Vesti – Svet igara

 

Ukupno 108 – Strana 3 od 6

 

41. Izašao je novi trejler za Grand Theft Auto

Nakon perioda zatišja pred prazničnu pomamu, Rockstar je izbacio najnoviji trejler za Grand Theft Auto IV sa nadom da će ojačati interesovanje igrača za blockbuster naslove na prelazu iz jedne godine u drugu. Trejler možete da daunlodujete na Xbox Live Martketplace-u, ili ga skinite sa zvaničnog web sajta igre.

 

42. Izdat je izvorni kod originalnog SimCity-ja pod GPL licencom

Momci koji su nam doneli originalni SimCity pre skoro dvadeset godina sada nam donose besplatno izdanje te igre. Ne besplatno kao krigla piva, već besplatno u figurativnom smislu reči. Izdat je izvorni kod igre SimCity za svakoga ko hoće da portuje igru i pokrene je na različitim operativnim sistemima ili uređajima ili želi da je modifikuje kako bi kreirao sopstvenu verziju.

 

43. Još reklama u igrama ?

Još reklama u igrama ?

 

44. Klasične Cinemaware/Amiga igre sada dostupne za Windows

Sećate li se kako je Cinemaware bio genijalan? Neke od njihovih igara su bile fenomenalne, naročito na Commodore Amiga, PC-ju koji je u tim danima imao sve grafičke prednosti i slavu o kojima su korisnici Windowsa 3.1 mogli samo da sanjaju. Prolazak vremena se nije desio bez malo ironije, pretpostavljam. Izgleda da sada možete (lako) da pokrenete Amiga igre na Windows PC-ju.

 

45. Kompanije zadužene za bezbednost žele da blokiraju Solitaire!

Kompanije zadužene za bezbednost žele da blokiraju Solitaire!

 

46. Kontrolišite igre pomoću uma

Kontrolišite igre pomoću uma

 

47. Magic: The Gathering razvija novu igru za Mac

Ako ste ljubitelj igre Magic: The Gathering i Mac gejmer, obradovaće vas vest da ćete uskoro moći da nabavite novu igru iz Magic: The Gathering serijala. Nova igra se razvija za Mac i Windows operativne sisteme. Plan je nedavno obelodanjen od strane Hasbro-a i Wizards of the Coast. Wizards of the Coast je donela računarskom igračkom svetu igračke sisteme kao što su Dungeons and Dragons i Star Wars TCG. Mind Control Software će da razvija ovu novu igru.

 

48. Microsoft je objavio 30 novih igrica za Windows Vistu

Impresivna linija od 30 novih igara se sprema za Windos Vistu i Windows XP, objavio je Microsoft. Sve igre će biti izdate pod Games for Windows brendom i imaće podršku za Games for Windows – LIVE onlajn servis. Microsoft je na konferenciji za štampu objavio da planira da 2007. godina postane sinonim za istoriju igara. I da bi to obezbedio, Microsoft je otkrio da je pripremljen da prenese Gears of War i na Windows Vistu i na Windows XP.

 

49. Microsoft planira da deo bogatstva, stečenog neobaveznim igricama, podeli sa njihovim kreatorima

Microsoft planira da deo bogatstva, stečenog neobaveznim igricama, podeli sa njihovim kreatorima

 

50. Microsoft-ova Xbox grupa već drugi kvartal uživa u profitu

Trebalo je nekoliko godina da se dođe do zarade, ali izgleda da je munja udarila dvaput  za Microsoft-ovo Entertainment and Devices odeljenje (deo kompanije koji je odgovoran za Zune, Windows Mobile i Xbox).

 

51. Mobario-Replica NES Mario igre

Mobario-Replica NES Mario igre

 

52. Moja konzola može da reprodukuje DVD-ove? Super!

Nakon što pročitate ovaj članak promenićete svoje mišljenje o broju gejmera na svetu. Trenutno, studija koju vodi The Diffusion Group je utvrdila da 80 procenata od 2000 vlasnika konzola koji su ispitani su svesni mogućnosti svog sistema – uglavnom za reprodukovanje DVD-ova. Izgleda da samo 30 procenata njih zna da to mogu da urade sa konzolom za igranje, dok samo 13 procenata stvarno koristi ovu funkciju.

 

53. MSNBC kaže “Nisu video igre krive već vi”

Nakon strašne tragedije u kojoj je ubijeno 5 studenata na North Illinois University, advokat Jack Thompson koji vodi krstaški rat protiv video igara je odmah uperio prst u igrače i igračku industriju. Međutim, ovaj put mediji mu se nisu pridružili u lovu na veštice; MSNBC je na svačije iznenađenje izjavio da Jack Thompson i svi oni koji odmah za degradaciju društva okriviljuju video igre treba prvo da pogledaju duboko u sebe i tamo potraže odgovor zašto je društvo postalo tako nasilnički otuđeno.

 

54. Multiplayer Halo Wars igre

Multiplayer Halo Wars igre.

 

55. Multiplejer igre dolaze na Microsoft Zune

Sve se više čuju glasine prema kojima će Microsoft da upotrebi ovaj servis za igre. Tako je, igre za Zune.  Izgleda da je Engadget prvi koji je objavio da će XNA Studio Developers biti prvi koji će moći da koriste Zune kao bežičnu multiplejer platformu za mobilne uređaje

 

56. Na putu je novi trejler za GTA IV

Na putu je novi trejler za GTA IV

 

57. Najgore konzole koje je stvorio čovek

Ako ste ponosni vlasnik jedne od dole navedenih konzola nemojte se osećati loše. GamePro-ova lista «10 najgore prodavanih konzola ikada» kaže da se navedene konzole jednostavno nisu dobro prodavale, što ne znači da su bile loše, a mi znamo da su one ulepšale detinjstvo mnogobrojne dece. Pogledajte PS3. To je ekstremno moćna konzola koja se teško prodaje svuda u svetu.

 

58. Nastavite da se igrate i postaćete hirurg

Nastavite da se igrate i postaćete hirurg

 

59. Ne postoji veza između nasilja kod dece i igranja video igara

Dečaci koji ne igraju nikakakve video igre su pod većim rizikom da imaju problema  nego oni koji povremeno igraju nasilne igre, tvrde dva ugledna Harvardska psihologa.

 

60. Nema više HD DVD Plejera za XBOX 360

Rat formata visoke definicije je skoro gotov, sa Blu-Ray-om koji je izašao kao ubedljivi pobednik. Microsoft je podržavao HD DVD format tako što je nudio HD DVD plejere kao dodatak za njihov XBOX 360 igrački sistem. U izjavi za štampu koju su juče dali oni su jasno istakli da će HD DVD biti povučen kao dodatak XBOX-u 360.

 

Strane:
1 2 34 5 6