Vesti – Web design

 

Ukupno 180 – Strana 9 od 9

 

161. Trend u veb dizajnu, velika fotografija sa sajta Design Instruct

Design Instruct je objavio svoju listu sajtova koji na prvoj strani prikazuju veliku fotografiju.30 primera kao inspiracija. Za nas, jer planiramo promenu i izgleda prve strane sajta.

 

162. U šest reči - Uvek kada kupite knjigu, knjiga oživi

 

163. ULAZ SLOBODAN ili Besplatni događaji u Beogradu,

Besplatni događaji u Beogradu. BuB rekao je moj prijatelj koji voli uvek da napravi skraćenicu od nečega, nekog događaja, pojave.Besplatno u Beogradu je moguće i postoji. Ulaz je slobodan i na sajt, a i na događaje.

 

164. Veb dizajn broj 199

 

165. Veb dizajn broj 202

 

166. Veb dizajn broj 202

 

167. Veb dizajn broj 214

SVAKOG PETKA NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA VEB DIZAJNA.

 

168. Veb dizajn broj 215

Najnovije iz sveta veb dizajna.

 

169. Veb dizajn primeri stranica na kojima se koriste rokom pisani fontovi

Većina sajtova koriste fontove koji su svima na raspolaganju, pa, prema tome, i slično izgledaju. Sve su češći primeri sajtova koji koriste rukopisne fontove. Ukoliko vaš sajt koristi ovu vrstu fontova, javite nam se, da bismo vas promovisali.

 

170. Veb dizajn primeri stranica USKORO ili COMING SOON

Svakoga dana se pojavljuju strane sajtova koji će se uskoro pojaviti. USKORO ili Coming Soon ne mora da bude prazna ili nezanimljiva strana. Dizajnirajte i vi USKORO stranu, i mi ćemo je promovisati.

 

171. Veb dizajn više nije 95% tipografija

Pre deceniju i po Jakob Nielsen objasnio je da ljudi ne čitaju veb sajtove linearno, nego na njima traže sadržaj koji će ih interesovati.Prema tome su i dizajneri veba insistirali na definisanju tekstualnih sadržaja tako da korisniku ne pobegne pažnja na manje važne detalje na vebu.

 

172. Web dizajn - Da li je žuta boja za vas

Kada smo menjali dizajn našeg sajta bilo je reči o boji koja će da preovladava. Jedno od opcija je bila i žuta. Naš novi dizajn je pokrenut krajem leta, i kako sam i dalje željan zelenog, boja koja je dominirala je zelena. Ovo je prikaz rešenja u ŽUTOM.

 

173. Web dizajn - najnovija knjiga za savremeni pristup dizajnu - Mikro knjiga

Od 01.01.2009. godine sve knjige Mikro knjige možete kod nas nabaviti po istim cenama kao da ste ih kupili kod izdavača. Tako i najnoviju knjigu "Web dizajn" možete nabaviti za 1476.00 dinara + PTT troškovi.

 

174. Web dizajn: 30 lepih tekstura

Six Revision je objavio svoj pregled 30 najlepših tekstura, koje se sve više primenjuju u definisanju izgleda sajtova.

 

175. Web fest 2010 je završen

WEB FEST je najveći regionalni Internet festival posvećen izboru najboljih regionalnih web projekata kao i edukaciji, promociji i popularizaciji upotrebe Interneta. Završen je i proglašeni su pobednici.

 

176. Weebly

Weebly

 

177. WordPress i WP Mayor sajt koji možda niste posetili

Ako je WordPress platforma koja vas interesuje.Sajt koji možda niste posetili: WP Mayor.

 

178. WordPress sajt i jedna lepa priča o Durmitoru i ...

Sajt koji možda niste posetili. Planina na koju se, možda niste popeli. Programerski rečeno: Durmitor je planina na WordPress platformi. Kreiran je 20. januara 2011. godine. Prvo ga posetite preko interneta, a onda put pod noge. Naučite nove reči i nove ukuse.

 

179. WordPress teme za fotoblogove i sajt koji možda niste posetili Design daily

Želite li da podelite fotografije sa ostalima na netu? Najbolje je da kreirate svoj blog. Koristeći platformu WordPress. Evo nekoliko tema za fotobloge.

 

180. Zašto sajtovi mogu i treba da koštaju 25.000 evra

Sajt koji možda niste otkrili: Aleksandar Vacić. Web dizajn koji mora da košta koliko i vredi.  Nedavno je otkri­veno da je Duli­ćevo mini­star­stvo pla­tilo web sajt ocistimosrbiju.rs finih 25.000€, što je iza­zvalo pravu buru, što u web-neukoj jav­no­sti, što u web-dev kru­go­vima. Komen­tari na ovu vest na b92.net su se kre­tali od očaja do bez­nađa — te to može da se napravi za vikend za 200€ (ma, važi!), te nema šanse da košta više od 1000€ (hm, dobro…), te je moglo da se uradi na free plat­formi pa onda ni ne košta ništa (!?!?) itd. Sva­ka­kve glu­po­sti. Kada se tome doda i izjava nekog lika iz samog mini­star­stva da je “sajt rađen u jeziku CMS te je stoga malo ozbilj­niji od obič­nih saj­tova” — što uka­zuje na kom­pletno nepo­zna­va­nje mate­rije o kojoj se izjava daje i vrlo moguće nema­nja pojma šta je uop­šte kupljeno — otvo­rilo se široko polje za priče o korup­ciji, name­šta­njima ten­dera, ja tebi-ti meni pri­čama itd.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 7 8 9