Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Socijalna mreža - Facebook

Ukupno: 135, strana 3 od 7

Komentari na misli Duška Radovića, ali na Fejsbuku

 

 

 

Duško Radović - Beograde, dobro jutro "Ko nema para da živi noću, evo mu dana da životari. " "Tražimo kućnu pomoćnicu koja je radila u boljim kućama da nam priča intrige o njima. " Svako zna makar po jednu misao Duška Radovića, makar i ne znao da je misao Duškova. Ako volite knjige, komplet sve tri knjige za 1750. 00 dinara. NARUČITE. Misli Duška Radovića na Fejsbuku Svakoga dana na Fejsbuku, možete da pročitate jednu misao Duška Radovića. Svakoga dana, skoro 190. 000 osoba kojima se sviđa ovaj profil, čitaju misli, ali i misle. 20. maja objavljena je i sledeća misao: 3331 osoba je izjavila da voli ovu misao. 239 je komentarisalo. Nešto nam pade na pamet: Pošto je danas, 25. maj, da li je Tito tukao svoju decu, nekada, kada je primetio da na njega liče. Nije tukao svoju decu, ali je svakoga ko je želeo da liči na njega, slao na Goli otok. Nekada pisanje ima veze sa temom, nekada nema. Vole komentatori da se takmiče. Vole da se i njihova čuje. Potražite Duška u svom srcu, u knjigama ili na Fejsbuku. LINK.
 
   

MADE IN SERBIA - Istok Pavlović ili istok je na svim stranama sveta

 

 

 

Istok je na sve četiri strane sveta Zahvaljujući Internetu, Istok se nalazi na sve četiri strane sveta. Link. Pročitajte: Kako pravilno menadžovati. . . LINK. Još pročitati: Zašto volimo Fejsbuk. LINK. Kako ljudi biraju prijatelje. LINK. Više o Istoku. LINK. Intervju na Designed. rsNekoliko odgovora:Najbitnije je pratiti konstantno trendove. Ne postoji oblast koja se toliko drastično menja kao Internet. Knjige iz oblasti interneta zastarevaju već dok se štampaju u štampariji. Dok dođu do knjižara, ono što piše u njima je daleka prošlost. Ne sve, naravno. Pa, vremenom sam se izveštio u komunikaciji, u čemu mi je dosta pomogao i NLP koji sam pohađao par godina kod mog coach-a Slavice Squire. Naučio sam da svedem sastanke sa dva sata na 5 minuta, da odmah ošacujem šta klijent zaista želi i "ko se kod njih pita". U novije vreme najdraži projekat mi je igrica "Sastavi svoju vladu". To je najbolji primer kako danas funkcioniše svet sa Internetom i koje su mogućnosti. Igricu sam napravio u svom stanu za nekoliko sati, a dva dana kasnije bio sam intervjuisan sa koleginicom Draganom za udarne termine (večernje dnevnike) na svim domaćim televizijama, i čitao o igrici na naslovnim stranama srpskih novina. Čak smo se i u drugom dnevniku Hrvatske Televizije pojavili sa igricom. Designed. rs
 
   

Manje spama na Twitteru - čistiji nalozi

 

 

 

Twitter i manje spama Iako se radi o smanjenjenju od 1% to je veliki uspeh i manje tvitova koji zatrpavaju svačiji nalog. Link. Manje spama - Više svetla Link.  Bernardi Roing - svetleće skulpture.
 
