve u redu. Kada su ga našli, imali su šta i da vide: Hendl se krišom služio ukusnim pečenjem! Link ka originalu, gde vas čeka i slika dobre trpeze. Učestvujte u muzičkom kvizu Link. Na današnji dan, 27. 11. 2008. Link. Knjiga posle - Bluz šema Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - SecurityTube - Naučite sigurnost iz videa

 

 

 

Osnovno i naprednije sigurnosti Postoje 4 osnovne kategorije kao što su Kodiranje, Alatke, Osnove i Zabava. Naravno, svaka kategorija sadrži podkategorije. Link. Trenutno je najpopularniji video: Instaliranje Windows Viste za 2 minuta Naravno da ćete pronaći ono što vam treba. Možete da i postavite svoj video. Naravno, ako ga imate.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Sound Jay

 

 

 

 Sbi zvučni efekti su dobro organizovani u različite kategorije, kao što su: Link. Većina fajlova je su 16-bitna. Zvučni efekti - gde ih i kada koristite?
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Šta misle muzičari kada ne sviraju - MusicThougts

 

 

 

MusicThougts je mala zbirka misli velikih muzičara. Mary Lou Williams: Trenutno je verzija sajta na 10 jezika. "Put do uspeha je uvek u izgradnji" kao što je rekao Anton Fig. Naćićete i misli ljudi koji su imali šta da kažu, iako nisu muzičari. "Ako se nešto događa vama, ne znači da je interesantno. " Dennis Hopper. Misli.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Web Cams Travel

 

 

 

Planovi za putavanja se menjaju, ali korišćenjem web kamera, možete da putujete i iz fotelje. Internet uvek može da postane početna stanica za bilo koju destinaciju. Ako volite web kamere, ovo je lokacija za vas. Ako potražite mesto koje vas interesuje, na primer, Zlatibor, rezultat je: Preko 9000 kamera širom sveta. Popularni pretrage su: Link.
 
   

Samsung je izdao YP U3 Flash Plejer

 

 

 

Samsung se priključio DAP (Digital Audio Player) tržištu 2005. godine izdanjem svog YP-U1. Oni sada otkrivaju njihovu treću inkarnaciju miniDAP-a. Novi Samsung U3 ima ono što je definitivno nedostajalo U2: USB port. Sada, sve što Samsung treba da uradi za još bolji U4 je da ugradi A2DP Bluetooth (moji snovi, naravno, nije obavezno). Očigledno je da ovaj plejer ide za iPod Shuffle-om, ali mislim da neće imati velikog uspeha osim ako ne bude stvarno jeftin. U3 dolazi u izduženoj formi i i dalje ima iritirajuće i beskorisno plavo svetlo na kapici USB-a. Ipak postoje i neke dobre vesti. Kapacitet mu je 1GB, 2GB i 4GB i podržava MP3, WMA i OGG format muzičkih fajlova. Glavna komponenta je RDS FM radio. Ostale funkcije uključuju ugrađen USB utikač (nije iznenađujuće). Sve u svemu, novi Samsungov YP-U3 je svakako namenjen klincima koji će pasti na njegovu stilizovanu boju ili plavu lampicu u vrhu a ne zbog “jedinstvenih kvaliteta U3-a”. Specifikacije: Kapacitet: 1, 2, i 4 GB Crno beli OLED prikaz od jednog inča RDS tuner 15 sati dug život baterije Dimenzije: 25. 4 x 80 x 11 mm Samsung je rekao da će YP-U3 biti dostupan u Velikoj Britaniji za 2 meseca. Nisu otkriveni detalji o ceni proizvoda.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272