Vesti – Web design

 

Ukupno 183 – Strana 10 od 10

 

181. WordPress sajt i jedna lepa priča o Durmitoru i ...

Sajt koji možda niste posetili. Planina na koju se, možda niste popeli. Programerski rečeno: Durmitor je planina na WordPress platformi. Kreiran je 20. januara 2011. godine. Prvo ga posetite preko interneta, a onda put pod noge. Naučite nove reči i nove ukuse.

 

182. WordPress teme za fotoblogove i sajt koji možda niste posetili Design daily

Želite li da podelite fotografije sa ostalima na netu? Najbolje je da kreirate svoj blog. Koristeći platformu WordPress. Evo nekoliko tema za fotobloge.

 

183. Zašto sajtovi mogu i treba da koštaju 25.000 evra

Sajt koji možda niste otkrili: Aleksandar Vacić. Web dizajn koji mora da košta koliko i vredi.  Nedavno je otkri­veno da je Duli­ćevo mini­star­stvo pla­tilo web sajt ocistimosrbiju.rs finih 25.000€, što je iza­zvalo pravu buru, što u web-neukoj jav­no­sti, što u web-dev kru­go­vima. Komen­tari na ovu vest na b92.net su se kre­tali od očaja do bez­nađa — te to može da se napravi za vikend za 200€ (ma, važi!), te nema šanse da košta više od 1000€ (hm, dobro…), te je moglo da se uradi na free plat­formi pa onda ni ne košta ništa (!?!?) itd. Sva­ka­kve glu­po­sti. Kada se tome doda i izjava nekog lika iz samog mini­star­stva da je “sajt rađen u jeziku CMS te je stoga malo ozbilj­niji od obič­nih saj­tova” — što uka­zuje na kom­pletno nepo­zna­va­nje mate­rije o kojoj se izjava daje i vrlo moguće nema­nja pojma šta je uop­šte kupljeno — otvo­rilo se široko polje za priče o korup­ciji, name­šta­njima ten­dera, ja tebi-ti meni pri­čama itd.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10