   

Mlinarev sin neće da melje - Sin Osame Bin Ladena ubijen - Moj sin Janko Tipsarević

 

 

 

Mlinarev sin - Rembrant Sreten Petković je rođen sredinom XX. veka. Rembrant je rođen početkom XVII veka. Pročitajte još i ovaj članak. Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Sin Osame bin Ladena na pogrešnom mestu Sin Osame bin Ladena, Sad, verovatno je ubijen u američkom raketnom napadu početkom godine u Pakistanu, javio je američki Nacionalni javni radio (NPR), pozivajući se na funkcionere obaveštajne službe SAD. Link. Sin se razlikuje od naše dece po tome, što, iako je imao od 25 do 30 godina, nije bio uz roditelje. Tako je svoje roditelje spasio. Janko Tipsarević sin Pavle Tipsarević, otac jednog od naših najboljih tenisera Janka, tvrdi da njegov sin nema nikakve veze sa nameštaljkama u tenisu! Janko Tipsarević našao se pod istragom Komisije za integritet tenisa zbog sumnji da je meč između njega i Španca Oskara Ernandeza, koji je odigran 15. juna na turniru u Štutgartu, namešten. Link. Na kraju ili početku roditelji bliznakinja - Federer i Mirka Ovo su srećni roditelji dvema bliznakinjama. Gde će ih život odvesti? Da li će biti poznati kao deca najboljeg tenisera sveta ikada, ili će Federer biti otac naj. . . .    Majka Mirka. Bez nje bi sve bilo tako. . . .
 
   

Na Fejsbuku smo formirali grupu - Knjižara MI IMAMO KNJIGU ZA VAS

 

 

 

Postanite član grupe na Fejsbuku Adresa grupe: LINK. Grupa je otvorenog tipa i član može da postane svaki ljubitelj knjige.  Na grupi će se pisati samo o knjigama. Najnovijim. Interesantnim. Knjigama koje treba pročitati. Očekujemo vaše predloge Postanite član grupe i dajte predlog. Svaki od prihvaćenih predloga ćemo nagraditi knjigom.
 
   

Navijači se plaše da spavaju u Srbiji - Knjiga posle fudbala FUDBAL

 

 

 

Navijači Slavije se plaše Mediji u Češkoj kreiraju atmosferu straha, a mali broj navijača Slavije će stići u Beograd plašeći se osvete za ono što se „Delijama“ dogodilo u Pragu. Kako sada stvari stoje, oko 80 navijača Slavije stiže u Srbiju. Citiraju se izjave sa navijačkih foruma, koje su često plod mašte i „online“ hrabrosti dece za kompjuterom. Link. Ali se fudbaleri ne plaše. Link ka Slaviji. Na Wikipediji. Kada neko zna da je opasno i dođe, da li je heroj? Da li neko od zvaničnika treba da mu da medalju? Veliki brat će gledati i domaće i goste Link. Uvek se malo suzdržanije čovek ponaša ukoliko zna da ga neko gleda. I ne mora da ga gleda. Knjiga posle utakmice - Fudbal Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

NO SMOKING - cigara ili pištolj ili otrov

 

 

 

Otrov je malo dete za cigaretu Naravno da cigareta ubija sporije. Pištolj je PRAZAN a cigareta puna Pušač za sada ne mora da nosi dozvolu za nošenje cigareta. Kampanja protiv pušenja - Shaun Velka. Knjiga pre i posle pušenja - Glasovi u vetru Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Novi početak Tonija Parsonsa - Sajt novi početak - Novi početak Ane Ivanović

 

 

 

Novi početak - Tonija Parsonsa Toni Parsons vraća se temi koja ga je učinila slavnim: ovo je priča o ljubavi, životu i međuljudskim odnosima. Link ka knjizi i kopri za naručivanje. Sajt koji možda niste otkrili - Novi početak Novi početak  edukacijom deluje u cilju očuvanja osnovnih ljudskih vrednosti i pružanja ohrabrenja i podrške pojedincima, bračnim parovima i porodicama u krizi, a sve u pravcu podsticanja novog životnog entuzijazma zasnovanog na iskustvu i primeni tradicionalnih svetopisamsko-hrišćanskih vrednosti u svakodnevnom životu i radu i u međusobnim odnosima. Link. Novi početak Ane Ivanović Noćas Ivanović igra prvi meč posle povrede na Vimbldonu. Ana favorit protiv Vanije King. Očekuje da ovaj drugi deo sezone bude mnogo uspešniji, nedostaje joj pritisak iz vremena kada je bila broj 1. Ana Ivanović večeras startuje na turniru u Los Anđelesu. Posle pauze nakon Vimbldona  srpska teniserka je željna igre, a nada se da će drugi deo sezone doneti mnogo više radosti. Ana i Verdasko u šopingu. Link. Novi početak Tracy Champan
 
   

Novi prilozi za otkačenu istoriju - Demi Mur u bikiniju - 8-godišnja rokerka Emma

 

 

 

Demi Mur u bikiniju Link. Da li biste rekli nešto o ovome? 8-godišnja rokerka Emma je napisala i izvela "Snow day". 8-godišnja rokerka. Link.   Knjiga posle posla - Otkačena istorija sveta Link ka knjizi.
 
   

Nula - broj od koga beži milijarda - knjiga opasnih ideja

 

 

 

Nula - biografija opasnih ideja Naravno da ne košta 0 dinara. Ali kada platite koliko treba, ostajete dužni 0 dinara. Znači, 0 uvek ima šanse da se pojavi, da postoji Link ka knjizi i korpi za naručivanje. 0 snimaka spuštanja na Mesec NASA je saopštila da je izbrisala sve originalne snimke spuštanja na Mesec ZBOG ŠTEDNJE. Preko 200. 000 snimaka sada  ne postoje. Kada im budu trebali novi snimci, organizovaće novo putovanje, pa će snimati, snimati. . . . Twitter nalog Nula Ovaj profil je zauzet. Morate da izaberete veći broj. Nule uvek prednjače. Twitter Nula. Investicije u našu privredu 0 centi su samo san Link.  
 
   

Obucite Twitter majicu i na ulicu - 30 najbogatijih internet poslodavaca u majicama

 

 

 

@morecambe i Twitter majica Link. @morecambe 30 najbogatijih internet poslodavaca Nisu svi u majicama. Neki su obukli i košulje. Zato nemojte mnogo da se šetate i samo da se šetate.   Link. Napomena autora: Izvinite ako se jednog dana ovde i ja nađem.
 
   

Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg je ličnost godine po izboru magazina TIME

 

 

 

Mark Cukerberg ličnost 2010. godineČestitamo.
 
   

Ovi ljudi su najveća pretnja Fejsbuku ili šta je Instagram

 

 

 

Fejsbuk je popularan jer predstavlja najlakši način da se slike dele preko kompjutera, ali njegova rek rana je što "Fejs" nije i najlakši način da se fotografije gledaju i razmenjuju preko telefona. Fejsbuk je na mobilnom suviše spor. Zato novi projekti, u koje su već uloženi milioni dolara, već napadaju Fejsbuk, pokušavajući da iskoriste njegovu slabost u tom domenu. Istina, Fejsbuk sada izgleda moćno i nedodirljivo, ali tako su svojevremeno izgledali i Frendster i Majspejs, pa su se urušili kada se pojavila društvena mreža brža i jednostavnija za korišćenje.     Jedan od osnivača Instagrama Majk Kriger: On i Kevin Sistrom su smislili način kako da korisnici brže dele fotografije   Najjača pretnja Fejsbuku trenutno je aplikacija za "ajfon" po imenu Instagram, koja je u januaru 2011. godine imala milion, a u decembru već 15 miliona korisnika.   VIDEO > Kevin Sistrom objašnjava kako je Instagram počeo:    Ni Instagram nije savršen. Na primer, na njemu fotografije ne možete da tagujete imenima prijatelja, kao što možete na Fejsbuku. Ali sjajno je što je brz - naročito kada se uporedi sa Fejsbukom. Sa Fejsbukovom aplikacijom za "ajfon" korisnik mora da prođe šest ekrana dok ne podeli sliku, a sa Instagramom samo jednu.   Majk Kriger i Mišel Obama: Prva dama je veliki fan Instagrama   Ovakva situacija predstavlja dugoročan problem za Fejsbuk, jer će već negde sredinom 2013. više korisnika na Internet ići preko mobilnog telefona, nego preko desktopa.  Ako ne bude uspeo da ga reši, Fejsbuk bi mogao da doživi sudbinu Frendstera.   U Fejsbuku su toga svesni i tvrde da njihov tim, zadužen za rad sa fotografijama, jednim od najvećih prioriteta smatra “lakše aploudovanje sadržaja” preko mobilnih telefona. BLIC. InstagramINSTAGRAM.
 
   

POKLANJAMO 10 KNJIGA ZA USKRS

 

 

 

Poklon knjige Poklanjamo 10 primeraka knjige onima koji ostave komentar. Kako da savladate tehnički problem, ako želite da pišete na Internetu? Saveti koji će vam pomoći da se lakše snađete. Knjiga koja već 3 godine pomaže da se savlada prvi korak u kreiranju bloga, vašeg sajta na Internetu. Kako do besplatne knjige Potrebno je da posetite stranu ove knjige. Kliknite sledeći LINK. Kada se nađete na strani ove knjige, ostavite komentar. U sredu, 27. apila ćemo od prispelih komentara izabrati 10 i njiovim autorima ćemo dodeliti 10 besplatnih knjiga. Srećan vam Uskrs.
 
   

Policija Srbije na Twitteru - Ko je prati i koga će da prati

 

 

 

Policija Srbije na Twitteru Prvo je Alo objavio da je MUP Srbije prvi na svetu u odnosu na druge policije po broju objavljenih priloga na Youtube. Onda je Miloš Petrović objavio da je Policija Srbije kreirala profil na Twitteru, ali da ne zna koga će prvo da PRATI. Ko prati Policiju Srbije? Trenutno Policija Srbije nikoga ne prati na Twitteru. KO ĆE BITI PRVI KOGA ĆE DA PRATE? Knjiga posle praćenja - Muzej nevinosti Link ka knjizi.
 
   

Političari se plaše SMS generacije a Patrik Mejer objašnjava zašto

 

 

 

Političari se plaše SMS generacije 1. Kriza može biti politička, socijalna, ili ekološka, tinjajuća ili burna. 2. Lider u oblasti novih tehnologija, ranog upozoravanja i građanskog otpora, jedan je od gostiju dnevnog programa Šer konferencije koja se održava u Beogradu od 7. do 9. aprila, u organizaciji „Stejt ov Egzit“ fondacije i uz podršku OEBS-a. Pred dolazak u Srbiji, pristao je da mejlom odgovori na nekoliko pitanja. 3. Danas stotine pa čak i hiljade ljudi mogu da kreiraju žive mape u realnom vremenu kako bi se shvatilo šta se gde dešava. To ljudima omogućava da se povežu i brže reaguju. 4. Zvaničnici japanske vlade koristiće „ajpede“ sa Ušahidi aplikacijom da šalju informacije pravo sa terena, a jedan od tamošnjih operatera mobilne telefonije obećao je da će pozajmiti 12. 000 mobilnih telefona volonterima. 5. Kao što je rekao jedan egipatski aktivista, „koristimo Fejsbuk da zakažemo protest, Tviter da koordiniramo, a Jutjub da se pokažemo svetu”. 6. Razlog što mnogi autoritarni režimi ukidaju SMS i mobilne uopšte, jer se osećaju ugroženo. LINK.
 
   

Preko 2 miliona stanovnika Fejsbuk Srbije

 

 

 

Fejsbuk Srbija sa preko 2,66 miliona stanovnika Kompletan članak. LINK. Pratite Internet magazin o Fejsbuku. Učestvujte u anketi Kakvo je vaše mišljenje? Podelite ga sa ostalima. LINK.  
 
   

Pretvorite mobilni u navigaciju i navigacija na tabletu sa Google Maps

 

 

 

Navigacija mobilnim telefonomPostoji nekoliko programa koje možete da instalirate na prenosive uređaje. Njih uglavnom kupujete u prodavnicama aplikacija za operativni sistem koji imate na telefonu ili tabletu.  Ranijih godina ti programi nisu bili u nivou klasičnih GPS uređaja, a i sami telefoni su bili slabiji. Sada su mobilni i tableti napredovali, pa je njihova upotreba kao GPS-a olakšana. Brži procesori i veći ekrani omogućili su mnogima da svoje programe za navigaciju na mobilnim uređajima razviju dovoljno da budu čak napredniji od klasičnih GPS navigatora. Naravno, problem je u tome što neki od tih programa mogu da budu poprilično skupi. To dosta zavisi od platforme na kojoj radi mobilni telefon, kao i od toga koliku bazu podataka želite da stavi na svoj telefon.   Za programe koji su vezani za operativni sistem potrebno je pre puta da skinete željene mape sa interneta, posebno ako je reč o inostranstvu, kako ne bi bilo dodatnih troškova putem mobilne mreže. Kada u telefonu imate ubačene mape željenih destinacija, telefon će koristiti samo GPS sensor, čija je upotreba besplatna, tako da nema troškova. Jedina mana kod telefona je ta što su čipovi nekad sporiji, pa se desi se da odlutaju, odnosno izgube signal, ali to se dešava i kod klasičnih GPS navigacija. BLIC. Google Maps na tabletuGoogle Maps se za Android ipsoručuje sa navigacijom. GOOGLE MAPS ZA ANDROID. GOOGLE MAPS ZA ANDROID.
 
   

Prilog za otkačenu istoriju - Pisanje udžbenika istorije pobednika i smenjenih

 

 

 

Pisci udžbenika istorije su pobednici Ako ste na čalu Zavoda, onda ste pobednik. Pobednici pišu istoriju. Dok ne dođu neki drugi. Onda i pišete udžbenik, ali ga ne objavljujete u Zavodu, jer se to malo kosi sa moralom. Ako više niste na čelu Zavoda, onda možete da objavite udžbenik Istorije, ali vas onda neće sadašnji direktor. Dobro, da ste poklonili svoj honorar Humanitarnim ustanovama, udžbenik ste mogli i da objavite i u firmi u kojoj ste direktor. Kakva li će nova istorija biti, kada je ne čitamo iz udžbenika onih koji su juče bili pobednici, a danas više nisu na čelu Zavoda? Novi udžbenik za istoriju VII razreda Slika sa sajta Zavoda za udžbenike. Naravno, ako je vaše dete na čelu zavoda. Kada ga smene, onda možete da počnete i da brinete. Gde su se dogodile promene od prošle godine? Promene su se dogodile samo u istoriji i biologiji. Baš interesantno. Pratite Zavod. Knjiga posle škole -  Kao da se ništa nije dogodilo Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Sa koliko godina ste došli na Fejsbuk?

 

 

 

Koliko imate godina, pita vas fejsbuk, ali ne može da proveriMeđu dva miliona korisnika Fejsbuka u Srbiji, najviše ima mladih ljudi, a istraživanja pokazuju da se granica pomera ka sve mlađem uzrastu. Često se postavlja pitanje kada mogu da imaju svoj nalog na Fejbuku. - Pre 16. godine stav je Američke asocijacije porodičnih edukatora, čiji sam i ja član - poručuje Aleksandra Jovanović-Mađar, psiholog, porodični edukator i osnivač Centra za podsticanje razvoja deteta. DogovorŠta im treba objasniti pre uključivanja na društvenu mrežu:- kako mogu da ugroze svoju privatnost- kako komunikacija sa nepoznatima može postati opasnost (trafiking, pedofilija, pornografija, otmice, prodaja kradene robe. . . )- koje obaveze ne smeju da budu zapostavljene ni zanemarene- koje je optimalno, a koje maksimalno vreme za Fejsbuk i zašto. Na pitanje zar tek sa 16, Aleksandra daje objašnjenje. - Da, tek sa 16, a evo i zašto: deca su u razvojnoj fazi kada ne mogu da se kontrolišu. Oni ne mogu sami sebi da limitiraju vreme, da kažu biću na FB 20 minuta i onda prekidam. Ako im vi ne ograničite vreme koje smeju da provedu na mreži, oni to sami neće i ne mogu uraditi. Osim toga, internet, a samim tim i Fejsbuk, im razvijaju kratkoročnu pažnju, čime slabi koncentracija koja im je neophodna za duži rad - objašnjava Aleksandra Jovanović-Mađar. Prema njenim rečima, dete ne može da uči jer je stalno na mreži. Zato je tu neophodna i važna uloga roditelja, koji će ih kontrolisati.  - Iako internet jeste značajno sredstvo komunikacija bez koga je život dece, mladih pa i odraslih danas nezamisliv, na društvenim mrežama svako može da nudi sliku o sebi koju može da menja, ulepšava, maskira, isto onako kao što se u foto- šopu maskiraju i nameštaju fotografije za profil. Ali ono što se zaista dešava je paradoksalno - upravo nas ta želja da budemo socijalno prihvaćeni udaljava od naše realnosti i deca se nažalost, zadovoljavaju time da samo izgleda kao da imaju mnogo prijatelja i kao da imaju zanimljiv i uzbudljiv život. I tako naša deca propuštaju da se zaista socijalizuju! - naglašava Darka Krsmanović, psihoterapeut i pedagog. Drugi problem koji sagovornica ističe jeste odlaganje obaveza. Koliki je stepen gubljenja vremena pokazuje primer mladih fejsbukovaca koji se “prozivaju” SMS-ovima, nakon čega se uključuju na FB i komuniciraju.  - Samo još pet minuta. . . pretvara se u sate, sve druge obaveze se relativizuju i podređuju vremenu za Fejsbuku, a neretko se i dan promeni za noć. To opet povlači za sobom probleme sa školom, izostancima, uspehom i, naravno, s roditeljima - navodi Krsmanović.  Uzmemo li u obzir moguće zloupotrebe, psihoterapet upozorava da su deca podjednako bezbedna ili nebezbedna i kad su za računarom i kad su van kuće. - Roditelji zato treba da budu aktivno uključeni u sve segmente života svog deteta, pa je u tom smislu poželjno i dobro poznavanje Fejsbuka. Obaveštenost i edukovanost roditelja, razgovori sa decom i skretanje pažnje na potencijalne opasnosti, ali i na načine njihovog izbegavanja jesu osnove za bezbedno korišćenje računara, pa i Fejsbuka - kaže Krsmanović.  Gašenje nalogaNeki mališani već u prvom razredu osnovne škole imaju svoje FB naloge. Ali, Fejsbuk nije za mališane. Zato im zatvorite naloge i ne dopustite im da uđu prerano u svet koji nije za njih - savetuje Aleksandra Jovanović-Mađar. U suprotnom, društvene mreže mogu da izazovu ozbiljne posledice:- V r š n j a č k o  n a s i l j eReč je o sajber-zlostavljanju. Deca su u školskom periodu sklona zadirkivanju, to je normalno, ali mališani na mreži ne mogu lako da se odbrane. - N e o d g o v o r n o s tNa Fejsbuku mogu da napišu šta žele. Ne gledaju u oči ljude o kojima pišu i tako se ne osećaju odgovornim za ono što su pustili kao komentar. - N e r a z v i j a n j e  m o r a l aNa mreži nekada rade stvari koje inače ne bi radili, upravo zbog osećaja neodgovornosti. ČITAJTE BLIC. ANKETA:Ostavite komentar:Koliko godina imate, ako ste na Fejsbuku?
 
   
Strane: 1 2 34 5 6 7

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272